Връщаме до три дни опасния Мурад на Франция

В ареста се държали с него като с куче, не му давали напитки
12
Връщаме до три дни опасния Мурад на Франция
Снимка: Булфото

Обявеният за заплаха за националната сигурност на България Мурад Хамид се съгласи веднага да бъде върнат във Франция по съкратената процедура за екстрадиция.

Още по темата

Хамид, който беше поискан от Париж заради връзки с терористични групировки и е издирван от прокуратурата към главния съд във френската столица заради подготовка на терористични актове, ще бъде предаден на Франция по европейска заповед за арест.

Мурад Хамид е зет на атентатора срещу френския сатиричен седмичник "Шарли ебдо" Шариф Куаши.

Мурад Хамид ще бъде експулсиран след 3 дни. Това е законовият срок, в който той може да се откаже от бързата процедура на връщането.

В началото на съдебното заседание 20-годишният Мурад Хамид, студент по природни науки в Нанси, Франция, поиска заседанието да се гледа при закрити врата, което не беше одобрено.

"От това, което виждам, изглежда не съществува презумпция за невинност в тази държава", каза пред съда Хамид, цитиран от bTV.

В последната си дума, той подчерта че не са му спазени правата, защото няколко дни не са му давани напитки в ареста и са се държали с него като с куче.

"Смятам, че се отнасят към мен несправедливо", заяви той.

Защитникът на Хамид Драгомир Александров заяви, че той изглежда напълно безобиден, като стандартен млад човек. Той разкритикува службите, които според него би трябвало да работят, а не да раздухват случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Armagedon преди 7 години
Затова колкото се може по-скоро го предайте на Франция за да си свърши тяхното правосъдие работата. И ако тука му сее видяло " скучно" , дано там му се стъгни живота. Защото копилето друго не заслужава.
9
0
 
0
 
! Отговори
Armagedon преди 7 години
За какви права "бленува" тоя камилар. Слагайте му пояса и да се гръмне сам , като иска да отиде при девиците , дето го чакат в отвъдното. Така сам и по своя воля , бз да усмърти невинни ще се наслади на смърта. Такива големи балъци нема по целият свят. То ако ги чакат някакви девици в отвъдното , както ги лъжат имамите ,то те не могът се "уреди " от самите имами. Ама то простотията е безгранична , като вселената. Когато глупостта и простотията вземат врух над разума , трагедията е неизбежна.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А също 40 девици не иска ли ? Обещали са му ги. Който му ги е обещавал, от него да си ги търси. ГАДИНИ МРЪСНИ !!!
7
2
 
5
 
! Отговори
:))))))) преди 7 години
Усещам как на авторката кака Ками и се е разтегла мъзгата докато е писала материала! Друго си е да те лашка млад арабски жребец джихадист и да те заплоди с няколко джихадистчеста
6
2
 
8
 
! Отговори
КК преди 7 години
Каквото повикало, такова се и обадило.Не му харесва водата от чешмата май на тоя.Французите вдруги ден ще го посрещнат с кафенце и кроасанче, а?Нагли джихадистки животни!
5
2
 
5
 
! Отговори
в преди 7 години
адвоката май нещо... мирише на АНТИнългарския хеллцински коминтерн
4
0
 
10
 
! Отговори
www преди 7 години
ЧЕ НАЛИ ЕДИН ОТ СЪЗДАТЕЛИТЕ НА ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА Е И ФРАНЦИЯ . ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ ГОСПОДА..
3
1
 
8
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Ей такива "безобидни" често запасват по десетина кила взрив около себе си.Притеснително е нещо друго-вместо тихомълком да пращат тея рискови персони там,където ги искат или да ги връщат в родината им по най-бързия начин,се вдига толкова шум!То джихадистите само това чакат-да си намерят повод.Ако се изчистим по всякакъв начин от такива ще е много по-безопасно,отколкото да се правим на демократи!Една възможност е да се уведомяват неофициално,че са търсени(дори да не е вярно) и да им се дава пътя.
2
1
 
26
 
! Отговори
vargas llosa преди 7 години
Трябвало е да се държат с него като с джихадист, а не като с куче. Кучето е добро животно, най-добрия приятел на човека.
1
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Момчето иска напитки видиш ли: кафенце, количка, може и биричка а!!!