Ченалова се чуди: На кого ли съм навредила?

"Не съм спряла да се боря, за да докажа моята правота!"
Обновена: 19 апр 2015 14:49 | 19 апр 2015 12:00,
118
Ченалова се чуди: На кого ли съм навредила?
Снимка: Нова тв

"Вероятно съм навредила на някого", прозря пред Нова тв съдия Румяна Ченалова, след като в четвъртък през нощта съдът отказа да уважи искането на прокуратурата за постоянното й задържане и я пусна под гаранция от 8 000 лева.

Съдия Ченалова бе обвинена в длъжностно и документно престъпление по търговско дело на енергийно дружество срещу държавата. Тя е известна също с това, че е водила знакови дела като "Октопод" и "Соло".

"Не съм спряла да се боря, за да докажа моята правота. Но съм правила това по правилата на закона", настоя тя.

Още по темата
Попитана дали има връзка между ареста й и това, че Алексей Петров е на свобода, Румяна Ченалова заяви: "Опитвам се да намеря отговорите, може и това да е един от отговорите. Питате ме доколко Алексей Петров има връзки с моето задържане. Няма как да кажа", заяви съдията.

Тя обаче коментира, че веднага след разпределяне на делото "Октопод" срещу нея е образувано наказателно производство в Македония, по преписка, образувана 8 години по-рано за действия, които е извършила като адвокат, подписвайки споразумение между две търговски дружества. Производството обаче е било прекратено.

"По непонятни за мен причини и до ден днешен няма решение по този казус", заяви тя и допълни, че именно този казус е бил една от основните причини тогава да се обсъжда възможността за отстраняването й от делото "Октопод".

"Отстраниха ме за това, че два протокола по делото "Октопод" не са били присъединени към делото, тъй като се изготвят и проверяват от секретаря", заяви съдията.

Румяна Ченалова заяви още, че е сигнализирала два пъти ВСС и се е опитвала да докаже, че срещу нея се извършват "действия, които най-малкото са незаконосъобразни".

Хо повод обвиненията на френския посланик показуса "Белведере", Ченалова обясни: "Не може да обвиниш български съдия, тоест съдебната система, че извършва престъпление. И това е направено по едно висящо дело. Проблемът не е толкова, че посланикът го каза, а че никой не реагира. Във ВСС не се каза една дума, нямаше обсъждане по тази тема".

Адвокат Ченалов, нейният брат, който й е и защитник допълни: "Постоянно се говори - този съдия взе подкуп, и не осъзнават хората, колко смешно звучи това в очите на човек, който се занимава с право. Дори и съдия да е взел подкуп, човек има право на жалба на следваща инстанция, там са трима души. Няма обвинение за подкуп срещу Ченалова", обясни адвокатът й. 

"Като брат и като адвокат смятам, че тези твърдения са абсолютно неверни", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
12
 
6
 
! Отговори
Монк преди 9 години
То тука коментаторите все едни разбирачи...Информирани не от медиите, ами от глас свише...Веднага се ориентират кой виновен, кой невинен
60
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и сега, като й наизлязат едни хемороиди като топчета за голф, като закуцука с едни патерици, веднага ще я пратят на домашно лечение!
59
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ZAzarov koga sche e kato 4inalova sledsveni
58
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На правосъдието сте навредила г-жо Ченалова,най-вече на него.
57
1
 
26
 
! Отговори
**** преди 9 години
Тази заслужава да я вкарат за тримесеца в затвора,но в мъжкия,нека това и е присъдата.
56
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мярка за наглост - 1 чинал или една чиналка.
55
2
 
39
 
! Отговори
Мнение преди 9 години
Предполагам, че се е шашнала с белезници, защото се е смятала за недосегаема.Беше изключително нагла, а сега е по-скромна.Май трябва всички съдии да минат по този път за да си знаят....
54
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Госпожо, навредила си на много честни хора, на които не си отсъдила справедливо. Къде са убийците, които ти пусна? Срещу каква сума го направи? Много голяма, нали? Не ти ли е неудобно да се показваш по екраните, за да се оправдаваш? Мислиш ли, че някой ти вярва? Не, не останаха вярващи, защото ти и другите като тебе обезвериха хората. Мястото ти е в затвора. Рано или късно възмездието идва. Нека ти да платиш за престъпленията си, а не твоите деца. Повръща ме се от такива лъжци като тебе.
53
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не се чуди Ченалова,има Видов ден,оня с бялата брада всичко вида,може да забавя,ама не забравя!
52
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По времето,когато беше зам.окр.прокурор в Ст.Загора/ мутренските години / името и беше синоним на на низост,безчестие,нечисти сделки и афери свързани с определени дела. Когато беше адвокат изведнъж клиенти и бяха всички най-долни и нагли *** от подземния свят! Като съдия се видя: връзки и многобройни контакти с Красьо Черния,убиецът от Соло-невиненсамо дето не го предложи за орден Стара планина,схеми с делото срещу французите и кой знае колко още подобни неща!
51
15
 
9
 
! Отговори
уйо преди 9 години
Ченалова, не знаеш ли че в тая държава съдиите не решават сами а чакат да им се обади някой посланик я от САЩ я от Европата, е....прескочила си това и сега си обвиняема. Същото ще се случи с всеки и най-вече с Бойко и цялата дружина около него, затова говорят неща които са им написани.
50
1
 
21
 
! Отговори
КИД ШЕЛИН преди 9 години
Малкият Нострадамус се прибира на обяд и пита : ,, Мамо,мамо ,какво ще обядваме,, ? А майката отговаря : ,,Ти ли не знаеш,гадинко малка... Та и тая така- знае си...
49
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе в тази държава всички невинни бе...Те затова такива като тая издават такива смешни присъди.
48
1
 
17
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Борец за свобода?Боже,къде си?
47
20
 
11
 
! Отговори
Поредното ... преди 9 години
... доказателство, че Борисов разсипа всичко в тази държава през 3.5 годишното си еднолично "управление" на неконтролируемия хаос в периода август 2009-март 2013 година.
46
21
 
8
 
! Отговори
Навредила е на ... преди 9 години
... Олигархията, която насъска неграмотниците от ГЕРП и костоваците, лобиисти на чужди корпоративни интереси, срещу нея. Пожелавам и да издържи този стрес. Успех!
45
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как ли се чувстват родителите на момчетата, дето ги изклаха пред клуб "СОЛО" и ей този ктокодил пусна убиеца им на свобода?
44
12
 
8
 
! Отговори
истинско зло 2 преди 9 години
Боко. Скоро,скоро ще разбереш,че нито този съдия,нито Петров са твоя проблем. ИСТИНСКОТО ЗЛО Е БЛИЗО ДО ТЕБ. ТЕ ТИ ДАДОХА ВЛАСТ НАД *** И ДУПКИТЕ ПО МАГИСТРАЛИТЕ.НАКРАЯ ЩЕ РАЗБЕРЕШ,ЧЕ Е ТРЯБВАЛО ТЯХ ДА НАПАДНЕШ-ТВОИТЕ НАЙ-БЛИЗКИ ПРИЯТЕЛИ,КОИТО ТИ ДАДОХА ВЛАСТТА. НАКРАЯ ТЕ ШЕ ТЕ УНИЩОЖАТ. ЗАПИТАЙ СЕ?ЗАЩО ОСТАВИХА ПЕТРОВ?БОКО,СЪЖЕЛЯВАМ ТЕ. СКОРО ЩЕ ПАДНЕШ,НО ПРЕДИ ТОВА. ВИЖ, КАК УХОТО ВЛИЗА В ЗАТВОРА. ТОГАВА ЩЕ СЕ СТРЕСНЕШ И УПЛАШИШ. ТОГАВА РЪЦЕТЕ ТИ ЩЕ БЪДАТ ПРЕКЪРШЕНИ. ТОГАВА ПЕТРОВ ИДВА
43
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 46 За съжаление ,българите хрупат доматите с колците .Това с Ченалова е само прах в очите . Отклоняване на вниманието . Уж скачаха против комунистите а начело на България са Комунисти ,начело с *** ,червеният Гербер от Банкя,Партиината от Плевен ,внуците от ЦКна БКП и АБПФК.Тука е проблема ,а Ченалова е само детайл.Та, затова Българите, консумират доматите с коловете.
42
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БОКО, не оставяй властта,защо паднеш ли от власт за повече от 5 години ще поличиш подарък от Петров. 5 години не е случайно число. Подаръкът е нещо страхотно за теб. Пред теб ще се отвори нова врата. Ти ще влезеш през нея, а от другата страна започва един нов живот. Много вероятно е мъките ти да бъдат вечни.Чаналова вече поиска от Петров да и върне услугата. Не случайно зад Петров стоят същите,които ти дадоха власт. Скоро,скоро ще разбереш,че нито този съдия,нито Петров са твоя проблем.