Ще ги лопам, ще ги запукам... Динко – клиент на Темида

Прокуратурата твърди, че той подбужда към омраза срещу бежанците
7 юли 2016 11:00,
148
Ще ги лопам, ще ги запукам... Динко – клиент на Темида
Снимка: Facebook

Районната прокуратура в Средец е препратила преписката за деянията на Господин "Динко" Вълев на Софийската районна прокуратура, тъй като счита, че са налице достатъчно данни за престъпление – подбуждане към дискриминация, насилие и омраза, основани на раса, народност и етническа принадлежност.

Преписката е образувана по сигнал на Българския хелзинкски комитет, съобщават от НПО-то.

От постановлението на обвинителите става ясно, че на 14 февруари Вълев се обадил на телефон 112, за да съобщи, че е задържал на черен път между селата Долно Ябълково и Белеврен 16 чуждестранни граждани – 15 възрастни и едно малко дете/бебе.

Още по темата

На операторите на телефона Вълев заявил, че ще "запука" и "изпише" някой от задържаните, а на записа се чува и как крещи на английски език: "Всички долу", как псува, как се заканва, че ще убие един "циганин" и че "ще ги поударя малко… ще ги лопам".

Съгласно постановлението на прокурор Валентина Маджарова цялостното поведение на Динко в случая е дискриминационно.

"Дискриминационният елемент е именно субективната причина, поради която Вълев извършва деянието, доколкото няма данни той да страда от психическо заболяване", се произнася тя.

Според нея той е действал с формирани стереотипни пристрастия и предразсъдъци.

"Извършените от него действия са в резултат от опростената му представа за действителността, приписваща на бежанците определени характеристики, единствено поради обстоятелството че са бежанци...", обосновава се прокурор Маджарова.

"Много важно е да се акцентира и на обстоятелството, че ефекта от изявленията на Вълев е голям, тъй като те са излъчени по достъпни в цяла България електронни медии и Facebook, което пък му е осигурило голяма аудитория", се произнася още тя.

Прокуратурата в Средец счита, че резултатът от престъплението е довеждането на дискриминационните изявления до знанието на трети лица – зрителите и препраща преписката на Софийската районна прокуратура като компетентна да се произнесе.

"Институционалното признаване на тази реалност е условие за справедливост, без което не може", коментира постановлението адв. Маргарита Илиева, директор на Правната програма на Български хелзинкски комитет.

Припомнете си видеото от ареста на Динко! 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
5
 
38
 
! Отговори
Един БЪЛГАРИН преди 7 години
Естествено, че ще ги залавя и връща! Това тука да не е разграден двор?! (Антибългарски)ХК да вземат да се самобичуват! *** трябва да бъдат давани на прокуратурата, а не тези, които изпълняват гражданския си дълг! Всеки истински българин е твърдо зад това да се отстояват граници и суверенитета на тази държава! Не стига, че в управленските структури има хора с друга националност принадлежност, религия и протежета на друга държава, а остава и червен килим да им постелим! Вън всякаква ***!
9
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БХК - зловредни ***. Пълна забрана, незабавно!!!
8
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Политиците подбуждат към омраза срещу държавата, осъдените няма
7
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами дремете още и чакайте от БХК да определят кой да бъде съден ,само още дето и присъда не издават -същите се бъркат навсякъде с искания тази или онази организация да бъде закрита а членовете и съдени ,осъдени и затворени в затвор само защото не харесват чужди навлеци дошли неканени от *** .Още ли има наивници които да вярват че това са бежанци ? Не това е инвазия в Европа на ислямисти които знаят че след като не могат с оръжие да я превземат -пробват по този начин !!!!!!!!!!!!!!!
6
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българската прокуратура отправя недвусмислено послание към незаконните емигранти: вършейки съзнателно престъпление, като преминавате незаконно българската граница, вие ще бъдете защитавани от "българската прокуратура" и БХК, както и ще ви бъдат дадени по 1000 лв. на калпак, а ако няма пари - ще уморим няколко български пенсионера, за да им вземем пенсийките от по 200-300 лв., за да има за вас!О времена, о нрави!
5
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Динко е новата икона на Българщината.-факт.
4
12
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Динко е достоен за Президент-а не м-е-дузи като П....ев
3
15
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Динко-герой!!!! С теб е цяла БЪЛГАРИЯ!!!!
2
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горкият човек...
1
3
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Динко, попитай,как е истекъл записа от 112 към БХК.Ега ти държавата.Как да сигнализираш срещу някой,като може да чуе записи с всичките ти данни.