Ще искат 10 г. затвор за Евстатиев… може и повече

Експертите: Има данни за брутално насилие над ученичката
Обновена: 22 яну 2016 05:11 | 21 яну 2016 22:48,
130
Ще искат 10 г. затвор за Евстатиев… може и повече
Снимка: "24 часа"

Прокуратурата ще поиска за бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев максималното наказание, предвидено по закон – 10 години затвор. Обвинението обяви, че са събрани категорични доказателства за вината на бившия градоначалник.

Още по темата
Евстатиев е в ареста заради изнасилване на 16-годишна ученичка. Възможно е на по-късно обвинението му да се смени с по-тежко. Данните по делото сочат, че момичето е било упоено с алкохол почти до смърт, съобщи bTV.

"В рамките на около час-час и половина е изпила голямо количество и това я е довело до състояние, в което да не може да се защитава. Била е абсолютно неадекватна. Не е имала елементарна способност да се съпротивлява", обясни прокурор Румяна Арнаудова.

В медицинските документи и заключенията на експертите има данни за брутално насилие, упражнено над момичето.

Евстатиев обаче не признава вината си. "Твърди, че се касае за доброволен контакт. Което е категорично опровергано от заключението на съдебно-медицинската експертиза, която установява типични травми при изнасилване", изтъкна Арнаудова.

В Стрелча подозират, че случаят с ученичката не е единствен за бившия кмет. „Хората ги е страх. Все още изпитват страх да споделят всичко, което се е случвало с тях и с други случаи”, заяви Димитър Кунчев.

От прокуратурата призоваха хората в Стрелча да сигнализират, ако имат информация и за други пострадали момичета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.