Във ВСС се правят лесно задкулисни договорки

За качество там дори не се говори, заяви правосъдният министър
10 май 2015 12:58,
18
Във ВСС се правят лесно задкулисни договорки
Снимка: Архив Булфото

Според правосъдния министър Христо Иванов във Висшия съдебен съвет е лесно да се правят задкулисни договорки.

"Във Висшия съдебен съвет е твърде лесно под булото на тайния вот да се сключват договорки и да не се избират най-качествените кандидати. За качество дори не се говори", каза Иванов пред bTV.

"Този Висш съдебен съвет не е по-различен от предходния. Не става дума просто за смяна на едни лица с други лица", подчерта той и посочи, че е нужна спешна промяна на модела, към която се стреми и той.

По думите му някои от членове на ВСС са твърде отворени към спазаряване на определени решения.

"Правят се задкулисни договорки. Дали се случват между стабилни или тематични лобита няма значение. Нямаме последователно взимане на решения, имаме затваряне на очи", заяви министърът на правосъдието.

"Във ВСС няма ефективен контрол и там не се задават въпроси. Ако има нещо нередно, не се говори. Има хора, които са притиснати до стената, и в момента се чувстват неудобно", отбеляза Иванов.

По думите му през годините е ставало така, че не най-добрите са заемали властовите позиции.

"Такава е била тенденцията. ВСС преживя катастрофа, защото в него няма култура на носене на отговорност. Имало е затваряне на очи за проблемите", коментира още той.

Софийски градски съд се управлява зле от много години. Това излезе на повърхността не заради френския посланик, а заради група смели съдии. Виждаме тишина, в която корупцията там се развива, посочи правосъдният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
ан преди 8 години
а защо да не могат да се внесаткак нашите млади хора на запад се реализират на различни позиции и им дават възможноститака да се обяват конкурси и да могат и румънци и французи да кандидатстват за тези места
13
0
 
1
 
! Отговори
дърт комуист преди 8 години
Спокойно,не бързайте.Когато приватизираме всичко,тогава и полицията ще заработи,както и съдебата система,за да ни пази имуществото.
12
0
 
5
 
! Отговори
наивен Мунчо преди 8 години
Ония ограбиха народа.Разчитахме на Тия да въдворят ред,но нещо чупят кунки.Идва ред на Другите ,които ще се оправдаят с Ония и Тия и така фиестата продължава.
11
0
 
10
 
! Отговори
petar stojn4ev преди 8 години
гс. министър просто се учудвам ,че чак сега сте разбрали че във тъи наречен ВСС има кпорупция и огромни далавери . та затова знае целият бг народ до последното пеленаче само вие не сте знаели или сте много наивен или ни мислете нас за много наивни
10
1
 
7
 
! Отговори
Демос преди 8 години
Ми,остава Господ да ни помогне.
9
3
 
8
 
! Отговори
бай Иван преди 8 години
Без наблюдаващи прокурори и съдии от ЕС, че защо не и от САЩ,няма как да се справим с помиярника на комунистическата мафия.Всяко икономическо и криминално престъпление се прикрива или замотава с кеш.Парите са в тях.Плевнелиев заявява,че нямало как да си внесем съдиии и прокурори.Има как. В противен случай ще чакаме да изтече давностния срок за разследване на мафиотите ли???? Тук си задавам много въпроси Кой,кой е и защо е ......Темпо,темпо.Нагледахме се на артисти иманиполатори....
8
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е няма начин, министрите от ГЕРБ или трябва да приличат на пребозали телета .Тоа няма два лева да се обръсне.
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Та като говорим за задкулисие, този да каже как стана министър.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВСС не трябва да бъде постоянно действащ орган. Богопомазаните се отделят от средата си и првят договорки зад гърба на колегите си.
5
0
 
5
 
! Отговори
sad преди 8 години
TOZI QKO GOVORESHE ZA BORISOV SAMO LOSHI NESHTA, IZVEDNAJ STANA MINISTAR PRI NEGO I OCHAKVASH OT TOQ CHOVEK MORAL I SAVEST KATO ZA PRAVOSADEN MINISTAR, A NARODA KADE E PAK SPI NALI VAJNO E DA IMA NA MASATA BIRA I KUFTACI DRUGOTO NQMA ZNACHENIE
4
0
 
12
 
! Отговори
Internetlumpen преди 8 години
ДЕЖА ВЮ ПЪЛНО С "БЪДЕЩЕ"Всички вие направихте правосъдието СТОКА а не право на всеки гражданин!Политици, съдии, полиция, участват в корупционни схеми и доказателство за това е положението в, което се намира народ и държава! Контролираната бедност, Алчност, Самохвалството, Безскрупулност, Чувство за безнаказаност, наглост и безочие.. това са само малка част от манталитета и методите на съвременните разбойници, които си крият зад думите "Свобода" и "Демокрация" и наричащи се "политически елит"
3
0
 
10
 
! Отговори
DUBLIN преди 8 години
Във ВСС се правят лесно задкулисни договорки-и какво правим тогава-вдигаме врява до небето,че Бойко иска да ги измете,а след това ревем ,че правят така-ами *** НАРОД-ТАКАВА ДЪРЖАВА.
2
0
 
10
 
! Отговори
edin преди 8 години
Който вьзпрепятства правораздаване какьв е,господа правораздаващи?Ако,изобщо сте такива?
1
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако се обръснеш дали ще поумнееш?