Процесуални пречки спънаха делото срещу Гриша Ганчев

Обвинителният акт не бил връчен на време
28 май 2015 11:20, Анисия Иванова
14
Процесуални пречки спънаха делото срещу Гриша Ганчев
Гриша Ганчев и охраната му на влизане в съда. Снимка: БТА

Делото в Специализирания съд срещу Гриша Ганчев и още девет души не тръгна на първото насрочено заседание. Другите подсъдими в групата са Данаил Ганчев, Емилия Станоева, Ивайло Талев, Камелия Мирчева, Милко Димитров, Милко Талев, Тодор Симеонов, Ичко Лозев и Красимира Гроцева.

Обвинението е за укрити данъци в размер на 711 580,56 лева чрез продажба на захар без фактури, произведена в захарни заводи в Бургас и Девня.

Още по темата

Срещу Ганчев са повдигнати три обвинения – че е бил ръководител на организирана престъпна група и е подбудил и склонил трима от директорите на “Литекс Комерс” АД да не плащат данъчните задължения. Това е станало като не издадат фактури съгласно изисквания на закона и затаят истина в подадени пред НАП справки-декларации.
На Ганчев е повдигнато обвинение и за закана за убийство над ръководителя на НАП Красимир Стефанов.
На осем души – Данаил Ганчев, Милко Димитров, Емилия Станоева (изпълнителни директори на “Литекс Комерс), Камелия Мирчева (бивш изпълнителен директор на “Литекс Комерс” АД, член на надзорния съвет на акционерното дружество), Милко Талев, Ивайло Талев, Ичко Лозев и Красимира Гроцева, са повдигнати обвинения за участие в ОПГ и за данъчни престъпления. За участие в престъпната група е повдигнато обвинение и на Тодор Симеонов.

Причината за днешното отлагане са процесуални пречки. Една от тях е, че не е спазена процедурата по връчване на обвинителния акт в 7 дневния срок.

Делото влезе в съда от втория път, тъй като веднъж беше върнато на спецобвинители за отстраняване на допуснати процесуални нарушения.

Преди началото на заседанието охраната на Ганчев избута журналисти от залата в спецсъда.  Наложи се да се намесва съдията с призив репортерите да бъдат допуснати. В залата освен подсъдимите и адвокатите присъстваха и трима мъже със завидни физически параметри, съобщи bTV.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
Моника преди 8 години
Айде, почна с номерата си нашата "правосъдна система"! Ех, къде си, Мокавей!
9
0
 
2
 
! Отговори
w преди 8 години
gri6ata e prestapnik ot kakto se e rodil.
8
3
 
11
 
! Отговори
Ванчо преди 8 години
Който не иска да отчита на Боко му се случват такива неща, пак добре че не го е пратил при Мишо Бирата, колко му е един инфаркт при *** да получи..
7
2
 
11
 
! Отговори
Не делкаш ли до тук преди 8 години
Добре, че още не е при Мишо БиратаНе делкаш ли до тук си!!АКО ДЕЛКАШЕ ЗА БАЦЕ СЕГИ МОЖЕШЕ ДА Е ВИЦЕПРЕМИЕР .....Ей го един делкаджия ..***, ***, ***... ама стана ПРЕЦЕДЕНТ
6
1
 
6
 
! Отговори
Берлин преди 8 години
В Румъния отдавна да гледа небето на квадратчета. :)
5
3
 
12
 
! Отговори
Д-жавата на проститу преди 8 години
Това те чака Гришка, като се направи на интересен, когато Боко те рекетираше :)
4
0
 
10
 
! Отговори
гражданин преди 8 години
Кой носи отговорност за това,че обвинителният акт не е внесен навреме?Колко пъти за подобни нарушения се отлагат дела с години?Докога няма да се търси отговорност в съда,прокуратурата,следствието?Ако не свърша работата си в срок ме чака глоба,но при тези всичко може.Затова не вървим напред-уж дребни пропуски,но говорят много за държавата ни и работата на нейните институции.
3
0
 
10
 
! Отговори
?!? преди 8 години
Прпцесуалните грешки са за богатите и за евтината ни съдебна система.
2
10
 
3
 
! Отговори
Анонимният преди 8 години
Гриша Ганчев може да стане велик спасител на ЦСКА! Всички българи трябва сега да му целуваме краката и да му се молим, пълзейки на колене, да помогне на отбора!Вместо това, скотовете го съдят! И никой не излиза да протестира в негова защита! Не сме народ, ей! Не сме народ, а ***!Пред очите ни ще погубят единствения, който можеше да ни оправи, но вдички ще стоят и само ще гледат!
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
битият-бит, оноденят-оноден,убитият-мъртав,....виновни потърпевшите!!!Това е българската съдебна система!!!