Варев и върхушка продали Белово – прокуратурата рови

С фалшиви документи частна фирма прибрала 222 имота в града
Обновена: 10 юни 2015 09:16 | 10 юни 2015 09:04,
18
Варев и върхушка продали Белово – прокуратурата рови
Кметът Варев. Снимка: Община Белово

Окръжната прокуратура в Пазарджик образува разследване срещу кмета на Белово Костадин Варев и началника на служба "Земеделие”"в Септември Анета Качева заради съмнително разпродадени земи в общината.

Според държавното обвинение двамата са съставили фалшиви документи, с които са дали за продан на частна фирма общо 222 имота в землищата на града.

В констативните протоколи те са записали, че имотите са "изоставена орна земя и ниви", а всъщност те били пасища.

Още по темата

За далаверата се разбрало, след като животновъдите от общината опитали да наемат както всяка година земите, за да пасат добитъка си.

Оказало се обаче, че не могат, тъй като те вече не са публично-общинска собственост, а частна.

Фирмата, на която е продадена земята е "Българско земеделско производство" ООД. Тя е чисто нова - регистрирана точно в деня, в който общинският съвет на Белово възлага на кмета да продава земята. Капиталът на дружеството е 500 лв.

С равни дялове участват двама съдружници - Ивайло Пенев и Неделчо Недялков. Първият работи в Италия, вторият има клуб по акробатичен рокендрол във Варна.

Търгът за продажбата на земята не бил обявен никъде, освен в сайта на общината. А на сайта пък няма и следа от обявление, става ясно от разследването.

Кметът Костадин Варев обясни пред bTV, че решението вероятно е премахнато от страницата в интернет, но това не означава, че не го е имало.

Общината отказва официална информация колко земи са продадени и на каква стойност. Според разследването обаче 30 000 декара са продадени за около 2 млн. лв. или средно по 80 лв. всеки.

Кметът смята, че недоволните земеделци го атакуват, защото спрял практиката им да използват земя, без да плащат наем на общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 8 години
Ако Окръжните прокуратури в Бургас, Варна и Добрич се задействат на тая тема за всички крайморски общини / и ако са честни и почтени/ доста кметове/бивши и настоящи/ ще търкат наровете на затворите в РБ!!!
11
0
 
4
 
! Отговори
Гецата преди 8 години
До Цветанка : Навремето имаше една поговорка - "*** народ, слаба държава !!!" Някога е измислена - сега се доказва с всичка сила...
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В книгата "Срещи с Буров", прави впечатление едно уместно определение за този нашенски непреходен феномен: "...Просперитетът на българина - политик идва от властта, а не от честта. Затова и кметът на село се покварява за 1 година и на 2-та вече никой не го избира, освен акон не направи машинации с властта... Кмет значи хитрец. Кмет значи добре замаскиран престъпник по душа, които не може да си намери другаде добре палтена работа и посяга към общинската каса."Дано не си остане само с ровенето!
9
0
 
16
 
! Отговори
избирател-безпартиен преди 8 години
Почти 99 % от кметовете са рушветчии. Няма партии няма нищо , има само алчност за пари . Такива кметове ги оправя само честния съдия чичко Макаров . Справка, пиарката на кмета на Пазарджик .
8
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще помните режима на ГЕРП столетия нпред.
7
1
 
13
 
! Отговори
?!? преди 8 години
Бахаха! И това е само една малка община, а 30 000! декара са продадени. Някой изненадан? А какво се случва в другите малки и големи райони с всичките им областни управителчета, общински съветници, кметчета, тарикатчета и сой? Абе турско ли да бяхме останали, гръцко ли май повече полза за хората щеше да има.
6
9
 
14
 
! Отговори
атакист преди 8 години
тъжна констатация прокуратура и съд само ще констатират зулумите но ако АТАКА все пак поеме властта ще има народни съдилища на мегдана
5
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция и Израел с подставени лица купуват земята ни.
4
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 4абе стига с тия комунисти бе фашист такъм, нали вече уж 25год сте демократи бе , след 1 000 год пак ли ще са ви виновни комунистите , напротив , баи тошо каквото построи вие гадни капиталистически демократчета 25 г още не можете да разпродадете, тогава се мислеше за хората а не сега само за собствения си джод
3
8
 
24
 
! Отговори
Берлин преди 8 години
А ние мислехме, че комунистите и техните ченгета ще окрадат всичко,но земята ни не могат да изнесат!Наметиха и на това цаката: ще я продадат, а вие мили съотечественицище се пробудите в едно утро я в Турция,я в Сърбия , я в друга държава!!Важното е да се граби всичко и отвсеки!Почитател на А.К.
2
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази държава е толкова пропита от корупция, измами и престъпления от всякакъв вид в момента, че бъде ли направена някога съдебна реформа качествено, да има качествена прокуратура и т.н, тези хора ще имат работа за поне няколко години напред ежедневено... Чак им съчувствам за колко дела ще става въпрос
1
0
 
50
 
! Отговори
Цветанка преди 8 години
Това държава ли е? - Всеки да краде колкото си иска и всеки да прави каквото си иска....