Седем съдии отказаха да решават ареста на Ченалова

Прокуратурата поиска тя да остане за постоянно зад решетките
52
Седем съдии отказаха да решават ареста на Ченалова
Снимка: Булфото, архив

Седем съдии в наказателното отделение на Софийския градски съд са си направили отвод от делото за мярката за неотклонение на задържаната съдия Румяна Ченалова.

Още по темата
"Правен свят" съобщава, че трима дежурни и четирима редови съдии не са поискали те да решават за ареста й, тъй като доскоро са работили заедно.

Отвелите се дежурни съдии са Христинка Колева, Николай Николов и Евелина Папазян. След това отвод са си направили Виолета Магдалинчева, Величка Маринкова, Александра Йорданова и Андрей Ангелов.

Така мярката за неотклонение на временно отстранената съдия ще бъде гледана от Веселина Ставрева.

По-рано днес Софийската градска прокуратура внесе в съда искането Ченалова да остане за постоянно в ареста, тъй като утре изтича наложената й мярка за задържане под стража за 72 часа.

Тя бе арестувана на вечерта на 14 април, след като по-рано същия ден бе обявена за общонационално издирване, а впоследствие сама се яви пред разследващите.

Срещу Румяна Ченалова са повдигнати две обвинения - за длъжностно и за документно престъпление, свързани с работата й по дело срещу Националната електрическа компания.

Според обвинението на 22 април м.г. Ченалова, е извършила длъжностно престъпление, като в качеството си на лице, заемащо отговорно служебно положение - съдия при СГС, нарушила служебните си задължения, регламентирани в Закона за съдебната власт.

Документно престъпление пък е за това, че на същата дата, в качеството си на съдия от СГС по същото производство, е "съставила официален документ – протокол от проведено открито съдебно заседание, в който удостоверила неверни изявления, с цел да бъде използван този документ като доказателство за тези изявления".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Няма нищо по...увъртяно от български закон и по...хлъзгаво от български съдия.Да се чуди човек при тези...константи,как сме я докарали до...тук;да сме в ЕС и все още да ни търпят там и все...още народът да търпи...гаврата над морал и закон.
21
18
 
13
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Само за няколко месеца г-н Борисов показа и доказа какво е истински Премиер . Въведе ред в службите за сигурност , на митниците , ограничи контрабандата на цигари на г-жа Нинова и БСП , ограничи незаконните строежи , намери пари за ремонт на магистралите, които Станишев заряза и открадна парите. Въобще ДЪРЖАВНИК , а не мижитурка .
20
1
 
9
 
! Отговори
Жоро преди 9 години
Прости си бяхте, прости си и останахте. Като я пуснат после без последствия, защото съдията е работил с нея, колко ще плюете?
19
9
 
12
 
! Отговори
Жоро преди 9 години
Хора, четете преди да коментирате: "не са поискали те да решават за ареста й, тъй като доскоро са работили заедно". Това на нормален език се нарича КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ. Най нормалното нещо е да се направи отвод, после винаги могат да кажат че са работили в конфликт на интереси и да отпадне постановлението което са направили.
18
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Такова нещо го нема дори в Албания честно ви казвам
17
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво означава съдиите "не искали". И аз не искам да съм на работа, ама трябва да я върша тая работа за да имам някой лев нали. И аз утре ще кажа не шефа "не искам да върша това или онова" понеже не ме кефи достатъчно. Каква ще бъде реакцията според вас? Като не искат да работят жалките мутро-съдии - ботуш в з*дника и на сергия в Илиянци. Или направо са за съд и те! Къде са институциите?
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DA SI POOSTANE V ARESTA DA VIDI KAKVO E. DA OPIRA OT ARESTANSKATA HRANA. TOVA NEMA DA E CHERATON...
15
1
 
9
 
! Отговори
+ - преди 9 години
Прави им чест, най добре посланика да издаде присъдата.
14
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никой не иска да я съди защото и техните далавери ще лъснат.Мила родна картинка.И никой не ние виновен за тая пародия освен самите ние. Нито ЕС, нито Русия, нито чужденците, нито позицията на констелация Зета Ретикули спрямо луната.Ние сме си виновни.
13
0
 
9
 
! Отговори
T-t преди 9 години
алооо.. къде бе приятели, щом ви е срам да си гледате грешките, айде заедно с грешките в затвора... и то на всички тези съдий.. това да не е концерт по желание.. Кой ще осъди съдиите? ако има 2ма дето да им стиска ще спечелят народа, ще им е чисто на съвеста, та и в системата може да повярваме ..
12
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пародия на държава. Смешна сбирщина. ***.
11
0
 
21
 
! Отговори
ист преди 9 години
Всеки съдии могат да бъдат вкарани в затвора, без да им казват мотивите. Те си знаят защо.
10
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
червата са яко оплетени
9
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Седем съдии отказаха да решават ареста на ЧеналоваПращайте ги на трудовата борса веднага
8
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако аз откажа да работя, нали ще ме изгонят. Ами и тия съдии да напускат. Достатъчно млади кадри има, необвързани с никой.
7
0
 
23
 
! Отговори
реалист преди 9 години
Отказали са да си изпълняват служебни си задължения. Какво трябва да последва от това - уболнение.
6
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българският народ го е казал много отдавна - Гарван гарвану око не вади...3 дни ще е в новините, а след това, когато Нацията отново се втренчи в *** на Азис и зяпне в захлас перформансите на Николетка , ще присъдят "по липса на категорични доказателства" и дамата си е фрий... Крала, крала... колко да е крала
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стара поговорка:- Гарван гарвану око не вади!!!
4
7
 
2
 
! Отговори
77831 преди 9 години
Ще ме извиняват, ама нея искат да я държат в ареста, а хора като Галеви и Брендо бяха на подписка???
3
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
айде и тия при нея. Тея се замозабравиха, колко убиици пуснаха, колко айдуци оневиниха