Шофьорът, убил 6-годишния Петьо, остава в ареста

Съдът прие, че той е обществено опасен
Обновена: 17 апр 2015 19:06 | 17 апр 2015 18:46, Елка Василева
20
Шофьорът, убил 6-годишния Петьо, остава в ареста
Снимка: архив, Булфото

Окръжният съд в Пазарджик постанови постоянна мярка "задържане под стража" за Цветан Пъков /44 г./ от Панагюрище.

На 14 април в Панагюрище при шофиране с несъобразена скорост той блъсна на улицата момче с колело.  Шестгодишният Петьо Гевечанов почина на място вследствие на удара.

Още по темата

Шофьорът е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост.

Съдът прие, че има реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

Съдия Ирина Джунева счете, че Пъков е "обществено опасен" от гледна точка на Закона за движение по пътищата. Тя се позовава и на събраните данни за извършените от него нарушения на пътя.

От 2003 г. до 2013 г. са налице наказателни постановления, които в по-голямата си част са за нарушения на Закона за движение по пътищата, по-специално за превишена скорост. Освен това са налице данни за още две катастрофи. Едната от тях е причинена поради несъобразена скорост.

Днешното решение на съда може да бъде обжалвано.
 


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Пепо преди 7 години
Аз познавам хора които го познават и казват че е много свестен човек. Жалко за детето, наистина жалко и аз имам две деца. Да си понесе наказанието но и да не се очерня излишно.
10
0
 
2
 
! Отговори
Emo преди 7 години
За Пъков куршум в ташаците, набиване на кол, поливане с бензин и запалване. Що не живее около мене, отдавна Аудито да е осъмнало с кирка в капака и един коктейл *** за цвят.
9
2
 
0
 
! Отговори
Ценов преди 7 години
Керванът си върви, кучетата си лаят. Нищо няма да стане, да се промени.
8
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според мене трябва да го оставят на свобода, за да се научи раята, че престъпниците трябва да се докладват, а децата да се пазят.
7
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой и кога доказа, че човекът е карал с превишена скорост?
6
0
 
16
 
! Отговори
eve1 преди 7 години
Този селски тарикат трябва да лежи дълги години в затвора.Заради такива ,като него всеки ден умират невинни хора по пътищата.
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя е трябвало да го освидетелстват още при първите му нарушения.От снимките си личи -людоед ,който си мисли че за него законите не важат.Същия поглед имаше и оня Чикатило.
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя ако беше в щатите не остава ами повече нямаше да излиза!
3
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този самозабравил се *** който се оказа и безработен е купил всичко в града. Знаело се е от години, че той си е правил каквото иска, чувствал се е като всеки *** недостижим. Така е в бедната и пропадаща държава на Мутрагена. Бедността не била порок но е порок и проличава навсякъде. Този *** ще плати, не се съмнявайте, ще се забрави случая и след време ще го пуснат. Кой богаташ у нас е в затвора? Първи трябва да е Цветанов но е на власт, милионер...няма шанс да отиде при Бай Ставри.
2
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо няма да се промени докато за подобни катастрофи не носят отговорност и катаджиите. Тия в малки градове като Панагюрище със сигурност познават контингента си- кой редовно кара пиян, с превишена скорост и т.н. без да вземат никакви мерки за респектирането им.
1
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега в ареста, след месец в панделата.