Обвинение за фермерите, убили апаша в Пловдивско

Нападателите - баща и син, били въоръжени с метални тръби и боксове
10 фев 2016 12:14, Анисия Иванова
64
Обвинение за фермерите, убили апаша в Пловдивско
Архив: Булфото

Окръжна прокуратура - Пловдив повдигна обвинения по делото за убийство на крадец във ферма в близост до село Устина.

Установена е самоличността на нападателите - баща и син от пазарджишко село, на 51 и 27 години. Бащата е бил осъждан вече за убийство и въоръжен грабеж. Нападателите проникнали във фермата около 06:00 часа на 8 февруари, като били въоръжени с метални тръби и боксове и носели качулки на главите си.

Още по темата

При физическия сблъсък с престъпниците един от фермерите стрелял два пъти с пистолет и улучил нападателите. На последните бил нанесен и побой, в резултат на който синът починал, а бащата бил приет в болница в тежко състояние, където е и към момента.

На двамата фермери Георги и Димитър са повдигнати обвинения за убийство в състояние на силно раздразнение /афект/, предизвикано от крадците.

Спрямо обвиняемите са взети мерки за неотклонение "Парична гаранция" в размер на 5 000 лева за Димитър К. и 10 000 за Георги К.

Разследва се версията, че нападателите са били наети срещу заплащане от трето лице за нанасяне на побой на двамата фермери. При извършено претърсване в дома на крадците са били открити и иззети пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
17
 
2
 
! Отговори
Курев преди 8 години
Дреме ми на юрдека,приятели!
20
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали са Българи и поради това съдът ще е безмилостен към тях .
19
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
...Бащата е бил осъждан вече за убийство и въоръжен грабеж. Нападателите проникнали във фермата около 06:00 часа на 8 февруари, като били въоръжени с метални тръби и боксове и носели качулки на главите си...
18
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно защо не цензурирате и думата "прокуратора"?На фона на това какви ги творят, започва да изглежда не по-малко цинична и обидна от тея, дето вече сте цензурирали.
17
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Превишаване на неизбежната отбрана,нормално,така е по закон,ще бъдат оправдани по всички обвинения,пак нормално
16
1
 
41
 
! Отговори
правист преди 8 години
Спокойно,до ефективна присъда няма да се стигне!Прави се за замазване на очите на разни НПО-та!Жалкото е, ще ги разкарват по следствия и после на съдопроизводство.Свързано е с много притеснения и пари!
15
0
 
42
 
! Отговори
до #5: преди 8 години
Грешиш!В тъпландия не се "живее",а се съществува и се трепери в собственото жилище,да не бъде "посетено" от крадци,които може преспокойно да те убият,но ти се превръщаш в престъпник,ако се защитиш.Има обаче,нещо фундаментално важно - ПАТОЛОГИЧНОТО И ЯВНО,ГЕНЕТИЧНО ЗАЛОЖЕНИ ТЪРПЕНИЕ И СТРАХ НА "БЪЛГАРСКИЯ" ВОЛ!Ако това беше нормален народ,досега да беше измел цялата банда,разположена по върховете на властта,разпределена по "независимите" свърталища,наречени институции!!Ако беше,АМА...
14
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом са били въоражени и маскирани в чужд имот - това е опит за убийство. При това са го направили умишлено.
13
1
 
56
 
! Отговори
sante_dog преди 8 години
Оправете законите ама спешно! Въоръжени маскирани нахлуват посред нощ в дома на хората. При такава ситуация ВСИЧКИ средства трябва да са позволени за да може човек да защити себе си, роднините си и имуществото си. Ако ще и с бензин да ги залее и да ги запали пак не трябва да се повдига обвинение. Спешно да се разширят пределите на неизбежна самоотбрана!
12
0
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Про-***-тура-та подивя. Какви са тия глупости? Трябваше да започне дело срещу нападателите, за планиран грабеж с планирано нанасяне на средни или тежки телесни повреди. А фермерите трябваше да ги пишат "при неизбежна самоотбрана" и да им връчат медали.Така другите крадци ще се замислят, че ако ги хванат хем може да ги убият, хем голям бой ще ядат, хем ако преживеят ще ги съдят и - в затвора. А сега какво? Ще наказваме тия дето се защитават? Прокурора ми намеква, че не бива да се защитавам?
11
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябваше да заровят апашите в двора без да подават сигнал. Щяха да се водят безследно изчезнали.
10
0
 
53
 
! Отговори
Светъл преди 8 години
Колкото и да не харесвам САЩ, ще спомена едни закон там. Ако някой влезне в твоята лична, частна собственост, можеш да стреляш по него и това го знаят всички хора!!! И тези които стрелят и крадците, хората там са си решили отчасти проблема относно това.....
9
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докога нападателите ще бъдат оправдавани, а тези, които се отбраняват - съдени?Докога правосъдието ще толерира агресията?
8
0
 
58
 
! Отговори
художника преди 8 години
Нападателите /крадците/нахлули в ЧАСТЕН ИМОТ, били с качулки и носели метални тръби и боксове.Нападнатите сега ги съдят за убийство в състояние на афект???Значи според "справедливия ни СЪД" ако въоръжени ме нападнат в моя имот, аз нямам право да се ядосам и да се защитя, а трябва да напусна незабавно имота си, ако имам време и възможност, за да не ме съдят че съм утепал някой при самозащита.
7
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
всъщност тези фермери трябваше да кажат, че не е било самозащита, ами те са нападнали бандюгите в собствената си ферма. Тогава щеше да им се размине
6
0
 
49
 
! Отговори
иронично преди 8 години
Значи ,за да избегне повдигане на обвинение ,фермерът трябваше да изчака да бъде убит от господин рецидивиста ,който влиза в чужда собственост с явната идея "да си набере " необходимото и при евентуално нарушаване на правата му на бране от страна на собственика , да го изчисти от картинката . Ми така де, откъде накъде ще му нарушава оркските права.....Фермерът е виновен и в двата случая
5
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всъщност у нас апашите са някакъв защитен вид.
4
0
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
малей малей в каква държава живеем бе зразследване без нищо, прокуратурата повдига обвинения на хора, които са действали при самозащита?!на прокурора му пожелавам подобно посещение в семейното му жилище по тъмно
3
0
 
50
 
! Отговори
експерт преди 8 години
фермерите да бъдат наградени
2
0
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама това някакъв майтап ли е ? От какъв зор са повдигнати обвинения на фермерите ? Що за държава е това нашата.