Йовчев убеден: "Червеи"-те са гнусна политическа интрига

Според ексминистъра прокуратурата може да е била подведена
Обновена: 18 мар 2015 14:43 | 18 мар 2015 14:40,
15
Йовчев убеден: "Червеи"-те са гнусна политическа интрига
Цветлин Йовчев Снимка: Булфото

Бившият министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев определи като гнусна политическа интрига разследването по разработката "Червеи". Той коментира темата, след като два часа и половина беше разпитван в столичното следствие за разработката.

Още по темата
Според Йовчев прокуратурата не участвала в интригата, но по думите му е възможно да са били подведени.

Той отново отрече да е имало подслушване или изтичане на информация по разработката. Бившият МВР шеф заяви, че СРС-та не са използвани извън законовия срок.

Йовчев не каза кой е поръчал и разрешил СРС-тата, но посочи, че това ще стане ясно, съобщи БТА.

Той заяви, че знаел за разработката и я одобрил единствено устно. Йовчев поясни, че няма нищо скандално, защото министърът не разрешава и не влияе на разработките.

Припомняме, че бившият директор на служба "Сигурност" в МВР Тодор Костадинов стана първият обвиняем по "Червеи"-те.

Прокуратурата го обвини за съставяне на документи с невярно съдържание, за които се смята, че са дали основание да стартира разработката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
българин преди 9 години
По гнусен епизод от историята ни от тоя как парламента бе ограден с ограда,Орешарски се вмъкваше и измъкваше от незнайни входове и изходи,полицията млатеше студентите,и акцията с белият автобус не е имало.Значи вие за 20-30 екипа на спешна помощ пари нямате да дадете,а на 70 000 полицаи заплатите два пъти вдигнахте,нали.Акцията в Лясковец пък беше черешката на тортата.Как не ви е срам?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
4
2
 
3
 
! Отговори
me преди 9 години
Йовчев беше единственият министър на ББ, от който се излъчваше някаква форма на интелект и почтеност. Възможно е и да е било заблуда, но така ми се струваше. И някак не съм изненадана, че беше първият, който си тръгна. Мисля, че "червеи" е само върхът на айсберга в разработките за контрол на масите.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе от човек, завършил само морското училище за матрос какво искате? Толкова му е акъл на човека, толкова си може. Сега в затвора да ходи, щото тея дето подслушват съдиите много обичат да им дават РЕАЛНИ присъди
2
2
 
8
 
! Отговори
Наивен преди 9 години
"Червеи"-те са гнусна политическа интригаА от КОЕ правителство са правени разработките и при КОЙ министър ????
1
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много убав е тоя Йовчев!