Не е упражняван натиск върху мен след разкритията!

Бойко Атанасов: Съвестта ми е чиста и спя спокойно
9 мар 2016 11:37, Анисия Иванова
1
Не е упражняван натиск върху мен след разкритията!
Снимка: Bulgaria On Air

13 прокурори и 13 следователи са били извикани от Етичната комисия на ВСС на изслушването на Бойко Атанасов във връзка с твърденията му за съществуваща "шпицкоманда" под ръковоството на главния прокурор Сотир Цацаров.

"Те просто бяха извикани. Аз отправих искане да бъде изслушана една част от тях, а не да стоят хора за масовка", разказа Атанасов в ефира на Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

Изслушванетона му е продължило 3 часа. Атанасов е депозирал голяма част от исканията, които трябваше да бъдат събрани като доказателства по административната преписка.

Още по темата

В нея следователят е цитирал нарушения в период от 5 години: "Споменал съм за закононарушения, свързани със случайния подбор на делата на магистратите, с неравномерната натовареност. В това число и групи, разследващи дела, които трябва да бъдат разследвани от всички, а по тях работят само от една част от колегите", поясни той.

По думите му малка част от това, което е представил, е било поставено в дневния ред на изслушването.

Атанасов увери, че върху него не е упражняван директен натиск след твърденията, които отправи към Прокуратурата. Това, което потвърди обаче, е, че са започнати проверки по делата, които е разследвал.

"От изявленията на главния прокурор виждам, че има безпокойство и от страна на председателя на Етичната комисия на ВСС", коментира Атанасов.

"Съвестта ми е чиста. Като се погледна в огледалото и виждам себе си, но за около десет години доста побелях. Нервите си заслужават, защото спя спокойно. Надявам се голяма част от колегите да достигнат до този извод и да започнат да говорят истината", обощи Бойко Атанасов.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

1961 гледания   |  Още видео


1
Още от
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Бакъря преди 1 година
Не е оказван натиск,но ще го "сготвят" - рано или късно.Мафията,особено държавната, разполагаща с ресурси,с подготвени кадри,с материална база и пр. - не прощава и не е простила на никой до сега за нарушаване на спокойствието и.
Само да не посгнат на семейството му.
За да победи Атанасов, му трябва не само демонстрирания кураж,а и съратници с голям молал.А такива няма нито във ВСС,нито в Прокутатурата,а следователите ще бъдат смачкани,само ако смеят да гъкнат.Така мисля аз.