Бърз обрат: Ембака ще продължи да търка нара

Прокуратурата го задържа в ареста с ново обвинение
Обновена: 12 юли 2016 19:09 | 12 юли 2016 18:58, Александър Попов
8
Бърз обрат: Ембака ще продължи да търка нара
Кадър: БНТ

След като Софийският апелативен съд днес реши да бъде освободен от ареста срещу подписка, прокуратурата е повдигнала ново обвинение на Емил Първанов-Ембака. То е за палеж, а Ембака ще остане в ареста, съобщи БНТ като се позовава на държавното обвинение.

Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил незабавна проверка на целия разследващ екип. Обстойна проверка ще бъде направена и на наблюдаващия прокурор по делото Георги Качорев заради подозрения, че е бавил и други дела.

По-рано през деня САС поиска освобождаването на Емил Първанов. Причината е, че обвинението по член 115 от Наказателния кодекс не позволява той да стои в ареста повече от 8 месеца. Законовият срок изтекъл още на 8 юли и вече 4 дни Ембака бил държан незаконно в ареста.

Още по темата

За да удължат престоя му от прокуратурата са се опитали да му повдигнат по-тежко обвинение за убийство по хулигански подбуди два дни по-рано, но призовката не стигнала до адвокатите. Съдът разкритикува прокуратурата, че е предприела действия в края на сроковете и наложи по-лека мярка подписка с мотива, че няма нови събрани доказателства и че основните разпити на свидетели са извършени преди 8 месеца и още тогава е можело да се повдигне по-тежко обвинение.

"Седем месеца Първанов чака някой да го посети в ареста от разследването, за да даде обяснения по делото. Седем месеца. И никой не го е разпитвал? Не. Ние имаме инициатива по този въпрос. Прокурорът не може да е ясновидец и да гадае, че Първанов иска да даде обяснение. Ние сме го казали това нещо с нарочна молба", заяви адвокат Димитър Марковски, който защитава Първанов.

От прокуратурата заявиха за БНТ, че до този момент обвиняемият е разпитан два пъти и правото му да говори не е било ограничено.

Според Марковски, Емил Първанов-Ембака се притеснява да излезе на свобода, защото се страхува, че приятелите на Николай от френския легион ще го убият.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: ЕмбакаЕмил Първанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
М.рк***ски, как спиш през ноща, защитавайки най-големите *** и убийци в държавата.
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак Марковски и пак убиец!!!! Верно в рая няма адвокати.Значи за убийство го пускаме, но за палеж го задържаме. Да не е подпалил контейнер за смет пред някоя важна персона?Абе направо го пуснете, Господ да му въздаде.
1
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Марковски - адвокат на Дявола!!!