Нова защита за акушерката Ковачева: Родови травми, не побой

Адвокатът й отново поиска отвод на съда и прокурора
Обновена: 19 сеп 2016 12:37 | 19 сеп 2016 12:30, Вера К. Александрова
46
Нова защита за акушерката Ковачева: Родови травми, не побой
Снимка: архив Булфото

Защитата на акушерката Емилия Ковачева излезе с нова защита по делото срещу нея за опит за убийство на бебето Никол. Според адвоката й Владислав Янев нараняванията на новороденото били родови травми, а не следи от побой.

Янев твърди, че това е било описано в медицинската документация. Защитникът отново поиска отвод на съда и прокурора по делото, съобщи Нова тв.

Янев показа изрезки от статии в медиите и заяви, че целта им е била да очернят Ковачева и да предопределят развоя на последвалото дело. В медиите имало много изказвания на прокурор Николай Христов.

Янев обвини прокуратурата, че е събирала само доказателства за виновността, но не и за невиновността на Емилия Ковачева, което трябва да прави по закон. Освен това доказателствата били незаконно предадени на съда в кашони, а някои от пликовете с доказателства дори били разкъсани.

Според адвоката на акушерката в договора ѝ е записано, че работното ѝ време е 8 часа, а тя е била принудена да работи на 12-часови смени последователно.

По думите му не било установено дали записите от побоя са законни, или не. Освен това прокуратурата не разкрила кой е изнесъл записите в интернет, не направила нищо и за да спре излъчването на записите в медиите.

Съдът отказа и двете искания и продължи с разпит на свидетели. Родители на битата Никол не дойдоха в съда.

За драмата в столичната болница "Софиямед" се разчу през април миналата година. Камера запечата как по време на нощно дежурство Емилия Ковачева пребива почти до смърт новородено бебе. Детето беше прието с риск за живота си в друга болница, където бе спасено.

Записите от камерите тогава показаха, че Ковачева е посягала и на други деца в здравното заведение. Затова акушерката се сдоби с второ обвинеие за нанасяне на лека телесна повреда на още четири бебета. Към момента Ковачева е под домашен арест.


46
Още от
Напиши коментар Коментари
44
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАБИЛА БЕБЕТА- НЕ СЪМ ГЛЕДАЛА ЗАПИСИТЕ ОТ КАМЕРИТЕ, НО СКОРО ВИЖДАЛИ ЛИ СТЕ НОВОРОДЕНО- САМО АКО ГО ДУХНЕШ И ЩЕ СВЪРШИ- НЕЩО НЕ МИ СЕ ВЪРЗВАТ НЕЩАТА- НЯКОЙ СИ ИЗМИ РЪЦЕТЕ С ТАЯ НЕЩАСТНИЦА.
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На адвокатът това му е работата - да търси и намира грешките на обвинението.
Явно този е добър.
42
1
 
9
 
! Отговори
В преди 1 година
НАЙ-СКОРО ВРЕМЕ ОЧАКВАМ ДА ДАДАТ ПОД СЪД БЕБЕТО,ЧЕ Е ПРЕБИЛО АКУШЕРКАТА
41
0
 
1
 
! Отговори
СА преди 1 година
Че то 80% от населението не работи по закон-да се избием ли?!Не,че не ми е идвало на ум да утрепя някой "клиент" около 6 вечерта за "уместните" му въпроси!!
40
1
 
14
 
! Отговори
Мария преди 1 година
Наглост до безобразие! Да бяхме общество на място, никой нямаше да иска да я защитава тази.
Родителите трябва да осъдят и болницата и нея.
39
1
 
13
 
! Отговори
Мария преди 1 година
Този адвокат,ако този *** Ковачева беше пребила
така неговото дете или внуче,дали щеше пак да твърди ,че са родови травми?!?! И той е същият *** като нея....Каква е тази правна система в тази държава ?Всички ние видяхме видео как мършата пребива бебето...какво има да се доказва още?Докога ще влачат това дело?Колко още ще напомнят на родителите тази гавра с детето им???....
38
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Умници видеото нема юридическа стойност !
37
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво чудовище трябва да си, че да защитаваш тази?!!
36
1
 
12
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Цацаров нещо да кажеш а ..?.Или не ти пука а?....
35
1
 
26
 
! Отговори
Изтрещяло лелче преди 1 година
Родовите травми са в главата на акушерката. А ако знаете само колко откачени лелки има по детските градини и ясли. Само че там повече се въздържат, защото децата са поотраснали и могат да се оплачат на тате и мама. Само в домовете за сираци е по-различно, там си нямат никого или родителите не се интересуват, та мине-не мине и цъфне и от там някой запис. Последният случай беше една скрита камера от преди 2-3 месеца. Жалки същества, фрустрирани от живота, си го изкарват на невръстни деца! Гадове!
34
3
 
24
 
! Отговори
Бо преди 1 година
Т.е. да разбираме, че записите как акушерката Емилия Ковачева прави опит за убийство на новородено са незаконни и манипулирани и всъщност акушерката Емилия Ковачева е топ специалист на световно ниво и адвокат Владислав Янев със спокойно сърце би искал същата единствено да изражда неговите деца?
Така ли? Или бъркам нещо?
33
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Те тия дето все за терминал 2 говорят,все тука седят.
32
0
 
16
 
! Отговори
до Отчаяна преди 1 година
Ми махай се като искаш,какво агитираш другите!Аман от провокатори!
31
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Адвокатите също трябва да бъдат подвеждани под отговорност за лъжите които ръсят.
30
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоест в момента адвоката умишлено лъже?
И както знаем, ще му се размине това му деяние.
29
7
 
18
 
! Отговори
Отчаяна преди 1 година
Не зная каква е тази съдебна система, това е просто изверг!!! Да се махаме от тази държава, нека останат само такива луди като тая да си живуркат тука. Този *** има дъщери, какво ще каже и с тях да се случи същото, родови травми хахахах :)
28
2
 
29
 
! Отговори
mimoza преди 1 година
Тоя адвокат много си противоречи.

Не е тя на камерите, но бебето е бито. Ама не се знае от кого е бито. Бебето не е бито, а е с родови травми, а това на камерите е режисирано. Тя го е била, щото много работи и е превъртяла. Кое от всичко е?
27
1
 
37
 
! Отговори
Киро кофражиста преди 1 година
Според защитата, бебето се родило с родови травми, крива му била главата
Затова акушерката го биела със шишето, да му изправи главата
искала да му помогме
26
0
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Тоя адвокат съвсем се изложи.Първо казва,че не е установено дали записите от побоя са саконни,а същевременно твърди,че е нямало побой,а родови травми.След като камерата е запечатала как акушерката бие детето,какво значение има дали е законно или не.А и не е вярно,че ги заставят да работят по 12ч.Те сами искат така,защото после почиват по-вече.
25
5
 
6
 
! Отговори
АКУШЕРКАТА преди 1 година
ДА БЕ ПО-МАЛКО РЕВАЛО ДА БЕ ПО-МАЛКО БОЙ ИЗЯЛО!!! ТОВА Е ПРЕВЪЗПИТАНИЕ ОТ МАЛКИ!!!!