Бахир не горил трибагреника ни, искал да го запази

Той е разпознат, затова е обвиняем, контрира прокурорът по делото
Обновена: 27 ное 2016 16:44 | 27 ное 2016 15:57, Александър Попов
96
Бахир не горил трибагреника ни, искал да го запази
Бахир в съда. Снимка: Булфото

Не съм хвърлял в огъня българското знаме. Аз го свалих от пилона в бежанския център, за да го запазя и предам на полицаите. Не видях кой ми го взе от ръцете и го запали. Това каза в своя защита Бахир Янурал пред спецсъда, който решава дали да го задържи за постоянно.

Според прокуратурата чужденецът е бил разпознат от полицаи, че на 24 ноември, около 12:30 подканвал тълпа около него да хвърлят камъни срещу униформени.

Има данни, че задържаният е свалил и хвърлил българското знаме в наблизо намиращ се огън, заяви прокурор Калин Близнаков след разпита на афганистанеца.

По отношение на това, че се оказва, че има постоянен адрес в кв. "Суходол" в столицата Близнаков заяви, че няма информация.

Още по темата

"Това защитникът го сподели", уточни той като коментира, че задържаният няма никакви документи. "И от материалите по досъдебното производство няма данни същият да има постоянен адрес на територията на България", обясни Близнаков. По думите му към момента свидетелите се намират в провинцията.

Освен това Близнаков посочи, че съдът има информация, че именно задържаният е свалил знамето от пилон, който се намира пред столова в бежанския център, но добави, че на по-късен етап ще ги предостави.

"Той отрича всички обвинения, които са му повдигнати. Задържаният твърди, че е искал да съхрани знамето, това е неговата защитна версия", поясни Близнаков.

По думите му обаче задържаният е свалил знамето, хвърлил го е на земята, след което го е взел и го е хвърлил в горящ наблизо огън. "Той категорично е разпознат от няколко полицейски служители като лицето, което е извършил тези действия, затова са му повдигнати обвинения", добави той.

Прокурор Калин Близнаков казал още, че ако афганистанецът бъде пуснат на свобода, той ще избяга от българското правосъдие. В подкрепа на това обвинителят цитира информация от миграционните власти, че чужденецът иска да отиде във Франция. У нас той е бил задържан на българо-сръбската граница, в опит да я премине незаконно.

Съдът остави в ареста Бахир, като решението не е окончателно. Мотивите са, че младежът е нарушил реда в центъра и този в страната. За това имало опасност да извърши ново престъпление, както и да се укрие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
Американ преди 7 години
Това "вземах го за да го запазя и предам" е стар български адвокатски "съвет", чувал съм вариянт много отдавна.Интересно е че в Бг адвокатите съветват клиента си как да лъже, а това е противозаконно и би търябвало да има доста осъдени за съучастие адвоката и такива със забрана за практикуване.
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този Бахур да се качва на първия самолет за Афганистан незабавно, какво му се чудят не мога да проумея? Щял да пази знамето...?! Да го връщат за да търси пари отново да минава границите, поне ще го затрудни малко.
53
0
 
0
 
! Отговори
Перко преди 7 години
Да му подарят едно знаме да си го носи в Афганистан
52
0
 
10
 
! Отговори
Вън АРАБИТЕ ! преди 7 години
Арабите като цяло са без култура арогантни,първични и не мислят за последствията.Нещо като маймуни и овце !Затова хора нетолерантни с християнството и врагове да бъдат убивани .Няма да се променят и са заплаха за националната сигурност .Ердоган е прав трябва да има смъртно наказание както има в АМЕРИКА !Американското знаме ако беше пипнато щеше да има застреляни имигранти и нагреденис медал полицаи .Защо не са стреляли на месо ?Ако бяха гръцки полицаи щяха да изкарат 500 трупа !
51
0
 
21
 
! Отговори
Истината преди 7 години
В Афганистан има ли война? Защо не е екстрадиран този обратно? На какво основание се води бежанец? Ако не е, подведен ли е под отговорност човека, който го е записал като бежанец, за да се спре тази практика?
50
0
 
10
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Тя taqiya (виж в google) или по нашенски казано религиозната лъжа в Исляма е толкова застъпена в културата на хората от ислямските държави, че да лъжа "неверници" за тях даже сигурно не е и лъжа вече. Просто си лъжат и даже си вярват. Запомнете, че Мохамед е дал право да лъжат когато сметнат че са застрашени, за да отърват кожата. Звучи ми че той е добър мюсулманин, защото следва какво е казал "пророка" му.
49
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До крайАма ти Гюкче от шуменските села българка ли я наричаш?
48
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
като няма документи, що му викат Бахир?
47
0
 
7
 
! Отговори
Брейвик преди 7 години
Ах...
46
1
 
11
 
! Отговори
AAAAA преди 7 години
До край ТОВА Е ДРУГА ТЕМА - ДРУГО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ !!! ТУК СТАВА ВЪПРОС КОЙ Е ТОЙ ЗА ДА ПИПА БЪЛГАРСКОТО ЗНАМЕ ??? КОЙ Е ТОЙ ????
45
0
 
13
 
! Отговори
aa преди 7 години
Абе признай какво си направил бре талибане. Какви са тия глупости невернико? С радост да ти ..... мамата нещастнико.Аре ся го пуснете и тоя да се взриви някъде.
44
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Германия изгорили център и нанесли щети за 10 милиона евро, понеже нямало достатъчно шоколад. Тези , "бежанци" , когато не получат каквото искат, започват с агресията. Не знам защо изобщо ги издържа държавата.
43
0
 
15
 
! Отговори
анонимна. преди 7 години
В качеството на какъв той ще пипа българското знаме?!Защо не кажат , че е някой друг.?! Малко му е трепането.Не виждам място за оправдаване. Бой и шут.Без много обяснения на този и онзи.Ако това го направи българин другаде по света- жална му майка до девето коляно.
42
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Антибългаркия комитет изобщо не спи, нито пък другите антидържавни и антибългарски структури на Сорос. Не спят и предателските служби. Неслучайно Тикван Будов ни заплаши да внимаваме какво пишем във фейсбук, защото службиците му слухтят. А през това време всякакви си влизат тук и правят каквото си искат. На полицията е забранено да ги закача, но смазаха протестите заради Катиница. Тогава биха деца, носещи българското знаме. Не сме забравили МОШЕници, не сме забравили! Възмездие ще има!
41
0
 
28
 
! Отговори
Калашников преди 7 години
До съдийката Недялка:Пусни го под "домашен арест",защото има адресна регистрация,а и е бил байрактар на общежитието.Пазел е знамето българско,но не го е опазил.
40
0
 
31
 
! Отговори
Така, така... преди 7 години
Някой друг го запалил и хвърлил на земята, а той скачал с два крака върху него и плюл отгоре му за да го загаси.Да сте гледали филма Jimmy Vestvood: Amerikan Hero ?
39
0
 
28
 
! Отговори
БХк преди 7 години
Защо спи тая патриотична организация,веднага да се изкаже по темата
38
1
 
38
 
! Отговори
Да се екстрадира ве преди 7 години
Най-вероятно лъже. Да се екстрадира веднага, стига сме харчили пари по нашественици. Щом е влязъл без документи, той е показал неуважение към БГ законите.
37
2
 
35
 
! Отговори
българин преди 7 години
Аз не съм съгласен Българското знаме да се развява в бивака на азиатските племена.
36
2
 
32
 
! Отговори
Един от Овча Купел преди 7 години
До Един от ПзАман, ама това е то - етно-марксизмо-глобализъм с ислямски привкус под прикритието на евро-атлантизъм! Там пропаднаха и Европа, и Канада...слава Богу Америка се опомни навреме! Дано Бог даде сила и воля на новия ни президент и който и да е следващия министър-председател да започнат да наричат нещата с истинските им имена, (а не като Плевнелиев) и да започнат да почистват Родината до екстрадирането на последния войник на Мохамед, позиращ за бежанец! Иначе България няма да я има!