Христо Мутафчиев даде Сидеров на прокурор

Оплака се и на СЕМ, и на парламента от поведението му
Обновена: 26 окт 2015 14:49 | 26 окт 2015 14:30, Камелия Цветанова
100
Христо Мутафчиев даде Сидеров на прокурор
Снимка: БТА

Както се закани още снощи председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев внесе сигнал срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров до главния прокурор, съобщи БТА като се позова на от източници от обвинението.

Още по темата

В сигнала се изразява възмущение от действията на Сидеров и се иска снемане на имунитета му. Сигналът е адресиран и до председателите на НС и СЕМ.

Поредното нахлуване на националиста и негови депутати и симпатизанти в сградата на НАТФИЗ снощи стана повод Сидеров да отнесе и критики от парламентарната комисия по културата и медиите. Депутатите от нея остро осъдиха поведението му.

"С безцеремонното си нахлуване в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" на 25 октомври Волен Сидеров и придружаващите го демонстрираха погазване на правовия и обществения ред", се посочва в позиция на комисията.

Посегателството срещу храма на изкуството е посегателство не само срещу младите културни дейци, но и срещу духа и интелекта на България, заявяват членовете на парламентарната комисия по културата.

В своята позиция те определят поведението на Сидеров като недопустимо, а действията му - като явно неуважение към обществото.

"Обръщаме се към всички колеги народни представители да подкрепят внесеното искане на главния прокурор на България за снемане на имунитета на народния представител Волен Сидеров", призовават членовете на парламентарната комисия по културата и медиите.

Главният прокурор Сотир Цацаров вече поиска от Народното събрание разрешение за задържане на Сидеров и депутата от "Атака" Десислав Чуколов за извършено хулиганство и принуда в НАТФИЗ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
11
 
13
 
! Отговори
abe преди 8 години
НАТФИЗ не е частен дом, че да няма право Сидеров или който и да било друг да влиза. Не разбрах защо е цялата тая дандания, освен че господа интелектуалците /актьорите/ са замеряли Сидеров с яйца задето е влязъл в НАТФИЗ.
42
12
 
7
 
! Отговори
Йордан преди 8 години
"Посегателството срещу храма на изкуството е посегателство не само срещу младите културни дейци, но и срещу духа и интелекта на България, заявяват членовете на парламентарната комисия по културата."-- Хайде да не си правят толкова много комплименти НАТФИЗ. Духа и интелекта на България? Културни дейци? То се видя, дами и господа НАТФИЗи...
41
18
 
20
 
! Отговори
МАЯ преди 8 години
СИДЕРОВ Е БОЛЕН АМА МНОГО БОЛЕН! И СЕ ЧУДЯ КАТО ЛЕКАР ЗАЩО ОЩЕ ТОЯ ЧОВЕК Е В ПАРЛАМЕНТА?? НИМА НЕ СЕ РАЗБРА ЧЕ Е ПСИХИЧЕСКИ НЕСТАБИЛЕН И ТРЯБВА ДА СЕ ЛЕКУВА А МЯСТОТО МУ НЕ Е В ПАРЛАМЕНТА! ЦЦАРОВ ДА ГО ЗАДЪРЖИ И ДА ГО ВКАРАТ В ЛУДНИЦАТА МАЛКО, СТИГА Е ПЕРВЕРЗНИЧИЛ С ХОРАТА И НАЙ ВЕЧЕ СТУДЕНТИТЕ, МАЛКО Е ШАМАРА ВЧЕРА ДЕТО Е ИЗЯЛ СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ ТРЯБВА ЗДРАВ БОЙ!
40
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
всички тия т.нар творци са всъщност любители на алко.хола и нар.котиците. Хр. Мутафбиев не прави изключение. бива го да играе само хора с нисък и още по-нисък интелектуален капацитет, разни гротескни фигури, пияни попове, хъшове и пр. Всъщност играе самият себе си. Комшия ми е в София, допреди инцидента с него беше непрекъснато клатушкащ се..., сега се е поукротил малко. Според мен този човек не е читав и не може да се прави на морален коректив!
39
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
53, не са стояли там, а са си правели купончета в НАТФИЗ, гологлавите "студентчета" на средна възраст с млади и засукани бъдещи актриси:))
38
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
49, гледам много театър и арт кино. Наясно съм дотолкова, че да разкрия посредствения, тривиален типаж, който Мутафчиев умее единствено да играе. Я, ми кажете една забележителна роля на Мутафчиев в пиеса от голям драматург от ранга на Брехт, Чехов или Тенеси Уилямс.
37
9
 
17
 
! Отговори
Георги Шопов преди 8 години
Пияница интлектуалец -набеден посредствен артист машата на тиквата.
36
7
 
9
 
! Отговори
една преди 8 години
Още се чудя кой ми е по-отвратителен - Волен или Мутафчиев?! Еднакви дискредитирани креатури.
35
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нарекох мутафчиев гл.упак - това не е обида, за да бъде цензурирана. Това е квалификация.
34
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
този ояден и алкохолизиран *** Мутафчиев,дето цялата държава се грижеше за неговото здраве, не смята ли че е време да се скрие някъде от срам? Нека да обясни в какво състояне е гилдията, която управлява и за чиито представители най-голямата мечта е да играят статисти в някой треторазреден чужд екшън.Нека да не се занимава с неща които надхвърлят не особено богатия му интелект
33
4
 
6
 
! Отговори
до 43 преди 8 години
От Америка както вчера хакнаха саита на ЦИК така днес са написали няколко хиляди коментара срещу Сидеров не сме толкова прости да не видим ,че 99 % от коментарите са написани по един и същи начин.
32
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНе. Не може да си толкова ***, че да правиш такива зулуми 3 пъти за 1 семица. Тука има нещо друго. Болен отдавна не е никъв. Откакто е влязъл в парламента играе само като бушон за разни партийни интереси. Със сигурност и в момента ситуацията е така. Най-вероятно нарочно се опитва чрез себе си да се премахне депутатския имунитет, за да се почнат някакви вътрешни парламентарни чистки. Нищо чудно целия тоя цирк да е идея на Борисов, защото той веднага бързаше да прави поправки в закона
31
7
 
10
 
! Отговори
t-rex преди 8 години
Не мога да повярвам, че още има които да гласуват за него!!!
30
6
 
15
 
! Отговори
някой преди 8 години
Хора, един малко странен въпрос: не ми е ясно от двамата Волен и Чуколов кой е мъжа и кой жената? Гледам и чета че май все по двойка ходят навсякъде, та ми стана интересно. Може там в София да си знаете, но аз не знам. Та ако някой осветли въпроса ще се радвам. Така де, като ги псуваме да казваме правилните псувни за всеки.
29
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да го вземат в НАТФИЗ да им преподава актьорско майсторство.
28
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ти си най-обикновен пи.ндур и мнението ти не струва нищо. Дори - 0 не струва. Така че не съди за да не те съдят.
27
6
 
5
 
! Отговори
Bb преди 8 години
Toja bojadjia ot bkp Sega gerb aman ot aktiori Pianizi i vraskata gledai si sdraveto ne Davai Akali na Dr ti i pri komunagite be6e ok i pri gerb bB ti isprati samolet pomaka Vejdi se lekuva v Berlin s na bednite deza nama koi i lekarstvo da im dade taka e i pri invalidite l Dlepite v bG s toja samo se podmasva na gerb
26
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблемът е, че хора, които са отдавна са компрометирани пред обществото, се опитват да дават морални и нравствени оценки и наставления. На хората вече толкова им е писнало от тази ситуация на "хвани единия, усари другия", че скоро като кипне казанчето и нито културтрегери, нито националисти, нито депутати , нито имунитети ще останат...само перушина
25
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички *** наскачаха - първо чичо ви Вежди, който претрепа един полицай преди време, сега този доказан алкохолик Христо. Кой ще е следващия?
24
17
 
22
 
! Отговори
Жоро преди 8 години
Тоя мутафчиев пък на какъв се прави, недоразумение.