Обвиненият за убиец на Вероника сам склони да е под стража

Илиян Здравков се оплака, че е бит и подложен на тормоз
9 мар 2015 12:51,
201
Обвиненият за убиец на Вероника сам склони да е под стража
Снимка: архив Impact Press Group

Илиян Здравков, който беше задържан за убийството на 23-годишната Вероника във Велико Търново, се съгласи да му бъде постановена мярка „задържане под стража“. Това стана по време на заседание на Окръжния съд в старата столица.

Още по темата
Магистратите решиха да го оставят в ареста.

Здравков беше задържан в петък и направи пълни самопризнания за това, че е убил момичето и го е ограбил. Тялото на Вероника беше открито на 3 март във водите на река Янтра след няколкодневно издирване.

Днес пред съда обвиненият за убийство обясни, че не се е укривал. На излизане от залата пък попита: "Приличам ли на убиец?". Здравков се оплака и че е бит и подложен на тормоз. "Тормози ме Йоско от Горна Оряховица", каза обвиняемият, цитиран от "Фокус".

Наблюдаващият прокурор по делото Цани Попов потвърди пред съда, че разследването прави обосновано предположение, че именно Илиян е убиецът. Той е обвинен и в грабеж. При първия разпит убиецът признал, че е откраднал 80 лева.

По време на заседанието прокуратурата предостави и веществени доказателства, които уличават Здравков. Според разследващите обвиняемият може да направи опит да се укрие.

Пред съда Цани Попов припомни, че хванатият за убийството на Вероника е задържан вече общо 6 пъти и въпреки това продължава да извършва престъпления. Той има влязла в сила присъда от съда в Казанлък, но тя не е влязла в сила, защото той се е укрил. Здравков не се намирал на адрес по местоживеене в Полски Тръмбеш.

Здравков може да получи от 15 г. до 20 г. затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само не се разбра:80лева или 25лева е взел от чантата? Просто няма съвпадения в сайтовете.
60
3
 
25
 
! Отговори
Berlin преди 9 години
Не вярвам това да е убиецът. Просто са хванали някакъв, за да отчитат дейност.
59
2
 
25
 
! Отговори
8000 преди 9 години
Искам бащата на Вероника - да каже пред всички, че е видял този запис и наистина ТОЗИ човек е теглил пари с картата й на съответния ден, в съответния час.Докато това не се случи - това звучи, като една голяма глупост.
58
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пръвоначално арестуваха човек със псевдоним слона,подлагали са го ТРИ ПЪТИ НА ПОЛИГРАФА,сега защо не подложат и този обвиняем,или не им стиска ? Търси се виновен на всяка цена ,а този им е най лесен,хем е грозен,хем,страшен,хем със крими минало,и хем на никой няма да му пука за него.Това е постановка.Извадиха ли предмета на престъпление от реката ??? *** и Остър,брях ,че професионалисти.Момичето бе убито във задкулисни боричкания с цел натиск,видяхме и оставки
57
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Истински Българин като му гледам физиономията.
56
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми, нормално. Защото ако не е задържан под стража, ще го докопат хората и тогава ще стане страшно! Така, че не е глупав, по-добре арестуван, но жив, отколкото оставен на милостта на съгражданите си.
55
2
 
12
 
! Отговори
художника преди 9 години
До Анонимен 75Пич, няма нищо различно при едни и същи килограми. Различното е, че когато искаш да помогнеш на отпуснат човек /да речем в безсъзнание/ той е неудобен за носене щото се изплъзва и огъва.Но ти си Човек и гледаш да не го нараниш и затова е неудобно и трудно. А тоя е влачил тялото, може би за косата, ръцете, краката.. не знам, но я е довлачил до моста и я е прехвърлил през перилата, като чувал с картофи. К`во като е гърчав?
54
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Знаете ли какво е Френология - наука за връзката между психическите особености на човека и устройството на черепа му.
53
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Даниел Панов и цялата клика от кметове и кметчета които са захласнати в кражби и са занемарили служебните си задължения са за съд.Със немарливостта си те са създали предпоставка за умишлено тежко престъпление.Тези хора трябва да бъдат съдени ,те не носят по малка вина от убиеца.Зад това убийство стоят и поръчители,да тези които днес замитат следи.Имам опасението ,че този обвиняем ще бъде самоубит за да може да потулят и приключат случая
52
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още при аутоспията версията за брадвата бе вкарана в действие,бяхме подготвени за остър и *** предмет,и воала,познаха,брадва.Хем остър хем ***,*** като хората които се вързват на ченгесарските измишльотини.Това е политическо убийство придружено с оставки,оставки които не закъсняха.Не ви ли писна да избиват хора по национални и религиозни празници ? Наближава велик ден,от сега ви казвам ,че ще направят групово жертвоприношение
51
4
 
19
 
! Отговори
Анти преди 9 години
До 76: "това джудже с физиономия на ***" трябваше щом са били убедени, че е той убиецът да го ликвидират още при задържането (уж при самоотбрана), за да не приказва глупости сега и да не му се дава възможност да отърве затвора. Един куршум в стомаха му е бил достатъчен, за да има време да съжалява за простъпката си и да умре бавно и мъчително.
50
5
 
11
 
! Отговори
purko преди 9 години
***,по-***,полицай.
49
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
24 часа преди дни каза,че картата й е била с пинизтеглил е парите на 28 февруапи 19.42 вечертапо камерите в банката са го хванали
48
8
 
11
 
! Отговори
до 75 преди 9 години
Ако това е така, всички въпросителни отпадат и това е истинския убиец! Мерси за инфото!
47
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До художника50 кг заспал човек и същите кила под формата на камък или пън ,това са две съвсем различни неща
46
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До инсп. Стрезовоще преди дни излезе инфо, че държала картата си с прикрепен пин
45
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Полицията да отговори как може да се засече опит за теглене пари от банкомат без картата да се задейства, а тя не се е задействала без вкарване на ПИН кода! Сигурно вече станах досаден с въпросите около дебитната карта, но мисля че това е основното доказателство, че не е хванат истинския убиец, а ни пробутват скалъпена история!
44
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НИКОГА ВЕЧЕ БСПОт Борисов по-убеден комунист няма!Да знаеш!Няма кой да го сложи да охранява Живков,ако не е убеден комунист!Та не дрънкай глупости!Други освен комунисти до днес не са ни управлявали,освен един,но той поиска вот на доверие и комунистите го свалиха!
43
0
 
46
 
! Отговори
:-P преди 9 години
Значи, излиза, че в България можеш да отървеш затвора като просто си смениш адреса. Даже не е нужно да се криеш.Явно никой не си прави труда да те търси от там нататък, щом не си на адреса си по лична карта. Ега ти държавата!
42
24
 
8
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ БСП преди 9 години
Това е жестокото наследство от правителството на Орешарски! Тези организирани банди за отвличания и убийства създадени по негово време от Сидеров и Станишев доведоха до невиждан бум на тежките престъпления в страната.Нека генерал Борисов по-бързо се справи с тези бандитски шайки!