Съдиите може да се оплачат от закон в Страсбург

Не искат да декларират дали са масони, засягали им правата
Обновена: 6 авг 2016 09:23 | 6 авг 2016 09:00, Камелия Цветанова
17
Съдиите може да се оплачат от закон в Страсбург
Снимка: Булфото, архив

Съюзът на съдиите обмисля да сезира Европейския съд за правата на човека за текста от Закона за съдебната власт, който задължава съдии, прокурори и следователи да декларират членството си в професионални организации, съобщи БНР.

Още по темата

Разпоредбата - магистратите да декларират дали членуват в тайни организации от рода на масонските ложи, беше приета от парламента с окончателното гласуване на втория пакет промени в закона за съдебната власт.

Предложението предизвика остри спорове в пленарната зала, но накрая бе прието с внушително мнозинство, макар и самият текст, предложен от Реформаторския блок, да бе преформатиран.

От Съюза смятат, че текстът противоречи на основното право на магистратите да принадлежат към професионални организации и погазва Европейската конвенция за правата на човека.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
2
 
! Отговори
Такъв е правовия ред преди 7 години
Съдиите нямат и не могат да имат права . Те имат имунитет . Нямат право на сдружаване , съюзяване , както и да се консултират по съдебни дела с други съдии . Нямат право да изнасят папки с дела да ги решават в домашна обстановка с помощта на съпрузите си или роднините си . И по-добре да отпадне имунитета им при произнасяне на незаконосъобразно съдебно решение - в името на народа .
15
0
 
8
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Не можели да се запишат в професионални организации,ще се гръмна,тези вярно плачат за здрав бой.
14
2
 
8
 
! Отговори
Божидар преди 7 години
Явно няма нужда дори да влиза закона в сила - всичките *** които пищят против него са за уволнение.Пълна чистка на корумпираната съдебна система!
13
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като не им харесва да напускат, братството ще им помогне!
12
6
 
5
 
! Отговори
жеко преди 7 години
единственото което трябва да се направи е да се последва примера на турция в момента, има толкова много за затвора, защо мислите всички сороски медии реват колко лош е ердоган, лош е защото толкова много наляти пари за поддържането на хиляди съдии за поддържането на определен вид политика на съдебната система, както някой по долу вече каза какво поддържат нашите
11
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв съд, какви съдии. Това са банда наемници, които срещу определен хонорар оправдават не само убийци, но и тероризма! Бог да ги съди, щом като няма народ да им потърси сметката.
10
0
 
8
 
! Отговори
Smart преди 7 години
The Bulgarian judges are absolute and complete garbage so is pretty irrelevant if they participate in any other commissio..
9
0
 
16
 
! Отговори
да преди 7 години
точно съдиите са мафията - никой друг работят с "правозащитници" организации които работят срещу България, умишлено толерирайки престъпността за това и реагират като опарени - защото са престъпници
8
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие мaй не прaвите рaзликa между професионaлни и тaйни оргaнизaции... Съюзът нa съдиите е в пълното си прaво дa съди Бългaрия. Те сa професионaлнa оргaнизaция и сa били винaги трън в очите нa упрaвлявaщи и мaфиотското стaтуткво. Тaкa, че вземете си нaпишете домaшното преди дa пишете стaтии. После що сме били *** нaрод...
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Друг път надуват вувузелите до небето,то не са обиколки по студиа,то не са декларации ,тлзи път тихомълком,направо в европейския съд,явно много масн с тога има.А уставът на тези ложи гласи,че решенията им са над всичко и винаги,ще защитят свой член,а колко престъпно богатство има там,не е истина.
6
1
 
28
 
! Отговори
Ф.С.В преди 7 години
Когато раздаваш правосъдие( Съдии)- Когато ти си закона - то ти трябва да си прозрачен за обществото- трябва да си примерен морален и прозрачен човек- а не да лежиш в някакви масонски ложи и да стискаш ръката на богати престъпници- хвърлящи ти трохи - за да стават поо богати ! Естеството на работата в тази система - трябва да е прозрачно за всеки гражданин на БГ- иначе говорим за корупция и Липса на справедливост- за бедняка има закони - за богатият НЯМА !!
5
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо пуснаха бурагската батка дето спря автобус на магистралата ?Продажни съе бе!
4
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво има да крият, ако са чисти?Наистина ли са все масони и тамплиери тези магистрати?!Иначе защо ще се крият ?
3
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо пуснахте турския шофьор, прегазил двама мотористи ?!Това е гаввра с народа ни!
2
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
99% от съдиите са подкупни престъпници и аз искам да се оплача от тях
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заглавието Ви е сбъркано. Пише се СтрасбурГ, а не Страсбур.