Съдят за убийство шофьора, блъснал Петьо

Бизнесменът е карал джипа си със 100 км/ч при инцидента
Обновена: 16 апр 2015 14:04 | 16 апр 2015 11:33, Камелия Цветанова
40
Съдят за убийство шофьора, блъснал Петьо
Снимка: Булфото, архив

Окръжна прокуратура - Пазарджик привлече като обвиняем Цветан Пъков за причиняване на смърт по непредпазливост на 6-годишния Петьо Гевечанов.

Още по темата

На 14 април в Панагюрище, Пъков умишлено е нарушил правилата за движение по пътищата - управлявал е лек автомобил с превишена скорост в населено място и е блъснал движещия се с колело Петьо, се посочва в съобщението на прокуратурата.

Бизнесменът е шофирал със 100 км/ч при инцидента, разказаха очевидци пред bTV.

Той има множество нарушения - от 2003 г. насам има 12 съставени акта и 8 фиша, като четири от тях са за превишена скорост.

Обвиняемият Цветан Пъков е осъждан през 2012 г. за опит за унищожаване на чуждо имущество.

Той е задържан с прокурорско постановление до 72 часа и прокуратурата ще внесе искане за постоянното му задържане под стража в Окръжния съд в Пазарджик.

Оказа се, че Цветан Пъков и бащата на блъснатия и убит Петьо са били приятели, той често пиел кафе на автомивката, която е собственост на бащата на 6-годишното дете.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
до 33, част 2 преди 9 години
С думи прости, колкото по-бързо е карал, толкова по-зле за него, защото толкова повече е нарушил закона.Колкото по-бавно е карал, пак зле за него - тогава излиза, че е пълен инвалид в шофирането.... и защо въобще има книжка тогава?
29
0
 
1
 
! Отговори
до 33 преди 9 години
Аз достигнах до същия извод и без да съм свидетел на карането на тоя ***. Достатъчен е 1 калкулатор и 1 гугъл.Фактите:1. Детето е било влачено 70 метра, като за тия 70 метра не се забелязва спирачен път.2. Времето за реакция да натиснеш спирачката варира от под 1 секунда (при опитен, отговорен и внимателен шофьор, какъвто този очевидно не е) до фрапантните 3.5 секунди.3. 100 км/ч = 27.7778 м/с. Ако тоя е карал със 100 км/ч, значи му трябвали 2.5 секунди за реакция.
28
1
 
1
 
! Отговори
гица преди 9 години
Да се моли да не е вдигал паяка колата на някой съдия.Щото моята е вдигал защото беше с пловдивски номер в Пазарджик.
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Бизнесменът е шофирал със 100 км/ч при инцидента, разказаха очевидци пред bTV."Е как го измерихте на око... Иначе си е за затвор. Не се научиха някои хора да карат бавно в градовете и това е.
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимна преди 9 години
Някой си бизнесмен рвшил, че като е някой си там с незнам си колко голяма банкова сметка и е над законите и правилниците. *** кой си ти бе, че да се мислиш за Господ? И аз съм шофйор, но в населено място ако забележа дете ще намаля ако трябва и с 10км в час да мина дори и то да е на 100м от мен. Този безразсъден човвк заслужава възможно най- тежката присъда за убийство и обезщетение, въпреки че това няма да върне малкия Петьо и усмивката на неговите родители. Изверг!
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимна преди 9 години
Абе каква нация сме станали, ей! Това е трагедия разтърсила цяла България! Я да ви задам един въпрос! Вие да не си взимате книжките от книжарниците, а??? Всеки шофйор знае за отговорностите и рисковете щом седне зад волана на превозното средство. Какво сте седнали да клюкарите все едно сте на седянка в съседната квартална градинка. Тук става въпрос за убийство на 6 годишно невръстно и невино дете. Що не си го н......т всички онези които непроявяват уважение към скръбта на неговите родители!
24
0
 
6
 
! Отговори
NoName преди 9 години
Явно съм засегнал комплексите ви с фактите, които изложих, щом изтрихте коментара, който написах."...ние журналистите сме против цензурата...", "...всеки е свободен да изрази мнението си...", "...нека фактите говорят..."ЛИЦЕМЕРИ!
23
0
 
2
 
! Отговори
123 преди 9 години
do 24Назначена е автотехническа експертиза, която ще установи с каква скорост се е движел шофьорът и дали е имало спирачен път преди катастрофата, каза Стоянов.
22
0
 
8
 
! Отговори
Инженера преди 9 години
Случилото се е трагедия, първо за почерненото семейство и след това за цялата нация. *** се изживяват като богове и недосегаеми, от което страдат всички. Самата държава в лицето на институциите като съд, поли ция и прочие насърчава саморазправата - вид себеотрицание за сметка на цялото общество.В заключение, няма съвременен автомил, какъвто е въпросният, с който е извършено престъплението, който да има спирачен път от 100 км в час по - дълъг от 40 метра. Детето е влачено 70 метра след удара!
21
0
 
0
 
! Отговори
онбашията преди 9 години
До до онбашиятаи как ще стане това, ако и двамата ги съдим за едно и също нещо?
20
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига с тя глупост за 100 кмч, това може да е верно само ако свидетелят се казва Лазар.Никой съд няма да приеме това за доказателство.
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
alo be ko obsto sas smrtta na mom4enceto ima , че Цветан Пъков и бащата на блъснатия и убит Петьо са били приятели, той често пиел кафе на автомивката, която е собственост на бащата на 6-годишното дете, kadeto bastata serviral kafe s milinki na ubieca na mom4enceto koeto e sin na sobstvennika na mivkata, 4iito priatel oba4e zgazi detetnceto kogato ne e piel kavfe v nikoia druga ili sastata mivka,,,,da vi pikaia na urodlivia informaciaonen re4nik.... da zagines na 6 godini... mir na praha mu
18
3
 
2
 
! Отговори
онбашията преди 9 години
До Castorтоест според тебе наказанието за тоя бабаит и за илиан здравков, дето уби вероника, трябва да е едно и също?
17
0
 
38
 
! Отговори
Castor преди 9 години
Едно е да караш с 40-50 км/ч в града и на метър от колата да изкочи дете и да нямаш шанс за реакция. Никой не е застрахован. Това е трагедия за всички. Да караш със 100 км/ч в населено място си е умишлено убийство.
16
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Такъв трябва да бъде осъден с най-голямата строгост на закона. Не може да си *** и да не спазваш никакви правила.
15
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Парите ще решат делото.
14
6
 
8
 
! Отговори
bez преди 9 години
6 godishno dete bez nadzor - v skapaniya zapad da sa im otneli roditelskite prava. Ne zashtitavam shofiora. Ama decata sled kato se napravyat tryabva da se i gledat.
13
0
 
13
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 9 години
До Анонимен 2Какво мислим за ***, прегазил детенцето, е отделен въпрос. Казвам, че е несериозно и непрофесионално да напишеш в заглавието "съдят за убийство", а в първото изречение "повдигат обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост".
12
2
 
7
 
! Отговори
онбашията преди 9 години
добре де, глас народен глас божи, виждам че номер 2 има повече плюсове от номер едно. съгласен съм на пътните инциденти със смърт да казваме умишлено убийство. само ми кажете как да казвам на онова дето направиха на вероника от търново, че да съм в час със новия език. все пак не са едно и също и оня от търново заслужава по-сериозно име за деянието си. може би геноцид. но тогава трябва да измислим и ново име за онова в руанда дето изклаха милион ***. абе сложно нещо е демокрацията.
11
1
 
31
 
! Отговори
Castor преди 9 години
12 акта и 8 фиша! Този е рецидивист на пътя! Защо изобщо има книжка?