Обвиненият за убиец на Вероника сам склони да е под стража

Илиян Здравков се оплака, че е бит и подложен на тормоз
9 мар 2015 12:51,
201
Обвиненият за убиец на Вероника сам склони да е под стража
Снимка: архив Impact Press Group

Илиян Здравков, който беше задържан за убийството на 23-годишната Вероника във Велико Търново, се съгласи да му бъде постановена мярка „задържане под стража“. Това стана по време на заседание на Окръжния съд в старата столица.

Още по темата
Магистратите решиха да го оставят в ареста.

Здравков беше задържан в петък и направи пълни самопризнания за това, че е убил момичето и го е ограбил. Тялото на Вероника беше открито на 3 март във водите на река Янтра след няколкодневно издирване.

Днес пред съда обвиненият за убийство обясни, че не се е укривал. На излизане от залата пък попита: "Приличам ли на убиец?". Здравков се оплака и че е бит и подложен на тормоз. "Тормози ме Йоско от Горна Оряховица", каза обвиняемият, цитиран от "Фокус".

Наблюдаващият прокурор по делото Цани Попов потвърди пред съда, че разследването прави обосновано предположение, че именно Илиян е убиецът. Той е обвинен и в грабеж. При първия разпит убиецът признал, че е откраднал 80 лева.

По време на заседанието прокуратурата предостави и веществени доказателства, които уличават Здравков. Според разследващите обвиняемият може да направи опит да се укрие.

Пред съда Цани Попов припомни, че хванатият за убийството на Вероника е задържан вече общо 6 пъти и въпреки това продължава да извършва престъпления. Той има влязла в сила присъда от съда в Казанлък, но тя не е влязла в сила, защото той се е укрил. Здравков не се намирал на адрес по местоживеене в Полски Тръмбеш.

Здравков може да получи от 15 г. до 20 г. затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
8
 
8
 
! Отговори
художника преди 9 години
До Анонимен 49Алоооу, умния и грамотния! Въобще не знаеш малките и жилави хора на к`во са способни.В казармата пренасяхме камъни някакви и имаше един, сух като вейка. Що пълни колички изнесе, а аз се имам за здравеняк, на петата каталясах. Дядо ми - съсухрен старец, не можех да го бия на работа, сечеше и пренасяше сам дървата, пренасяше сено, сам си построи къщата.А тоя понеже е дребен и жилав, е решил че с теслата е по-лесно отколкото да му се съпротивлява някой и е бързал да не го видят.
40
6
 
4
 
! Отговори
инсп. Стрезов преди 9 години
А набедният за убиец не е знаел ПИН кода на въпросната дебитна карта, иначе би изтеглил пари от нея!
39
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Пич....Този не е убиец.60 кг ,че дори и 70 кг ги вдигам и пренасям без проблем, ако обаче са удобни.Ако е живо същество става интересното , кг при заспал и вероятно мъртъв човек някак стават повече.И коментирам това не за друго ,а щот на полицията е трябват брийки разкрити престъпления .Дали с истинските извършите ли или не, не е важно.Вагното е броиката за пред тълпата.ЗВЯРЪТ е навън.
38
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
защо още е жив?
37
0
 
9
 
! Отговори
oniq s golemite преди 9 години
Никакво правосьдие в Бг.Този дано влезе в панделата.Мрьсник долен.
36
5
 
22
 
! Отговори
инсп. Стрезов преди 9 години
Основното доказателство на полицията е, че този се е опитал да изтегли пари от банкомат! Но без ПИН код това няма как да стане! Съмнявам се, че момичето е оставило на видно място пин кода! А без него не може да тръгне картата и няма как да бъде засечена! Виж, ако пина се знае и се изтеглят пари от банкомата, тогава вече може картата да се засече! Според мен този факт оборва основното "доказателство" на МВР! Това не е истинския убиец за съжаление!
35
1
 
25
 
! Отговори
nnnn преди 9 години
Вижте му физиономията, ниското и полегато чело, а полицаят колко бащински си е сложил ръката на рамото му!Дори и да не е той убиецът,пак заслужава затвор,заради другите престъпления,а и боят си е заслужил,малко му е даже...
34
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой е Йоско от "Горна Оряховица" Голям гнилоч е тук.Случаят ми прилича на "Белнейски"
33
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко е *** българина!Няма да поиска да накаже законодателя и изпълнителя,а отново крива присъда .В другите страни,където има мислещи хора,скачат като един за такова убийство и не само оставки валят,а сменят и закони ВЕДНАГА!Е и какво като му дадат доживотна на тоя?Дали следващия ще се спре?НИКОГА!Не може да се крадат милиарди и да няма виновен и да искаш бедния да не ограбва и убива!Просто рибата се вмирисва от главата!
32
0
 
17
 
! Отговори
do 21 преди 9 години
Току що прочетох в блиц/бг, че този йоско е набеден за съучастник! Там в коментарите по темата има яко разследване. Дано прокуратурата прочете коментарите на търновчани...Да не бързаме с изводите
31
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 52Преди да пишеш глупости прочети за предните му престъпления на човекоподобното от снимката, и помисли къде му е мястото.
30
1
 
19
 
! Отговори
Bit преди 9 години
6 присъди и не е в затвора понеже не го били намерили....пфффф....смях.Най-лошото обаче от това нехайство се получи на 3 март, когато тоя уби 23 годишното момиче за некви 80лв. Дано магистратите си свършат работа и този да не излезне от панделата жив!
29
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предишния ден полицаи били проверили там и няма труп.На следващия ден има труп!?Има нещо гнило.
28
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и това чудо на природата е набедено за убиеца...............Ха......... смях!!!Може да е крадец тоя на кокошки, но с този габарит да пречука човек 1.70 и да го завлече до река може само *** и неграмотна тълпа да го повярва.....А баш истенския ЗВЯР е на свобода.Българино,тежко ти и горко ти....
27
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как ви се струва този хилав лилипут да замъкне тялото от гарата до реката?Явно е, че ни мислят за прости и очакват да се успокоим, та затова ни пробутват тия шлагери.
26
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя си е за затвора,ама искам да ме убедят,че е той извършителя и на това убийство.Ами ако е признал за да не го бият повече?Така не става !Утре друго девойче могат да убият,а този да си лежи в затвора.Нали уж бяха двама по първоначални данни?!
25
4
 
23
 
! Отговори
Един въпрос преди 9 години
Как е направил опит да изтегли пари от банкомат без да знае ПИН кода на дебитната карта на убитото момиче? Или картата е подхвърлена от полицията, като преди това е намерена заедно с чантата?!
24
3
 
4
 
! Отговори
тиква преди 9 години
абе тоя колко е висок
23
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Освен бит, трява и да бъде убит!Заедно със съдиите, които не са го тикнали в затвора при предишните му присъди!Те са виновни за смъртта на момичето!!!
22
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Смъртно наказание в БГ не може да има, защото сме член на ЕС и от там не дават.