Как Ангел Радичев - "Батката" си отиде тайно вкъщи?

Шефката на съда в Карнобат: Не знаех, че медиите не знаят...
5 авг 2016 18:00,
64
Как Ангел Радичев - "Батката" си отиде тайно вкъщи?
Снимка: Кадър Youtube

Защо Ангел Радичев, станал известен като "батката", бе пуснат под "домашен арест" на съдебно заседание, проведено след работно време, за което медиите не бяха уведомени?

Мъжът бе арестуван след като заплаши да "убие от бой" шофьор на пътнически автобус, защото "аз си карам с 250 км/ч, а ти ме засичаш".

Днес стана ясно, че мярката на Радичев е променена още снощи, на заседание, скрито от обществеността.

Още по темата

"Не предполагах, че медиите не са информирани, дори се учудих, че нямаше журналисти на съдебнато заседание", заяви Татяна Станчева - Иванова, председател на Районен съд – Карнобат, цитирана от "24 часа".

Тя обясни, че наблюдаващият прокурор е внесъл искането за постоянен арест на обвинения за едро хулиганство мъж в 15:05 ч. и както изисква законът съдът е насрочил съдебното заседание в същия ден.

По това време обаче говорителите на Окръжната и Апелативната прокуратура в Бургас твърдят, че предстои внасянето на искане.

Днес говорителят на Апелативна прокуратура Йовита Григорова заяви, че е научила постфактум за съдебното заседание.

Наблюдаващият прокурор Щилияна Петкова категорично отказа да се срещне с медии в Съдебната палата на Карнобат днес. Така без отговор остава въпросът защо искането е внесено ден преди да изтече 72-часовото задържане.

Съдия Станчева мотивира пускането на Радичев под "домашен арест" с факта, че извършеното престъпление не е тежко и за него се предвижда наказание до 5 г. лишаване от свобода.

От друга страна обвиняемият демонстрирал поведение, при което по-лека мярка би била необоснована. За изтърпяване на домашния арест е определен адрес в Карнобат на ул. "Андрей Нейчев".

От апартамента на сем. Радичеви обаче не отвори никой. В съседен апартамент живее бабата на Ангел. Възрастната жена отвори и веднага затвори входната врата.

Ако наблюдаващият прокурор протестира мярката домашен арест, заседанието в Окръжен съд Бургас ще е на 9 август.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е. На този въшкар една глоба ще го принуди да продаде дъртия *** с надпис от фолио AMG. Макар, че няма да е лошо и да влезе за една година при мизерните *** в затвора.
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Triabva vsichki da se vuorujat katkto triabva. Ot godini veche durjavata obslujva prestupnicite. Ako normalnite hora ne go osuznaiat i ne zapochnat da se otbraniavat sus sobstveni stredstva i s centa na vsichko, nikoi niama da gi zashtiti i shte si mrem ei taka pod put i nad put dokato izcheznem. Ne razbirate li hora? Vie ste raia v rucete na Mutri i baroni! Vreme e za vtoro osvobojdenie ot mutrensko robstvo!
42
2
 
9
 
! Отговори
Пиночет преди 7 години
И за това засичане на автобуса, което си е престъпление и за хилядите други несанкционирани както трябва от правосъдието да благодарим на САЩ за АНАРХИЯТА още наречена демокрация и на всичките и проводници в България
41
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е те това е бг правосъдие!?!
40
1
 
16
 
! Отговори
бай Петко преди 7 години
До 9 август може да е и при братя Галеви...
39
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моля влезте на човека в положение. Той даже не е от Бургас. От Карнобат са корените му
38
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СС пари и връзки по големите етажи на властта.тАКА Е В ***
37
0
 
30
 
! Отговори
Принц Киро ,който преди 7 години
най-спокойно си гръмна готвача за едно неизпечено агне си е в къщи,че тоя за псувни да не се прибере при мама и тати,айде мнооого искате
36
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пуснат за общонационално избягване.
35
0
 
41
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
Не трябва да се бърка наказанието с мерките за неотклонение. Задържането под стража не е наказание, а цели да обезпечи явяването на обвиняемия пред съда. Народът реагира емоционално заради избягалия турчин убиец вчера, но обективно погледнато случаите са различни. Батката е се'ляндур и хулиган, но никой не е пострадал и наказанието му ще е глоба или пробация. Съвсем друго е да пуснеш под дом. арест убиец чужденец, с договор за наем от същата дата. Разбира се, съдиите и прокурорите все са бо'клуц
34
0
 
18
 
! Отговори
Петров преди 7 години
И след някой и друг месец ще го пуснат за общодържавно издирване! Позната история!
33
1
 
38
 
! Отговори
стефчо преди 7 години
идват времена на кървави саморазправи и трупове по улиците,нормално за държава в която липсва съд и прокуратура. АФРИКА!
32
2
 
18
 
! Отговори
VELIKO TARNOVO преди 7 години
STRANATA NA POMIARITE!!!!!!!
31
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
в Българя съдът е купен. Няма справедливост!
30
0
 
102
 
! Отговори
художника преди 7 години
Тоя не ме интересува, ама я кажете к`во стана с общинския съветник от ДПС дето преби рибаря почти до смърт и го кара да яде жива риба???? Що се разхожда още на свобода???КЪДЕ Е СЪД, ПОЛИЦИЯ, ПРОКУРАТУРА ???? КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА БЕ ?????
29
7
 
52
 
! Отговори
АибОих преди 7 години
Максим Стависки погуби 2 живота и си щъка на свобода, на този ли се чудите......
28
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам от какво законите ръководят .но опреденоса доста опасни и вредни.Агресията приема заплашителни размери.Все едно държава не съществува
27
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
thank you Evropa xa sadebnata sistema ....
26
0
 
20
 
! Отговори
Мишок преди 7 години
Another one...Още веднъж системата ни показва,че е достойна за нашето100%доверие в нея.А този *** с BMW или ще е за назидание или ще е катализатор за да гръмне някой "честен"съдя.Идват избори народе!!!
25
49
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шофьорът на автобуса е изпреварвал неправилно и е нарушул закона за движението по пътищата.