Съдия по делото за КТБ си направи отвод

Ивайло Младенов обяви роднинска връзка по случая
1
Съдия по делото за КТБ си направи отвод
Снимка: Reuters, архив

Единият от съдиите по делото за неплатежоспособност на КТБ, което вече е в Софийския апелативен съд, си направи отвод.

Съдия Ивайло Младенов е обявил, че има роднинска връзка с един от участниците в процеса. На негово място е определен нов съдия - Светла Чорбаджиева.

Още по темата

Делото ще бъде гледано на 19 юни, тъй като са подадени редица жалби срещу решението на Софийския градски съд.

В срок от месец, който е препоръчителен по закон, тримата съдии - Светла Божкова, Теодора Кръстева и Светла Чорбаджиева, трябва да се произнесат по жалбите на страните.

Първата инстанция определи, че началната дата на неплатежоспособността на КТБ е 6 ноември 2014 г. - денят, в който бе отнет лиценза на трезора.

Припомняме, че датата се обжалва от Българска народна банка и Софийска градска прокуратура. Двете институции настояват датата на неплатежоспособността да бъде 30 септември. Според тях именно тогава КТБ е отчела отрицателен собствен капитал във финансовите си и надзорни отчети, послужили като основание за отнемане на лиценза й.

Освен това директорите и мажоритарният акционер на КТБ обжалват не само несъстоятелността на трезора, но и самото отнемане на лиценза за извършване на банкова дейност.

Същевременно Софийска градска прокуратура започна разследване срещу квесторите на КТБ Елена Костадинчев и Станислав Лютов по обвинение в умишлена безстопанственост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нема пари