Майката на Кирил: Ченалова е съучастник по "Соло"

Няма да се спрем, докато не видим съдийката осъдена!
Обновена: 20 ное 2015 10:46 | 20 ное 2015 10:44, Анисия Иванова
15
Майката на Кирил: Ченалова е съучастник по "Соло"
Снимка: архив, Булфото

Дисциплинарното уволнение на съдия Румяна Ченалова и повдигането на обвинение срещу нея имат политически мотиви, смята Радмила Въжарова, майка на убития пред дискотека "Соло” през април 2009 г. Кирил Въжаров.

Преди дни прокуратурата започна разследване срещу Ченалова в престъпление по служба по случая "Соло". Обвинението е, че не се е съобразила с искането на СГС да бъде удължена забраната на осъдения по делото Илиян Тодоров за напускане на страната. Според прокуратурата от бездействието на Ченалова се е облагодетелствал Илиян Тодоров.

Още по темата

"Освен длъжностно престъпление Ченалова извърши и морално престъпление. Тя е съучастник, помогна на Тодоров да избяга от правосъдието", каза майката на убитото момче пред bTV.

На първа инстанция Ченалова оправда Тодоров, а в края на 2011-а той излезе от ареста и повече не се появи в съдебната зала. Изненадващо Апелативният съд отмени оправдателната присъда и го осъди доживот, а Върховният съд я потвърди.

След прочитането й Тодоров се укри и започна серия от видео обръщения в интернет. Въпреки че се издирва от родните власти и Интерпол, до ден-днешен местонахождението на осъдения не е ясно.

"Няма да се спрем, ще ходим навсякъде, ще говорим, докато не видим съдия Ченалова осъдена. Тя е съучастник, който е помогнал на Илиян Тодоров да избяга в чужбина", заяви Въжарова.

Майката на убитото момче допълни, че нейното обръщение е към онези, които сега трябва да си свършат работата. "На мен ми е пределно ясно, че сега тези действия срещу съдийката обслужват някого като политика. Защото това нещо отдавна трябваше да се случи. Тази жена е извършила престъпление по служба. Надявам се да бъде осъдена, но едва ли", каза Въжарова.

Тя припомни, че дълго време не са предприемани действия по отношение на Ченалова.

"Защо сега, а не тогава, когато изнесохме информация, подадена ни от трето лице, че е имало уговорки и схеми за действие за присъдата на Илиян Тодоров”, коментира Въжарова.

"На фона на 5000-те СРС-та, които е подписвала Владимира Янева годишно, законово МВР не може да проследява и да извършва СРС-та по отношение на родителите на Илиян, за да могат да проследят къде е той. На всички хора е ясно, че той не може да живее от въздуха и водата. Неговите родители и до ден днешен се грижат за него”, изтъкна Въжарова.

Бездействието на Ченалова тя си обяснява със зависимости.

"Тя много добре знае с коя буква на закона да направи така, че да не отсъди спрямо очевидната истина”, категорична беше Радмила Въжарова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
9
 
! Отговори
Луцифер преди 8 години
Ченалова упражнява най-древната професия само, че не на улицата, а в съда. Колко ли взима?
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Целата съдебна система е за падиза!
10
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече много започна да писва тази история Соло. Кой какво и защо СПРЕТЕ ДА ЧОВЪРКАТЕ
9
0
 
7
 
! Отговори
Кънчо Керестелиев преди 8 години
И моя!!!
8
0
 
21
 
! Отговори
Tojo преди 8 години
Някой ден и в България ще има атентат!Ама не породен от тероризъм а СРЕЩУ ТЕРОРИЗМА НА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА КОЯТО ИЗДЕВАТЕЛСТВА НАД НАШИТЕ РОДИТЕЛИ.ДЕЦА БРАТЯ И СЕСТРИ!ДАНС ЦУНЕТЕ МИ К*** ДОКАТО ГО ЧЕТЕТЕ ТВА!
7
0
 
21
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Ченалова оправда и бившия земеделски министър Върбанов. А знае ли някой срещу колко?
6
1
 
20
 
! Отговори
Блъско преди 8 години
като чета каква пародия е в Бг правосъдието стигам до мнението ,че явно всеки пострадал сам трябва да се оправя.Отива бащата на убитото момче,реже и главата на тая ибрикчийка и се решава проблема,така и така той е загубил най-свидното си .Жалка история е всичко тук
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 4Много е грозна и няма да я уважат.
4
18
 
3
 
! Отговори
Очевидната истина преди 8 години
В цялата история има нещо скалъпено. Компютърджия да нанесе на трима души по един смъртоносен удар с нож. На всеки един от тримата е нанесен само по един удар. Двама умират на място, а третият едвам го спасяват лекарите. Това може да го направи само специално обучен човек, по-точно много добре обучен и доста силен физически и психически. Момченцето, като го гледам от снимките, едва ли има повече от 60 кг и със сигурност дори не е ходил в казарма. Доказателствата за вината му са толкова смешни, че нямат нужда от коментар.
3
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
РАЗБИРА СЕ, ЧЕ Е СЪУЧАСТНИК НО НЕЙНИТЕ ПРОВИНЕНИЯ СА ДАЛЕЧ ПОВЕЧЕ ОТ СЛУЧАЯ СОЛО!!ДАНО ЛЕЖИ В ЗАТВОРА ТОВА Е ВАЖНОТО НО НАЙ-ВЕРОЯТНО КЕ СЕ ДОГОВОРЯТ И КЕ СЕ ИЗМЪКНЕ!
2
0
 
49
 
! Отговори
Сини дънки и ризка преди 8 години
Ченалова може да бъде олицетворение на безотговорността на съдът спрямо извършителите на тежки престъпления. Между нас се разхождат всякакви тежки престъпници, и продължават да се държат като имунизирани срещу закона заради съдии като тази Ченалова.
1
1
 
47
 
! Отговори
око за око преди 8 години
Честно да Ви кажа, ако бях на мястото на тази майка, до сега здрав кокал по Ченалова нямаше да има!