11 деца стават свидетели срещу стрелеца от Лясковец

Учениците се оплакват, че Петко Петков ги замерял с буркани
25 сеп 2015 08:38,
7
11 деца стават свидетели срещу стрелеца от Лясковец
Снимка: архив Булфото

11 ученици са призовани като свидетели по делото срещу 54-годишния стрелец от Лясковец Петко Петков, съобщи "Дарик".

Децата са на различна възраст от СОУ "Максим Райкович". Процесът срещу Петков продължава на 29 септември в Окръжния съд във Велико Търново, който ще заседава четири дни по казуса.

Още по темата

Съдът ще изслуша деца, за които обвиняемият твърди, че са извършвали посегателства върху дома му като чупили с камъни прозоците на жилището му. Учениците пък се оплакваха, че Петков крещял срещу тях от терасата си, като ги заплашвал и ги целел с буркани.

Децата ще бъдат разпитвани по искане на тримата защитници на стрелеца в присъствието на училищен психолог, на педагог и родителите им. Целта е да се направи психологическа характеристика на Петков и да се изясни дали той наистина е бил сериозна заплаха за учениците и дали те са се страхували от него.

Петков е обвиняем за убийството на 40-годишният командос Емил Шарков, както и за опит да убие още петима други спецполицаи. Също така срещу него има повдигнато обвинение за незаконно притежание на оръжие.

Кървавата драма се разигра миналата година на 14 март в Лясковец, след като отряд барети атакуваха жилището на Петков, а той откри огън по тях.

Последното заседание по делото бе на 22 юни. Тогава бе показан щит със следи от кръв по него, за който се твърди, че е на убития командос. Майката на Шарков - Ваня Рибчева и нейната адвокатка изразиха съмнения, че защитното пособие е на спецполицая. Заради това съдът разпореди да бъде извършена експертиза, която да установи дали кръвта по щита е на Шарков. Резултатите от анализите трябва да бъдат огласени по време на делото идната седмица. Очаква се тогава да са пледоариите и процесът да приключи с присъда на първа инстанция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.