Много или малко са 8 г. затвор за касапницата "Лесидрен"?

Близките на жертвите искат по-голяма присъда, шофьорът убиец - по малка
20 сеп 2016 12:52,
9
Много или малко са 8 г. затвор за касапницата "Лесидрен"?
Снимка: архив Булфото

Много или малко са 8 години затвор за касапницата край Лесидрен, при която загинаха две деца, а едно бе ранено? За това спорят близки на жертвите и шофьорът-убиец в съда.

Делото на втора инстанция тръгва на 14 ноември. Великотърновският апелативен съд насрочи за тогава процеса срещу шофьора Филип Михайлов.

Припомняме ви, че трагедията се разигра на 11 август миналата година. Около 18:50 ч. Михайлов върхлетя със 122 км/ч 16-годишните Велислава Цанкова и Марино Цвтанов и Петя Божкова на 15 г. 

Велислава и Марино загинаха, а Петя имаше средна телесна повреда.

Още по темата

На 1 юли тази година Окръжният съд в Ловеч призна шофьора убиец за виновен. Филип Михайлов получи 8 години затвор, който да изтърпи при първоначален строг режим в затворническо общежитие от закрит тип. Той бе лишен и от право да управлява МПС за срок от 10 години.

Присъдата е обжалвана от родителите на жертвите на кървавата касапница на пътя, както и от раненото дете, със съгласието на неговия баща, пише "24 часа".

Според близките на жертвите наложените наказания са несправедливо занижени. Те заявяват претенция въззивният съд да измени присъдата и увеличи размера на наказанията.

Защтникът на осъдения шофьор пък настоява присъдата да бъде отменена и Филип да бъде оправдан или да редуцира наказанието до минимума, предвиден в закона.

На постъпилото в Апелативен съд Велико Търново дело е извършено разпределение на случаен принцип, посредством Централизираната система за разпределение на делата, като за докладчик по делото е определена съдия Йорданка Неделчева, информираха от съдебната палата.

Районната прокуратура на Ловеч внесе преди време и обвинителен акт срещу 24-годишния Ален Асенов, втория шофьор от гонката край село Лесидрен. Обвинението срещу него е за това, че е видял разхвърляните тела след катастрофата, но не е оказал помощ. Той може да получи пробация до 6 месеца и глоба до 300 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
5
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 7 години
Така е, 8 годинки за 2 погубени живота- не е много, но е нещо. Какво имам предвид ли? Вижте други подобни случаи, при които има жертви, а наказанието е доста по- малко или пък присъдата е условна. Максим Стависки да припомня ли каква му беше присъдата примерно?Съдебната ни система е "цъфнала и вързала".
6
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
с други думи за човешки живот са дали по 3 години (2х3+2 за раненото дете).Дали са много или малко ... съдията явно така е преценил, интересно на колко оценява живота на собственото си дете?
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
8- излагат се.Мислех минимум 20год на труп за раненият 10-12. И към четвърт милион глоба.
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
8 години са подигравка с жертвите.Този не трябва да доближава кола до края на дните си.Бог да прости невинните деца и даде възмездие.
3
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спел чек, като идеш в Англия.Тука е България.
2
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малко са, това е двойно убийство.
1
1
 
15
 
! Отговори
По дяволите преди 7 години
Като ги пишете тези статии не ги ли проверявате на спел чек за грешки, тук е пълно с такива