Малкият Еци - затварян в шкаф, ритан по врата...

Прокуратурата внесе обвинението срещу биячите на 3-годишното дете
1 ное 2016 20:00,
84
Малкият Еци - затварян в шкаф, ритан по врата...
Снимка: архив Булфото

Александър Донов и Патрик Първев, младежите, които едва не убиха малкия Еци, поверен им от майка му да го гледат, са го затваряли в шкаф и наказвали с ритици по врата. 3-годишното момче е било системно малтретирано, става ясно от обвинителния акт, внесен в съда от Софийска градска прокуратура.

Жестоката драма излезе на бял свят през юли миналата година, когато детето бе прието в кома и с опасност за живота в “Пирогов“.

За пострадалото дете се грижела само майка му, която е музикантка и често пътувала зад граница, за да работи. Тя не можела да го води със себе си и когато заминавала, оставяла момчето при свои близки, на които имала доверие. Отсъствала за по месец, месец и половина. После се връщала за около два месеца в България при сина си, след което отново отивала в чужбина, става ясно от обвинителния акт.

Един от тези хора, на които имала доверие да възложи грижите по отглеждане на детето, бил бащата на Александър Донов. Двамата били в приятелски отношения и затова решила да повери Христо на него и на 18-годишния му син Александър.

Според уговорката детето трябвало да остане в дома си, а Донови да го гледат там. Дори пробно преди заминаването на майката Александър ходел за по няколко часа, за да свикне с детето.

Още по темата

На 26.06.2015 г. майката на момчето отпътувала на работа на шведски кораб като музикант. Оставила всичко необходимо за отглеждането на сина й - пари, дрехи и неща от първа необходимост. Уговорката включвала още през деня за детето да се грижи Александър, а вечерта и двамата – бащата и сина. След като майката заминала, в грижите по отглеждане на детето се включил и Патрик Първев - приятел на Александър.

Първев посещавал всеки ден дома, където живеело детето и помагал в грижите за него, като оставал да нощува там. Майката всеки ден се чувала по скайпа с бащата на Александър, за да разбере как е синът й. Разговорите ставали през телефона на Александър и по този начин можела да чува и вижда детето си.

Получавала и негови снимки, последните две били от 19.07.2015 г., на които видяла на лявата буза на детето синина.

От обвинителния акт става ясно, че по време на отглеждането Донов и Първев плесвали и удряли с ръце и крака Христо на различни места по тялото - по лицето, по дупето, по двете бедра на краката и по вътрешната част на коленете и снимали всичко с телефоните си.

Освен това го пъхали в шкаф, а вратата затваряли отвън. След това двамата много се смеели на постъпката си. Снимали се, докато вършат това, и си изпращали снимките по мобилните телефони.

От свидетелски показания по досъдебното производство става ясно още, че двамата обвиняеми наказвали нееднократно детето да стои право и да гледа към стената. Затваряли го често в една от стаите, където детето оставало само, а те били в съседната стая.

Наказвали го като оставяли пред детето дървена дъска с парче колбас, като двете му ръцете били положени встрани от двете страни на дъската върху масата, а в това време с крак ритали детето по врата. Това малтретиране и нанасяне на побой от Донов и Първев върху момчето заснемали също с камера.

На 20 юли вечерта насилието ескалирало. Донов и Първев го удряли с тъпи предмети – в лявото слепоочие, темето, лицето и други. Това довело до закрита травма на главата без счупване на черепа, "хематом в лявата теменно-слепоочна област на главата, остър кръвоизлив под твърдата мозъчна обвивка с дебелина 2 см, паленовиден хигром в ляво слепоочно и челно".

Дошлият на адреса лекарски екип, установил, че детето е в тежко състояние, в кома, с множество кръвонасядания по лицето и тялото, а зениците му са с различна големина, пулс и дишане сравнително стабилни, със съмнение за черепно мозъчна травма. За произхода на травмите Донов и Първев спокойно и без притеснение обяснявали как са получени- детето паднало от креватчето си при това нееднократно.

Благодарение на професионализма на лекарите в "Пирогов" детето оцеляло.

Разпитите установили, че двамата младежи са психично здрави и могат да отговарят за постъпките си. Те са с в ареста от 23 юли 2015 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
майка преди 6 години
Милото детенце!Тези изчадия трябва да бъдат сурово наказани!
58
0
 
5
 
! Отговори
до 42 преди 7 години
Тея не са никакви баща и брат на малкия. А просто приятелчета на майката. Бащата на Ецито е грузинец, който дори не го е признал за свой син. Малкият не случил ни на майка, ни на баща, ни на семейни приятели. Дано занапред съдбата да е милостива към него.
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 24Е, ти със сигурност нямаш "такъв", защото си в изхвърленото на бyнището бъдеще. И си несъществуващ елемент за таблицата на Менделеев. Просто те няма. Скочил си на камък и ... си се пръснал във въздуха. За което не ти завиждам - много си сл...***. Гaдното е, че отровни части от скокльовци като теб оттук и там, от партия в партия, попадат в бъдещето на младите и го вмирисват и гнoясват.А, и не бъркай "реликва" (нещо ценно, уважавано) с "реликт". Показва характерна неукост
56
0
 
9
 
! Отговори
Ни майка ни баща преди 7 години
Еци няма ни майка ни баща. Какъв ужас за 3г. дете оставено в ноктите на зверове. Това е било системен бой поне единия родител е трябвало да забележи, че детето е бито и малтретирано. Всички да са на подсъдимата скамейка.
55
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Satvor pone po 13 g satvor sa tia urodi koja naika gi e rajdala tia gadove utre s dr hora starzi schte pravat taka satvor do dupka
54
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поне 10 години тежък принудителен труд, а средствата от това в полза на лечението и обучението на Еци.Що за човек трябва да си за да малтретираш едно малко същество, едно 3 г. дете. И затова единият е получал пари от майката. Пълни ненормалници!
53
1
 
14
 
! Отговори
4343333 преди 7 години
Смърт за тавика *** бе, това хора ли са бе, да се говрят с 3 годишно детенце!!! Най-лошото им пожелавам, най, лошото!
52
0
 
17
 
! Отговори
Моряк и половина преди 7 години
Вместо в панделата, да ги дадът на кораба за 6-7 месеца! Ще бъде наш ред и ние да се позабавляваме с тях!
51
1
 
17
 
! Отговори
? преди 7 години
A Бащата, който трябвало вечер да бъде при детето? Защо оставя САМО сина си и приятелят му???
50
5
 
15
 
! Отговори
Идиот преди 7 години
До ЧибоАбе мамурчо, това ли е оправданието , работата по важна от детето?!Добре нека да го приемем ако ходи за пари нека си наеме детегледачка , жена с опит и майчини грижи , не двама съдисти на 18 години, или Любовника си ? нали една майка за това ходи на работа, да може да осигури гриужи на детето си ! ако е нормално , защо е било системно и тя не е усетила детето си ? майка ама утре! устунската майка ще усети нередното даже без да види детето си !
49
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мале, дайте ми ги тия, дайте ми ги........ искам да ги късам на парчета!!!!!!!
48
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боже, и тия майки са ги раждали, това хора ли са?Дано в затвора ги превъзпитават, така както заслужават и никога не излязат!Дано детенцето се оправи след преживения ужас!
47
0
 
37
 
! Отговори
КАТО преди 7 години
ПОЗНАВАМ ДЯДОТО НА ЕДИНИЯ КАКВО ЧУДОВИЩЕ Е ,НЕ СЕ УЧУДВАМ,ЧЕ ВНУКЪТ Е СЪЩИЯТ
46
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И да не излизат от там !
45
0
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези не са психично здрави, те са завършени психопати. Човек, способен да причини подобно нещо на 3-годишно дете, трябва да бъде осъден на доживотен затвор, защото шанса да се поправи е равен на отрицателна стойност.
44
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tezi dvamata sa ***!!!Dano kato vlqzat vav zatvora da im dadat zaslujenoto!
43
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези два перинеума явно са видели същото което правят от родителите си
42
3
 
26
 
! Отговори
Баща и брат преди 7 години
До *** на фериботОставяла е детето на баща му и брат му.Не мисля, че да оставиш детето на баща му и брат му, пък било то и полу брат е безотговорно. Предполага се, че майка/бащата и братя/сестри са едни от най-близките, дори преди бабите. Когато загине един родител, попечителство се дава на другия, и ако не е способен да го гледа тогава се преминава към бабите, дядовците и т.н. Това което най-много ме отвращава е, че тези гадости са му причинени от най-близките хора.
41
1
 
54
 
! Отговори
Нищожества преди 7 години
Доколкото знам дори в затвора насилниците на деца са низвергнати, та пожелавам им мнооооого приятен и дълъг престой там. За жалост това няма да излекува психиката на малката невинната душица :(
40
3
 
33
 
! Отговори
свирка на ферибот преди 7 години
Не знам дали майката е можела да вземе детето си с нея.Но мисля,че е трябвало да го остави на бащата,бабите,някоя добра приятелка,може би роднина.Нека им плати,няма как,нормално е.Но да си оставиш детето на някакъв си познат,после да знаеш че го гледа компанията на сина му си е доста малоумно поведение.Къде е отговорността на майката?Детето е живо само защото Господ го пази и има добри лекари!