Образуваха дисциплинарка срещу Светлозар Костов

Шефът на спецпрокуратурата оставил Животното на свобода
Обновена: 13 авг 2015 18:33 | 13 авг 2015 18:29, Камелия Цветанова
21
Образуваха дисциплинарка срещу Светлозар Костов
Снимка: Булфото, архив

Административният ръководител на Апелативната специализирана прокуратура Даниела Попова е образувала дисциплинарно производство срещу шефа на Специализираната наказателна прокуратура Светлозар Костов за нарушения при изпълнение на наказанието на Росен Петров, осъден на три години и половина затвор за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици. 

Въпреки че присъдата на Петров е от 17 февруари и че към нея e била прибавена двегодишна условна присъда за убийство по непредпазливост, тоест общото му наказание е станало 5 години и половина затвор, до днес той е бил на свобода, съобщи БНР.

Росен Петров, по прякор Животното, е признат за виновен като част от групата за наркотици на Златомир Иванов - Баретата.

Прокуратурата разбира, че той не е в затвора на 6 август 2015 г., когато Петров е забелязан сред главните действащи лица на агитката на ЦСКА, предвождана от Гриша Ганчев, която нахлу на Националния стадион "Васил Левски". Шест дни по-късно Животното е бил на море в Несебър. 

Извършената по нареждане на главния прокурор проверка е установила, че присъдата на Петров не е била приведена в изпълнение с постановление именно на прокурор Светлозар Костов.

То е от 17 юли и е в отговор на молба на адвоката на Росен Петров с приложен към нея медицински документ, удостоверяващ, че през септември му предстои операция във ВМА.

Диагнозата била на латински и заболяването било преценено от прокурор Костов като тежко и представляващо пречка осъденият да влезе в затвора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
Петър Велики преди 8 години
С колко ли му е набъбнала сметката на този Светлозарчо? Само това да се провери е достатъчно да се вкара и той при животното.
13
0
 
1
 
! Отговори
МУТРА преди 8 години
В най-лошия случай го грози уволнение. Ех обичам тази държава :):):)
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Излъчване на мишка. Такива в училище само трупат злоба и комплекси и в момента, в който се видят облечени във власт стават страшни. Това л.айно съм убеден, че е лишено от смелост, то действа подмолно.
11
0
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
След всяка произнесена присъда прокурорчето и съдията комплект в кауша за по сигурно,иначе няма оправия
10
0
 
0
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
14. V chujbina telefonite nyamat kirilica.A zashto sum v chujbina e yasno.Tui okolo 1mln bulgari za 25g.
9
0
 
1
 
! Отговори
До 12 преди 8 години
Пишете на български
8
4
 
0
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Ako pak ne mi iztriyat komentara shte se uchudya.Tazi shema e ot 25g i nishto ne e novo v suda, samo sekretarkite.Oti se pravite na oshtipani.Sudiyata veroyatno ne znae veche na kogo da se otchita i sa scheli che e predatel.Ami Stanishev,ami Dogan efendi.Kakvo ni zanimavate s nyakoi si dilur...
7
1
 
7
 
! Отговори
:) преди 8 години
Какво е "дисциплинарка"? Пак някакви тиквеници-журналисти, които са преписвали на изпитите и нищо от часовете по български език не им е влязло в тиквите.
6
0
 
8
 
! Отговори
Наивен преди 8 години
Мисля че не се лъжа, снимката на този мазен тип е правена пред съда на друго свърталище на подобни ***.....бургас
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чакайте малко, взел някакви пари човека, кво толкова. Кой властник у нас не взима? Един честен няма. Лапачи на рояци. Грабят, скубят, лъжат, мажат, предават и продават дори майките и бащите си. Може да е закъсал човека, да има малки деца, да са гладнички и бедничката. Прокурорчето е взело не какви си хиляди а Будьо гепи милиарди и кво, муши се като кърт по блиндираните коли. Некой да му е казал нещо? А и с прокурорчето нищо няма да стане. Ще си харчи паричките.
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Егати опасната диагнозаЩо е опасна(щото е на латински?)Всъщност диагнози освен на български не се признават по припцип в съда. Изисква се да са преведени
3
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Zvetan zvetanov ot gerb priatela na bB koga schte vlese v Satvora. Konfiskazia na 6 apartm schte ima li dalaverite schte se raskriat li. I koga drugaru zAzarov kajete
2
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Егати смеха,това "животно" си вилнее на свобода,ходи бие треньори като Лаптопа и отправя заплахи с онзи мутрафон Ганчев,а се оказва,че си платил и даже бил в болнични,тежко болен-лежи и пъшка на плажа в Несебър на шезлонга...Егати и смеха..
1
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами като му е платил как няма да го пусне.