30 г. затвор за Мерт – касапинът от Джебел

18-годишният младеж закла с брадва майка и дъщеря
42
30 г. затвор за Мерт – касапинът от Джебел
Жертвите на Мерт Мехмед. Снимка: Impact Press Group, архив

Мерт Мехмед ще лежи 30 години в затвора за двойното убийство, което изъврши в Джебел преди две години.

Окончателната присъда беше произнесена от Върховния касационен съд, който пътвърди решенията на окръжния съд в Кърджали и на апелативния в Пловдив.

Още по темата

Мерт Мехмед беше осъден за това, че през април 2014 година в дома им в центъра на Джебел насече с брадва 24-годишната Джейлян Юсуф и 7-годишната й дъщеричка Джейда.

Мерт е влязъл в дома им, за да ги ограби. Взел от апартамента на майката и детето 250 лева, два мобилни телефона и адаптер за лаптоп. За да отнеме парите и вещите, той заклал младата жена и детето с брадва.

Двойният убиец призна напълно вината си веднага след като беше задържан от полицията. Заради това, че съдейства на разследващите при разплитането на случая, Мерт поиска присъдата му да бъде намалена на 20 години.

Той бил в много близки отношения с Джейлян и Джейда. Вечерта преди жестокото убийство били заедно в апартамента им.

Рано сутринта на 22 април 2014 г. към 3 часа той се събудил и тръгнал към апартамента на жертвите, вземайки със себе си брадва. С нея трябвало да обезвреди Джейлян и Джейда, ако те се събудят. Влязъл в апартамента през терасата и се промъкнал до стаята, в която спели майка и дъщеря. Опитвайки се да повдигне леглото, където бил видял предишната вечер несесер с парите, Джейлян се събудила. И последвал светкавичния удар с брадва по главата й. И после още няколко пъти. Същата съдба сполетяла и събудилата се 7-годишна Джейда. Мерт не се поколебал да удари и нея с брадвата по главата, докато не я умъртви. След това повдигнал леглото, намерил несесера, в който намерил 250 лева.

Завил труповете, взел още зарядно за лаптоп, два мобилни апарата, адаптер. Намерил ключовете за апартамента на жертвите, взел си и брадвата, заключил и се прибрал у дома. Скрил откраднатото и брадвата в гардероба и легнал да спи.

На другия ден пазарувал с откраднатите пари и си купил маратонки и нов мобилен апарат.

Мерт Мехмед бе заловен от полицията на 27 април 2014 година. До този момент той имал вече една присъда с пробация, а от тогава се сдобива с още 5 – всичките за кражби и обири.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това са българските съдии!
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
след толкова присъди си признал и му намалили на 20 год.??????????????? а няма ли присъда от ДАЖИВОТЕН затвор ?
26
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
замислете се кво е преживяло това момче за да е така жестоко.ако майка му го беше обичала и прегръщала...а?всяка крушка си има опашка
25
1
 
23
 
! Отговори
ХХХ преди 7 години
Сега 30 години ние ще го храним в затвора ....и след 30 години ще има още един убиец на свобода сред нас ? Никаква логика в тая държава !
24
2
 
13
 
! Отговори
Sasho преди 7 години
Като гледам колко много простаци в този саит се радват едва ли не на смъртта на малко дете и маика му и разбирам защо чалгата, корупцията, простащината и омразата е завладяла голяма част от българите. Да българин съм но ме е срам от такива *** като вас. Всички ние сме виновни че сте недоразумения--родителите ви, училището, власта и обществото. Жалко за България....
23
1
 
9
 
! Отговори
Суека преди 7 години
Смъртно наказание и първите които трябва да го употребят са нашите депутати до един на електрическият стол !!!
22
1
 
13
 
! Отговори
Мария преди 7 години
И сега 30г. ние трябва да го храним в затвора този *** с нашите пари и данъци!?!?За такива психопати направо смъртна присъда
21
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
кво е търсела от тоя престъпник.кво е правила с него.да си плаща
20
9
 
27
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Какво да "представляваме"?Това го има и сред българи, американци, всякакви. Ето в същия този сайт има подобна новина за убит българин. Убиеца пак е българин.Чикатило турчин ли беше? Ами Хитлер? Ами Ленин? Джак изкормвача? Злото е в Човека. Етноса е без значение.
19
1
 
39
 
! Отговори
стефчо преди 7 години
такъв се съди моментално на разстрел и се хвърля с тъмница 2 години да чака всяка нощ присъдата ,преди да бъде изпълнена. така би трябвало да работи системата с такива ***!
18
10
 
7
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Разбирам, че не ви харесва това което пиша но ще рааберете някога, че съм бил прав.
17
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 15Ох, горкият! Той не искал, ама това 7 годишното детенце така го изгледало страшно, че той от страх я убил, направо при самозащита!Много хора са страдали през живота си, но не са станали детеубийци, нали?
16
2
 
15
 
! Отговори
Бай Тошо преди 7 години
Обръщам се в гроба. Такива едно време и до съд не стигаха, връщахме им само *** на семействата им. Те си знаеха че няма да ги видят вече.
15
13
 
7
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Колкото и минуси да ми цъкате. 90% от Човечеството го очаква АД. Може да си напалите хиляди свещи в църквата или да се дупите по цял ден в джамията. Измислените ви "богове" няма да ви помогнат. Убийството е най големия грях. Лъжата е след това. Кражбата и прелюбодейството също.
14
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко мъка има на тоя свят :(Ужас, не може да се коментира.Мъчно ми е и за убиеца - кой знае и кой колко страдание е видял.Защото никой не убива и не е жесток ако е обичан и има хубав живот :x
13
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
6 присъди за кражби и обири + двойно убийство=30 години!!! Без коментар!
12
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има хора които не заслужават да живеят. Но може и да попитаме българският съд, как така някой е в пробация а има още 5 присъди. Ако беше лежал в затвора нямаше да убие. Същият б@.к.л.у.к беше и оня дето уби момиче пак с братва. С 15 присъди и на свобода.
11
0
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Не само, че му е малко, но и като се сещам, че ще излежи не повече от 20 год. и ме обхваща гняв. Дано попадне на "хора" в затвора и .....
10
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пожелавам на съдията да сънува закланите майка и дете още 30 години.
9
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
30 години, а? Че като излезе да е на 50 и да има пред себе си поне 20, а може и 30 години свободен живот... Браво! Заклал ги като животни, окото му не трепнало и 30 години! В нормална държава тоя до живот нямаше да излезе, а в някои щати можеха и да го изпържат на стола, ама ние сме много хуманни, та за това само 30 години, с възможност да излежи и по-малко при добро поведение.