Катаджийка върти афера с табели "златен" номер

Домакинката на КАТ в Благоевград е уволнена и дадена на съд
10 дек 2015 07:40,
22
Катаджийка върти афера с табели "златен" номер
Снимка: архив, Булфото

Домакинката на КАТ в Благоевград е уволнена и ще бъде дадена на съд, защото продавала под масата табели с еднакви, огледални или една различна цифра в регистрационния номер.

57-годишната жена изобретила престъпна схема и заделяла част от парите за т.нар. полицейски табели.

Официалната такса за такъв "златен" номер е между 1000 и 5000 лева, пише "Стандарт".

Домакинката прибирала парите и ги отчитала надлежно за подобен номер. Чакала обаче да излезе следващ с разлика само в една буква от буквения код, но със същите цифри и прибирала парите за себе си. По тази схема присвоила значителна сума пари, раздавайки табели на регистрираните МПС-та в районите на Благоевград, Петрич и Гоце Делчев.

От КАТ обаче усетили, че става нещо нередно и направили вътрешна проверка. Така далаверите на домакинката, която изпълнявала и функции на касиер, били хванати.

Материалите по случая са предадени на прокуратурата. Срещу изобретателната домакинка е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВСИЧКИ БИВШИ..НАСТОЯЩИ И БЪДЕЩИ МИЛИЦИОНЕРИ И ТЯХНИТЕ РОДНИНИ СА ПРЕСТЪПНИЦИ!
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма КАТ,няма далавери.
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
сега вместо 20 заплати ще върти на 20 по 20 за 20 лева всяка
16
0
 
4
 
! Отговори
товаГОзнаеВСЯКОхлапе преди 8 години
Катаджийка върти...........
15
0
 
11
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Моля, моля, много Ви моля!!! Никой не трябва и да си помисля, че видиш ли "касиерката" имала далавера и никой от началниците и колегите и наоколо, нищо, ама нищичко не знае, не е чувал, не се е досещал. Причините да я изпързалят са най-малко две: 1/ На нейно място трябва да бъде назначена на някой шеф съпругата 2/ Не се отчитала акуратно на когото трябва. Може да има и други причини -- тези са най-възможните!!
14
3
 
3
 
! Отговори
Онзи преди 8 години
Вдигнете им цените на тези номера. И без това са по желание, а това ще докара стабилни приходи в хазната. Поне 5-6 пъти по-високи да са цените, да не кажа 10 пъти за тези номера от 30 и 50лв.
13
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имаше един от Ловеч, дето си беше сложил номер "ОВ4444АР" и съдеше някакъв, че му бил викал овчар :) Поредното доказателство какви комплексирани хора си слагат такива номера :)
12
0
 
11
 
! Отговори
готин преди 8 години
така е аз като казвам че рибата мирише от към главата те ми викат не е така бе и започват едни обяснения от девет хълма вода ще ти донесат само и само да не са виновни
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ги разбирам тези, дето искат лесен номер - да не би да имат проблеми с паммета, че не могат да запомнят 4 различни цифри? Или по-скоро имат комплекси и като платят за лесен номер, си мислят, че хората ще гледат на тях като на успели хора :) И в двата случая са за съжаление - един път че са с ментални проблеми, в другия - че са комплексари.
10
4
 
10
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Аз пък искам номера ми да е труден за запомняне, няма утре да си скъсам две ябълки от някоя градина и падара да ми запомни лесния номер. Тези с лесните номера са за хора където не могат да си намерят колите на някои паркинг, и само лесният номер ги "спасява"
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има и още една врътка. Никой не може да получи номер само с нули и единици. Даже и срешу заплащане или подкуп. Тези номера си ги пазят за НСО. Това не е регламентирано със закон. А това е злоупотреба със служебно положение и самоуправство. Все наказуеми по закон престъпления.
8
0
 
11
 
! Отговори
Гост преди 8 години
Ей това катаджия да си днес. От всичко могат да направят пари. А са го записали и в нормативен документ. На кой *** му е дошло в главата в Тарифа 4 или кой там номер беше да слага цени за определени номера? Отговорът е *** - на някой катаджия за да може да има далавера. Шефовете си затварят очите и казват, а няма такова нещо и подписват все по-големи суми за всичко предоставяно от МВР вкл. огромни пари за пожарникарите за узаконяване. Обществото е създало МВР да го пази, а те цицат ли цицат
7
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде, пак откриха топлата вода. Г-да полицаи, не се правете на по-глупави, отколкото сте - практикува се навсякъде. Ама тази явно е спряла да плаща на когото трябва и "протекцията" е секнала.
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как са се усетили?!? Та то не се случва никъде в БГ това! Защо се правите на ударени... от край време 20 лв. в документите са вършили чудеса и то във всеки КАТ. А сега като няма и табели, просто не ми се мисли..
5
1
 
37
 
! Отговори
Qwerty преди 8 години
Условна присъда, преждевременно пенсиониране + 20 заплати. Да види тя сега :)))
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
сигурно трябва да бъде заместена от по-достоен другар. "Раздаването" на "специални" табели с номера на "достойните" не е изобретение на въпросната другарка, известно е от чудесните времена на соца.
3
2
 
12
 
! Отговори
светнат преди 8 години
Ми..то си е доста тъпо с тия едноцифрени номера, просто КАТ да ги махнат от употреба. Да останат платени само тези с букви вместо цифри.
2
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че тези златни номера са все на мутри и милиционери. Ако мутрите са се бръкнали, надали колегите им от милицията са дали и лев! Защото са свикнали всичко да им е безплатно.
1
2
 
41
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
Затвор и да връща откраднатите пари. Дисциплинарно уволнение и никакви 20 заплати. Да мре от глад сега.