Таен свидетел: За Ахмед Муса жените без фереджета са грях!

Муса редовно е изнасял и проповеди в пловдивския кв. Столипиново
17 ное 2016 18:37,
19
Таен свидетел: За Ахмед Муса жените без фереджета са грях!
Снимка: Булфото, архив

Пазарджишкият имам Ахмед Муса е проповядвал жените да ходят с фереджета. Тези, които не изпълнявали заръката били уличавани в извършването на грях. Това твърди таен свидетел №4, който бе разпитан от съдия Кристина Пунтева на поредното заседание по делото за проповядване на религиозна омраза и призоваване към ислямска война, което се води в Пазарджик.

Обвиняеми в процеса са 14 човека, като според прокуратурата Ахмед Муса Ахмед е техен организатор и ръководител, пише "24 часа".

Според свидетеля Ахмед Муса редовно е изнасял проповеди в пловдивския кв. Столипиново, в които възхвалявал течението уахабизъм в ислямската религия. Неговите сподвижници и също обвиняеми Йосиф Минчев и Ерджан Смаил организирали проповеди в Шекер махала. На проповедите често имало конфликти между мюсюлманите уахабити и тези, които изповядали традиционния ислям, твърди още свидетелят. Той отказа да отговаря на зададените му повече от 20 въпроса от обвиняеми и техни адвокати с мотив, че така самоличността му може да бъде разкрита.

Междувременно 8 от 14-те обвиняеми по делото подадоха искане до съда за промяна на мярката им за неотклонение от "домашен арест" в подписка. Сред тях е и Ахмед Муса Ахмед, който единствен все още е в ареста от ноември 2014 г. Според адвоката му Елвира Панкова, ако бъде признат за виновен Ахмед Муса може да бъде осъден по това дело максимално на 4 г. лишаване от свобода. След 2 г. в следствения арест той на практика вече е излежал половината от една подобна присъда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
2
 
! Отговори
alooooo преди 7 години
Choveka veche e na svoboda be glupaci... za 5000 leva.... mai nikoi ne znae ot vas
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вашите баби за носели забрадки подобно на туркините. Това беше останало от пет вековното турско робство. По времето на социализма жените хвърлиха забрадките и сложиха модерни шапки. Този иска да върне жените назад във времето но няма как да се получи. Ако иска да гледа жени с фереджета и бурки да се изселва в саудитска арабия и да ги гледа докато умре!
11
3
 
9
 
! Отговори
Тамплиер преди 7 години
А знаете ли че нямате право да стъпвате в светините на исляма. Мека и Медина са забранени за християни. Нормално. Инак искат шериат за целия свят. Обаче ядец. Има да си мечтаят
10
3
 
8
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Споко бре, вижда се краят на "нефтената епоха". Едно от нещата които ще си отидат с нея е износа на мюсюлманска религия. Няма да стане изведнъж, но му се вижда края.
9
21
 
4
 
! Отговори
Shahidov преди 7 години
Ахмед Муса е прав, който не носи подходящо облекло(покрита коса и дрехи,които не подчертават тялото) извършва грях. Господин Муса защитава нашата религия и трябва да го подкрепим. Дик дур еилме, инананлар сенинле!
8
3
 
15
 
! Отговори
aa преди 7 години
Безбожник и слуга на дявола е тоя Муса.
7
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Муса отдавна си го търси!
6
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако християнин в Саудитска Арабия направи като този измушляк никой няма да го гали с перце. Ще то бият с тояги и ще го набутат за 20 години в бумбака. У нас какво е това галене, не знам. Но ако стане гадостта да взривят и убият невинни българи, кой ще е отговорен? Съда у нас е толкова безотговорен и корумпиран, че е опасност за сигурността на страната.
5
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВЕРОЯТНО ИСКА ДА КАЖЕ,ЧЕ СА ГРЯХ ЗА ГРЕШНИЦИ КАТО НЕГО!ИНАЧЕ ЗАЩО ЩЕ Е ПОВОД ЗА ПРЕГРЕШЕНИЕ ЖЕНСКОТО ЛИЦЕ?!А МЪЖКОТО ЛИЦЕ НЕ ОКАЗВА ЛИ СЪЩОТО ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ДРУГИЯ ПОЛ,А И НЕ САМО?!АКО СИ ПРАВИЛНО ОРИЕНТИРАН ДУХОВНО,НЕ БИ ТРЯБВАЛО ЖЕНСКО/мъжко/ЛИЦЕ ДА ТЕ ВКАРВА В ГРЯХ,НИТО ДА ВКАРВАШ В ГРЯХ КОГОТО И ДА БИЛО С ЛИЦЕТО СИ,НАЛИ?!КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ЖЕНСКО И МЪЖКО ЛИЦЕ,МЕЖДУ ДРУГОТО,КОГАТО ГОВОРИМ ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА ГРЯХ?!А НИМА ПО ДРУГ НАЧИН НЕ СЕ ВЪРШАТ ГРЕХОВЕ?! ЩО УБИЙСТВА И РАЗРУХА,ГОСПОДИ!
4
3
 
26
 
! Отговори
анти преди 7 години
Какво още се занимават с тоя - не разбраха ли че е ислямист не разбраха ли че е опасен за страната. Или да го екстрадират или в затвора до живот
3
3
 
26
 
! Отговори
чагдаш тюрк преди 7 години
Сега да му бият няколко тояги и да го експулсират в Турция при Ердоган ,там да ги прави тези проповеди ! А България трябва да осъди Ердоган за организиране и финансиране на крайно ислямистки дейности в България !
2
3
 
9
 
! Отговори
Бхк преди 7 години
Веднага Бхк да влиза в час!
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно, щото радикалите имат само една присъда и всички я знаят- заколение!