Беглецът Бекташ в Германия? Родното МВР: Ще го върнем!

На 24 юли турчинът уби с колата си двама мотористи
Обновена: 11 авг 2016 16:27 | 11 авг 2016 16:22,
31
Беглецът Бекташ в Германия? Родното МВР: Ще го върнем!
Фарук Бекташ. Снимка: Bulgaria ON AIR

Фарук Бекташ, който уби двама мотоциклетисти, вероятно се намира в Германия, заяви зам.-главният секретар на МВР Георги Арабаджиев.

"Нямам информация, че той се намира в Турция. По-голяма е вероятността той да се намира в друга страна, за която ние сме направили съответните постъпки в момента. Не искам да влизам в детайли... Уверен съм, в скоро време ще бъде върнат в България за стартиране на процедурата", добави той.

Още по темата

Припомняме ви, че тежката катастрофа стана на 24 юли. Таня и Бойко Бойкови тръгнали с мотор за Австрия, за да видят внука си. Те обаче така и не стигнаха до крайната си цел, защото бяха пометени край Драгоман от Фарук Бекташ, който се е движил с колата си със 120 километра в час при разрешени 60.

Турският шофьор бе арестуван незабавно, но остана на нара в ареста за кратко, защото получи мярка "домашен арест", след като предостави на съда документ, че е наел къща в столичния квартал "Надежда" и увери, че ще съдейства на разследването. Два дни по-късно обаче той се укри от закона. Властите го обявиха за общодържавно издирване и поискаха съдействие от турските си колеги, но Анкара замълча.

Тежката катастрофа и решението на съдийката Недялка Николова, която промени мярката в "домашен арест", предизвика гнева на българските мотористи, които подеха протестииз София и обещаха, че акциите им няма да спрат.

Те настояха за спешна промяна в законодателството, която да гарантира, че виновните за смърт на пътя ще получават адекватно наказание и няма да се допуска укриването на виновниците.

При една от акциите им пред турското посолство, простестиращите призоваха турския посланик Сюлейман Гьокче да върне у нас Бекташ, за да бъде съден.

Макар да обяви, че той няма пръст в изчезването му, дипломатът изрази възмущението си от протеста.

"Демонстрацията е незаконно организирана и криеше потенциала да се превърне в насилствена. Не знаехме защо тези мотоциклетисти са пред посолството, но те се опитаха да нахлуят в него", коментира посланикът пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че разчита на закрилата на местните власти и определи ситуацията като скандална.

"Не можем да бъдем отговорни за гражданин на Турция, това е прерогатив на българските власти", категоричен бе Сюлейман Гьокче.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
29
 
! Отговори
Гьонcyрaт ефенди преди 7 години
А нашите дезориентирани и полуграмотни "политици" много бързо върнаха на турците, техния човек. А не трябваше. Правилното действие е, да си ги разменим. За да се пази интереса на двете страни, вместо само на едната.
2
0
 
15
 
! Отговори
Е. Тозлуков преди 7 години
Абе Герги, залагаш ли си топките че скоро ще го изправите пред съда?
1
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АЛА БАЛА ПОРТОКАЛА!!!!!!ЗАЩО НЯМА ЗАПОВЕД ЗА ЗАБРАНА ДА НАПУСКА СТРАНАТА!!!!!!!1ПРОКУРАТУРАТА Е ЗА ЗАТВОРА!!!!!!!!!!!А ТОЙ БИЛ ПО ПОСТОЯНЕН АДРЕС В ТУРЦИЯ НО ГО ПУСКАТ ПОД ДОМАШЕН АРЕСТ И СЪДИЙКАТА Е ЗА ЗАТВОРА!!!!