Екскметът на Стрелча не иска в килия – обжалва

Иван Евстатиев бе обвинен, че е изнасилил 16-годишна
21 яну 2016 08:00,
30
Екскметът на Стрелча не иска в килия – обжалва
Снимка: Dnes.bg

Бившият кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев не иска в ареста и ще обжалва мярка за неотклонение "задържане под стража", която му бе наложена от районния съд в Панагюрище. Това съобщи адвокат Петър Горчев, единият от двамата негови защитници. Евстатиев е обвинен, че е изнасилил 16-годишно момиче. Обжалването ще бъде на 26 януари в Пазарджишкия окръжен съд.

"Има много смущаващи обстоятелства, но не съм упълномощен от клиента си да коментирам каквото и да е свързано с делото. Освен това все още нямаме достъп до голяма част от материалите, а и доста от извършените експертизи още не са готови", обяви адвокат Горчев пред "Труд".

Още по темата

Във вторник вечерта съдия Диана Стателова остави в ареста бившия кмет. Според районния съд в Панагюрище има вероятност, ако е на свобода, Иван Евстатиев да повлияе на свидетели предвид различните високи постове, които е заемал до момента. Като втори мотив съдът посочи възможността обвиняемият да се укрие.

В съдебната зала стана ясно, че Евстатиев много добре е познавал момичето и то не е имало основание да му няма доверие, когато го е поканил в хотелска стая.

Момичето е отишло там, за да съобщи на доктора по право Иван Евстатиев за желанието си да учи за юрист. Ученичката е дъщеря на дългогодишната секретарка на Евстатиев като кмет на Стрелча Христина Белухова. По време на съдебното заседание станало ясно и че 16-годишното момиче е било девствено, преди да се озове в стаята на Евстатиев.

Общинският съвет в Стрелча свика извънредно заседание, на което ще отнеме титлата почетен гражданин на бившия кмет, който в момента е общински съветник от БСП.

"Призоваваме го незабавно да си подаде оставката като общински съветник. За всички нас той е виновен. Това, което се случи на семейството, е недопустимо и не подлежи на никакви извинения и излишни коментари. Той е злоупотребил с доверието на това дете. Искаме справедлив процес", заяви Мария Станкова, председател на общинския съвет в Стрелча.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Бай Кольо преди 8 години
В тая държава щом някой престъпник с положение попадне в ареста,се оказва че е бил достатъчно здрав,за да извърши престъплението,но щом го арестуват,изведнъж се разболява от един куп болести.Маса явни престъпници се измъкнаха от правосъдието по този начин.
20
0
 
0
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Не се тревожете, господа ! Само гледайте и слушайте! Колко време ще се протака следствие и дело, после как всичко ще се замаже като кирпичен дувар със кравешки *** и накрая едно голямо нищо. Адвокатите защитници / няма да е един / каква защита ще ме натамънят - свят да Ви се завие! Накрая може да излезе, че момичето го е обезчестило и да му плаща обещетение !!
19
2
 
0
 
! Отговори
интересно преди 8 години
Какво доверие може да има жена на мъж, който я кани в хотелската си стая.
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DOSTOEN CLEN NA BSP.ZASHTO NE SE NAMESI MIHAIL MIKOV DA ZASHTITI DR. EVSTATIEV.
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дайте го тоя дърт пръч на бащата на момичето.
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А сестри Белнейски?
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ааааааа,га яде пражолите напреко не рИва!?
14
0
 
16
 
! Отговори
Соломон преди 8 години
Разбира се че няма да му хареса в килия, В килията няма как да черпи момичета с упойващ плодов сок и после да ги изнасилва. Защо момичето се е съгласило да отиде в хотела при Евстатиев има обяснение, Той познава това дете от бебе. Майката на момичето е била негова секретарка. Защо едно 15 годишно момиче да не повярва на познат на семейството, още повече дългогодишен работодател на майката? Според мен тази дол.на червена комунистическа круша трябва да бъде брулена с камани на площада на Стрелча
13
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евроатлантическа девойка (честна) отива в хотелската стая на дърт русофил да му съобщи за желанието си да учи за юрист, а русофилът я обезчестява както диктаторът Путин обезчести евроатлантическа Украйна и окупира Крим!
12
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Момичето е отишло там, за да съобщи на доктора по право Иван Евстатиев за желанието си да учи за юрист."Браво на момичето. Ученолюбива младеж! Сигурно момичето си има списък на гражданите в Стрелча и ходи при всеки да им съобщава за желанието си да учи за юрист. Или само при него е ходила да му съобщи желанието си да учи за юрист? Все пак - похвално е, че е отишла в ходелската ми стая да му съобщи за желанието ти да учи за юрист!
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
bolbovОчаква се обрат момичето иска да каже,че е поискала секс,но в момента не и позволяват да го направи.
10
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
абе това момиче няма ли баща да го прати тоя дърт ке-*** направо във вечните ловни полета? Що се отнася до ***-ака под 1, да го питам 2 въпроса: ти би ли си легнал доброволно с такъв грозен дърт пергиш, та ни убеждаваш как било доброволно? И второ ако си ти на негова място на 60 години по 16 г. ли ще налиташ или и ти същия ке-*** като него?
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв беше този червен мет по времето когато пазарджишките сестрички Белнейски бяха изнасилени и убити ?
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Истински социалист
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другаря червен *** уж не одобрява действията на Евстатиев , ама ако може да не пишат по медиите . Защо бе другарю да не пишат за този из..род , ако е твойта дъщеря как ще се чувстваш или щом е от вашите карай да върви . Това е морала на повечето комунисти-социалисти .
6
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не оправдавам действията на този индивид, но за що така кампанийно? Няколко статии по-надолу има - 12 годишна роди в Лом?!? Не виждам там полицаи, прокурори, съдии, протести?!? Каква е тази расова дискриминация? Нека законът да е еднакъв за всички, а не да отклоняваме общественото мнение от наболелите въпроси - високи сметки и ниски доходи!
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Грешка в заглавието! Правилно е - Екскрементът от Стрелча...
4
1
 
24
 
! Отговори
Стоян преди 8 години
От почитен гражданин на Стрелча,почитен гражданин на затвора,с луксозна килия.И ако влезе в затвора да бъде булка на най стария пандизчия,а след тов в луксозната килия.
3
10
 
29
 
! Отговори
До Нед преди 8 години
Много си кух. Ако е твоята дъщеря дали пак ще е поатановка? Аман от недодяланици.
2
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
щом не иска килия, едно място с размери на 2х1 на 2 метра под земята е идеално, друг вариант няма