Ченалова се чуди: На кого ли съм навредила?

"Не съм спряла да се боря, за да докажа моята правота!"
Обновена: 19 апр 2015 14:49 | 19 апр 2015 12:00,
118
Ченалова се чуди: На кого ли съм навредила?
Снимка: Нова тв

"Вероятно съм навредила на някого", прозря пред Нова тв съдия Румяна Ченалова, след като в четвъртък през нощта съдът отказа да уважи искането на прокуратурата за постоянното й задържане и я пусна под гаранция от 8 000 лева.

Съдия Ченалова бе обвинена в длъжностно и документно престъпление по търговско дело на енергийно дружество срещу държавата. Тя е известна също с това, че е водила знакови дела като "Октопод" и "Соло".

"Не съм спряла да се боря, за да докажа моята правота. Но съм правила това по правилата на закона", настоя тя.

Още по темата
Попитана дали има връзка между ареста й и това, че Алексей Петров е на свобода, Румяна Ченалова заяви: "Опитвам се да намеря отговорите, може и това да е един от отговорите. Питате ме доколко Алексей Петров има връзки с моето задържане. Няма как да кажа", заяви съдията.

Тя обаче коментира, че веднага след разпределяне на делото "Октопод" срещу нея е образувано наказателно производство в Македония, по преписка, образувана 8 години по-рано за действия, които е извършила като адвокат, подписвайки споразумение между две търговски дружества. Производството обаче е било прекратено.

"По непонятни за мен причини и до ден днешен няма решение по този казус", заяви тя и допълни, че именно този казус е бил една от основните причини тогава да се обсъжда възможността за отстраняването й от делото "Октопод".

"Отстраниха ме за това, че два протокола по делото "Октопод" не са били присъединени към делото, тъй като се изготвят и проверяват от секретаря", заяви съдията.

Румяна Ченалова заяви още, че е сигнализирала два пъти ВСС и се е опитвала да докаже, че срещу нея се извършват "действия, които най-малкото са незаконосъобразни".

Хо повод обвиненията на френския посланик показуса "Белведере", Ченалова обясни: "Не може да обвиниш български съдия, тоест съдебната система, че извършва престъпление. И това е направено по едно висящо дело. Проблемът не е толкова, че посланикът го каза, а че никой не реагира. Във ВСС не се каза една дума, нямаше обсъждане по тази тема".

Адвокат Ченалов, нейният брат, който й е и защитник допълни: "Постоянно се говори - този съдия взе подкуп, и не осъзнават хората, колко смешно звучи това в очите на човек, който се занимава с право. Дори и съдия да е взел подкуп, човек има право на жалба на следваща инстанция, там са трима души. Няма обвинение за подкуп срещу Ченалова", обясни адвокатът й. 

"Като брат и като адвокат смятам, че тези твърдения са абсолютно неверни", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
12
 
! Отговори
Gragdanin преди 9 години
AH TIA VODATA NENAPITA ....!!!!!!!Gorko ni...
40
7
 
7
 
! Отговори
истинско зло 3 преди 9 години
Същите,които тя слуша, ти също слушаш.Така,че Боко... решавай. Сега ли ще отрежеш главата на ЗМИЯТА.Съдията няма да влезе в затвора,но Ухото ще влезе. Е, ДАНО ТОГАВА ЗАГРЕЕШ, КОИ СА ТВОИТЕ ИСТИНСКИ ВРАГОВЕ. НАЙ-ГОЛЯМОТО ЗЛО Е СКРИТО И Е ТВОЙ ПРИЯТЕЛ. ЦВЕТАНОВ ТРЯБВА ВЕДНАГА ДА ГИ ПОРЪЧВА.
39
1
 
21
 
! Отговори
Темида преди 9 години
На СПРАВЕДЛИВОСТТА си навредила чрез подкупи и "чадъри"!!!
38
1
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
сега трябва да се преразгледат всички нейни дела защото съмнението вече епосято още повече че иска документ от психото
37
4
 
7
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
*** или Грани - нещо не мога съвсем да се реша
36
8
 
9
 
! Отговори
истинско зло 1 преди 9 години
Бойко, не оставяй властта,защо паднеш ли от власт за повече от 5 години ще поличиш подарък от Петров. 5 години не е случайно число. Подаръкът е нещо страхотно за теб. Пред теб ще се отвори нова врата. Ти ще влезеш през нея, а от другата страна започва един нов живот. Много вероятно е мъките ти да бъдат вечни.Чаналова вече поиска от Петров да и върне услугата. Не случайно зад Петров стоят същите,които ти дадоха власт. Скоро,скоро ще разбереш,че нито този съдия,нито Петров са твоя проблем.
35
2
 
7
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Ако знайш кой чИрвен и кой не ша е лесно,ама кат нИ знайш,кофти!
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ZAzarov e 4ovek na bB i zz te go dovedoha. Sofia i Hop gl.prokuror toja debelak da si hodi Popova e sa gl prokuror peevski. Kak e d zAzarov bliski li sa zz koga schte si islojbi prisadata toi vinoven e osaden e ama ne e v Satvora nama i da Bade kogo plaschi zz s stresburg bG narod li plaschi koito mu plaschta Skapite koli ohranite mu kostümiere obuvkite baschta mu e bil schofior na Gen.6opov toi god w predal zz da raboti v mvr a boiko mu sediSad garba ne e li sram sa prokorsturata
33
1
 
3
 
! Отговори
Bb преди 9 години
Gledah 4rnslova pri koledi4 mnogo mi haresa Kakto i Rat i Advokat saschto kakvo ima da se 4udi 4enslova To se snae koi arestuva Aleksei petrov i sa kakvo mnogo e govoril sa vraskata s jenata na zz Ami kolegi sa Bili obschtinari sa normalno r Aleksei petrov d rabotil s bB. Zz i mnogo Dobre se posnavam sa Tova mu vidaha smetkata i pokrai Aleksei pistradi i advokatkata 4enslova Po tv kasa 4e ne e vsimala podkup ne e bila na jahtata a dr sa Bili by jahtata koi sa tedi Dr pischete imenata mutrite
32
1
 
30
 
! Отговори
Кукувица преди 9 години
Тая съдийка има същото кухо изражение на лицето като оная кукувица Меглена Пръмова, направи ли ви впечатление? Сигурно е професионална болест на к..рвите по горните етажи.
31
1
 
37
 
! Отговори
голю босев преди 9 години
Вече ми е трудно да определя, кои са по вредни за България -престъпниците или някой съдии като тази.
30
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как кой?дпс и боко
29
1
 
17
 
! Отговори
Berlin преди 9 години
До Берлинтова ли ти е щастие и забавление - да гледаш отдалеч как бившата ти Родина се мъчи в борбата с корупцията и мафията ?...-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Грешка! В родината ми няма борба с корупцията и мафията. Човек трябва да е пълен слепец, за да си мисли, че в България има борба с корупцията и мафията. Просто съм щастлив от факта, че решението ми да се махна е било 100% правилно. :)
28
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бисеров благодари на съдията
27
1
 
22
 
! Отговори
юрист преди 9 години
Всички съдии обясняват 25 години , че съдът е независим . При това положение , защо сега съдия Ченалова се притеснява , нали самата тя обясняваше това , значи няма проблем . Да ама не . Когато е за нея няма независим съд и прокуратура , а когато пусна убиеца от Соло имаше .
26
1
 
8
 
! Отговори
Кукувица преди 9 години
До Анонимен 25Неправилно твърдение. Не бившата Родина се мъчи с Мафията.Да гледаш колко е хубав живота на Мафията в бившата ти Родина и да не си вътре- това си е щастие и забавление.
25
2
 
31
 
! Отговори
доброжелател преди 9 години
Госпожо Ченалова, в стая 65 на Сливенския затвор има свободно място. Съквартирантката Ви, казват, е малко в повечко строга, но......затова пък е справедлива!Желая Ви успешно и ползотворно првъзпитание!
24
2
 
10
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
ха, нали знаете като се раздуха че сестрати е к...ва, ходи обяснявай после че нямаш сестра
23
2
 
25
 
! Отговори
Rusofob преди 9 години
Вместо да се чуди Ченалова,да пита Прокуратурата!?От там ще й обяснят! Проглушава ни ушите,че трябва да се вярва на съда,а когато трябва да бъде осъдена тя ,самата,изведнъж...започва...да се чуди!?Айде стига с тези селски номера...
22
2
 
19
 
! Отговори
Кукувица преди 9 години
Никога не е погрешно да се вкара един правист в затвора, той си знае за какво.