Клекшопът прати Волен на съд! Перспективата – 5 г. затвор...

Из обвинението: Сидеров псувал, а Чуколов шамаросвал
18 яну 2016 15:30,
179
Клекшопът прати Волен на съд! Перспективата – 5 г. затвор...
Снимка: архив Булфото

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров и заместникът му Десислав Чуколов са предадени на съд заради проверката им на клекшопа в началото на октомври. Софийска градска прокуратура внесе в съда обвинителния акт срещу двамата.

Те са обвинени в хулиганство, отличаващо се с изключителен цинизъм и дързост и в причиняване на телесна повреда на полицай по време на служба. За първото деяние се предвижда лишаване от свобода за срок до 5 г., а по второто – до 3 г.

На 9 октомври миналата година Сидеров и Чуколов устроиха "проверка" за наркотици и цигари без бандерол в магазинче на ул. "Раковска". Те се държаха грубо със собственика му и с полицаите, дошли на сигнала им. Заради изпълнението си двамата националисти останаха без имунитет след искане на главния прокурор да започне разследване срещу тях.

Още по темата

Във внесения в съда обвинителен акт прокуратурата пише, че пред магазинчето Сидеров и Чуколов са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Според обвинението деянието им се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

Двамата са предадени на съд и за това, че са причинили телесни повреди на полицейски служители.

От обвинителният акт стават ясни и нови подробности около изпълнението на атакаджиите. Сидеров и Чуколов застанали пред магазинчето и не позволявали на хора да пазаруват от него, като им преграждали пътя с телата си и ги бутали. При опита си да пазарува от клекшопа, гражданин бил ударен по лицето с шамар от Чуколов.

След това депутатите поставили на отвора на витрината кашон с боклуци и чрез удари с крак вкарали кашона вътре в магазина.

После започнали да удрят по витрината с ръце и крака. Продавачът в магазинчето, обезпокоен от случващото се, позвънил на собственика, който от своя страна сигнализирал на тел. 112 и заедно със съпругата си пристигнали на място. Тогава видели Сидеров и Чуколов да бутат клиентите и да не им позволяват да пазаруват. Скоро след това на мястото пристигнали и униформени полицейски служители.

Съпругата на собственика на магазинчето започнала да снима с мобилния си телефон скандала и действията на двамата обвиняеми. Сидеров обаче с удар избил телефона от ръцете й, след което я стиснал силно по ръката. Чуколов пък я бутнал. Собственикът на магазинчето се опитал да защити съпругата си и застанал пред нея, за да попречи на обвиняемите да я нараняват.

Междувременно Сидеров и Чуколов продължавали да бутат и обиждат събралите се граждани и намиращите се на място полицаи. Двамата се държали арогантно и агресивно, парадирайки с позицията си на народни представители. Малко по-късно Чуколов се приближил до собственика на търговския обект и му ударил шамар по лицето.

Окoло 23.00 ч. на мястото дошли още полицейски служители, които се опитали да отделят обвиняемите от събралите се граждани и да прекратят действията на Сидеров и Чуколов. Тогава Десислав Чуколов напсувал един от полицаите и му ударил шамар в лицето.

Същевременно пък Волен Сидеров напсувал друг полицейски служител и го заплашил, че ще "го уволни". След това му нанесъл удар с юмрук в лакътя на лявата му ръка.

След това Чуколов тръгнал към площад "Славейков", а Сидеров останал на мястото до около 04.00 часа. През това време събралите се граждани и полицаи постепенно се разотишли. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
158 - Нали полицията го провери?Нищо не намериха. Значи е нямало.
90
0
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
До Анонимен 157q ми не минавай, стой си в дупката където ще можеш на воля да развиваш омраза за каквото искаш и срещу когото искаш. С такава омраза към всеки и всичко се раждат Сидеровци и Чукуловци.
89
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде вкарайте в затвора поне един политик,бе. Барем Ви повярва някой,че вече и в българия политици влизат на топло
88
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Остава неясно обаче главното-а,именно имало ли е наркотици и цигари без бандерол в клекшопа
87
0
 
2
 
! Отговори
amd преди 8 години
Стига сте вдигали пушек бе знаем че нищо няма да му направите. Наслушахме се на глупости
86
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сидеров НИКОГА няма да влезе в затвора, добре помнете!
85
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мразя София и минавам само транзит през нея... И, заради този скапан град започвам да мразя и България...
84
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В пропаднал наркомано-***....ски град като София който е срещу дрогата (евро-атлантическа ценност) го съдят и оплюват а нарко депа като клекшопове и НАТФИЗ се защитават.
83
10
 
5
 
! Отговори
666 преди 8 години
До хЯ хя Сидеров им бута къщичката на наркоманите затова е черната овца.АТАКА-ПОБЕДА ДО ДУПКА ГОНКА НА НАРКОМАНИТЕ!!!
82
2
 
9
 
! Отговори
хяхя преди 8 години
Сериозно ли някой вярва, че Волен Сидеров се борил с наркомафията онази вечер? Просто е смешно.
81
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Накакво преразпределение на пазара на дрога протичаСидеров надигна глас срещу конкретен пласьор и веднага го париратНо в същото време безчинстват младежи, надрусани с вещества, които ги правят агресивни, вещества
80
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Смешници.Кой политик досега е влезнал в затвора.Само празни приказки.
79
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ...Че бялото човече не е в ред и е за съд е ясно.Но какво ще кажеш за Москов който също изглежда като нашмъркан . Вкара в България ваксини които де се допускат в ЕС и задължи лекарите да правят имунизации на нашите деца.Той за къде е ? Единия прави шоу, а другия мори нацията.
78
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да е,б.а мамата на власта долу кървавите лапи от сидеров
77
0
 
3
 
! Отговори
baba Türk преди 8 години
Pak li tooooo paliacho bee eyyyy.... nema li nekoi dago mahni tooo televizor be.... ey iskam samo 1 minuta s to nenormalnik v edna staia da sam..... samo edna minuta poveche ne
76
6
 
7
 
! Отговори
... преди 8 години
Ясно е, че ще стане едно голямо шоу в съда. Обаче наркоманизираното бяло човече трябва да се радва, че собственика не е някой чалнат. Като нищо да го беше пратил целия в гипс.
75
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен - ...Оставете човека да се грижи за бебето и младата си жена...*** нали всички се чудехме защо не го прави това, дето го казваш, а тръгнал пиян-залян да се дърли посред нощите. Дъ-рт пушлама.
74
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За причинена смърт на човек дават пет години, за дявол знае какво, пак пет години... Къде е логиката в тази държава, не знам. Сигурно е в изречението за тримата папи, дето милвали по главата премиера... Живея в някакъв сюрреализъм по Кафка с елементи от Оруел!! Явно целтае да загубим чувството за реалност и да станем лесна за управление глина в ръцете на заграбилите парите и икономиката ни.
73
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато в прокуратурата се назначават наши и ваши чрез фиктивни конкурси, все оправдателни присъди ще слушаме.Чуйте ми думата, и това ще е фиаско...
72
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо, Сидеров е корав, *** му ще издържи не 5, а 10 г. в затвора.