Цветан Василев грипозен, не се яви пред съда в Белград

Следващото изслушване е насрочено за 16 март
Обновена: 24 фев 2016 14:50 | 24 фев 2016 14:48, Елка Василева
18
Цветан Василев грипозен, не се яви пред съда в Белград
Цветан Василев. Снимка: архив, Булфото

Банкерът Цветан Василев не се яви на насроченото за днес от Висшия съд в Белград изслушване по делото за екстрадиция, което започна след искане от българските власти.

От Висшия съд обясниха, че Василев е изпратил чрез адвоката си болничен лист, че е болен от грип.

Следващото изслушване е насрочено за 16 март, предаде БТА.

С днешното заседание на Висшия съд в Белград процедурата по искането на България за екстрадиране на Цветан Василев започна отначало. Преди близо година Висшият съд разреши екстрадирането на банкера. Адвокатите му обжалваха пред апелативната инстанция с мотива, че е нарушено правото на защита. Доводите им бяха уважени. Затова Висшият съд започва процедурата отново.

Още по темата

Последна дума според законодателството на Сърбия обаче има министърът на правосъдието. Той решава след двете съдебни инстанции.

В Сърбия обаче на 24 април тази година предстоят парламентарни избори, така че се появява въпросът кога ще бъде съставено новото сръбско правителство. Това е важно, тъй като у нас в края на месец юли изтича срокът, в който обвинителният акт срещу Василев трябва да бъде внесен в съда. Ако това не стане в законовия срок, делото срещу него трябва да бъде прекратено.

На 28 юли 2014 г. прокуратурата в България обвини задочно банкера за длъжностно присвояване на 206 милиона лева. Още същия ден той беше обявен за издирване от Интерпол.

Василев се предаде сам на властите в Сърбия на 16 септември същата година. От тогава той всеки ден се подписва в централното полицейско управление като мярка, че няма да напусне страната или да се укрие.

Преди около две седмици главният прокурор Сотир Цацаров поиска от Генералния секретариат на Съвета на Европа и Европейския комитет по проблемите на престъпността спешно разглеждане на казуса с екстрадицията на Василев. Поводът е липсата на конкретен отговор по молбата за екстрадиция повече от година и четири месеца въпреки направените запитвания за това до министъра на правосъдието на Република Сърбия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
MAKED0N преди 8 години
Ahahahahaaaaa........ nisto braka Bolgari nema da najdete vo dzebot kaj Cvetan Vasilev Srbite mu gi ispraznija dzebovete. Kako LIMON go iscedija . Cvetan rekonstruira i plati 200m.evra za Srbska staklara vo Paracin i ja izgubi na sud Ajde na zdravje........
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е и? обвиняемият не е длъжен да се явява, съда може да си заседава без него! достатъчон е да го представлява авокат, яко няма личен, му се назначава служебен защитник-
10
0
 
1
 
! Отговори
Solar Power преди 8 години
До Един българинЦецко по добре да стои извън БГ. Дойде ли тук много информация имаи ще го утепат веднага. Това му е в кърпа вързано.
9
1
 
1
 
! Отговори
Един българин преди 8 години
До: номер 9Тоя хубавец, Цветан Василев, ако не беше толкова опасен, щеше най-спокойно да се прибере в България, и хората щяха да го носят на ръце, защото прокуратурата нямаше да може косъмче да му отскубне от свещенната му главица! Също както сега "Поничките" се разхождат важно-важно на свобода, защото скапаната прокуратура ги оправда като невинни "гергьовски агънца" за убийството на Тодор!
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименБърборете си а те ви обират 26 г.-нещастен народ,робски.....-------------------------Те така де! А за гърците че затворили границата и не пуснали 5 тира ореваха махалата, ама да протестират пред парламента за КТБ - нема кой!
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе нема ли хора в тая държава да идат да го примъкнат доброволно до Бг и после у дранголника..?
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бърборете си а те ви обират 26 г.-нещастен народ,робски.....
5
1
 
17
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 8 години
Тоя че ,,изработи,, и Цацата и Тиквата....И двамата са по-прости от него...
4
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На 14-15 март ще го ухапе комар и на 16 март вече ще е болен от зика, помнете ми думата! После април месец ще вдигне кръвно, май месец - някакво микроинсулче ще му изкарат и така ... Клети страдалец!
3
3
 
18
 
! Отговори
Баш Банкерът преди 8 години
докато не ми спаднат торбите под очите, няма да ме видите в съда!
2
1
 
20
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Тия пък се занимават с някакви си 200 млн.. Те под носа ни източват милиарди под формата на безумни концесии, самата сума, която наляха в тая пирамида беше 4 млрд. май, да не говорим за мнимата приватизация преди години.. Те това си беше жив обир!
1
2
 
27
 
! Отговори
Цецо преди 8 години
Интересно ми е през март от какво ще се разболее?!? :)