SMS от ухажор! Илиян грабнал ножа и убил красивата Милена...

Ако някой е изневерявал, това е той, не тя, смятат разследващи
165
SMS от ухажор! Илиян грабнал ножа и убил красивата Милена...
Снимка: архив "Булфото"

SMS, изпратен от ухажор до Милена, довел до лудост Илиян, той грабнал ножа и намушкал смъртоносно годеницата си в гърдите. Това сочи разследването по жестокото убийство, което разтресе Куртово Конаре малко преди Нова година.

Тялото 26-годишната Милена Динова бе открито на крачки от къщата, в която живеели с Илиян Рангелов. Младата жена работела в месокомбинат в съседно село. Във фаталната нощ трябвало да е нощна смяна. Излязла от дома си и се упътила към мястото, където нейни колеги я чакали с автомобил за да пътуват.

Още по темата

Когато не дошла в уречения час те отишли да я потърсят и по пътя се натъкнали на жестоката гледка.

Разследването стигна само за ден до Илиян и го арестува, въпреки че той се опитал да заблуди всички. Веднага след като намушкал Милена младият мъж си легнал и се престорил на дълбоко заспал, когато колегите й дошли да го събудят.

Ухажорът на Милена също бил неин колега. Той много е харесвал момичето и често й е пишел любовни есемеси, съобщава "Монитор". Съобщенията, на които е назначена техническа експертиза, били невинни, но когато Илиян ги прочел, полудял от ревност. Именно това е причината, в момент на лудост, той да грабне един от ножовете в дома си, който стоял в калъф в шкаф, да настигне през нощта годеницата си и с един удар в гърдите да я наръга.

Във фаталната вечер колегата на Милена й е пишел колко е красива и колко много я харесва. Това се оказало достатъчно, за да провокира безумната ревност на Илиян.

Самият той също не бил безгрешен и също давал поводи за ревност у Милена.

"Ако някой е изневерявал, това е бил Илиян. Милена не е имала друг приятел, но той я ревнувал много", са категорични разследващите.

Във фаталната вечер двамата се скарали много, защото Илиян ходил сам в местната кръчма – нещо, което дразнело Милена. Малко по-късно тя тръгнала към срещата със своите колеги - братът на кмета на Куртово Конаре Иван Пиринов – Костадин Пиринов, първия му братовчед Георги Пиринов, както и Димитър Димитров и Иван Буров, с които щели да пътуват към съседното село в една кола.

Автомобилът бил шофиран от Костадин, който в 23:40 часа на 28 декември звъннал по телефона на Милена. Това бил знакът тя да се обува и да излиза на съседна до дома й пресечка на ул. "Шеста", откъдето Костадин щял да я вземе с колата.

При позвъняването му Милена затворила телефона и шофьорът останал с впечатлението, че уговорката е налице. В следващите около 5 минути, той минал с колата си и взел от домовете им другите три момчета, след което отишъл на уговореното място да чака Милена.

Тя обаче не се появила и колегите й се притеснили да не би да се е успала. Костадин завъртял колата към ул. "32-ра", където Милена живеела с Илиян в дома на неговата баба Ивана. На ъгъла на улицата, на около 20 метра от входната врата на дома й, момчетата се натъкнали на окървавеното й тяло на земята.

Милена била още топла, което означавало, че убийството вероятно е било извършено минути преди Костадин и колегите му да минат с колата оттам. При вида на падналата на земята в кръв млада жена колегите й първо отишли до дома на Илиян. Те се развикали и навън се показала бабата Ивана.

"Намерихме Милена цялата в кръв. Илиян да излезе", извикали мъжете на пенсионерката, която повикала внука си.

"Тя тръгна за работа и няма и 10 минутки по-късно пристигнаха две момчета. Започнаха да тропат по вратата и да викат: "Илияне, Илияне". Аз излязох и ги попитах: "Кои сте вие и какво искате от Илиян?", а те ми казаха: "Бързо да слиза Илиян, че Миленка на завоя е паднала и цялата е облята в кръв", разказа Ивана какво се е случило във фаталната нощ.

Нито възрастната жена, нито някой съсед е чул викове, въпреки че нощта била тиха и валял сняг.

"Явно е била дебната. Тя е била нападната на около 20 метра от входната си врата и не е успяла да реагира. Никой не е чул писъци. Нямала е време да реагира. Явно много бързо е станал", каза кметът на Куртово Конаре Иван Пиринов в деня преди да стане ясно кой е убил Милена и годеникът Илиян Рангелов да бъде арестуван.

Когато колегите на годеницата му го повикали през нощта, Илиян вече бил разсъблечен и се правел, че спи. Той се показал навън уж сънен и изпаднал в шок при новината за мъртвата си годеница.

След като бе задържан ден по-късно, още в първите 24 часа в ареста, Илиян е направил опит да се самоубие, като си разреже вените на лявата ръка. Предполага се, че е рязал китката си с парче от счупена запалка, тъй като в ареста са забранени опасните и режещи предмети. Служител на охраната по късмет е видял навреме Илиян и се е обадил за линейка.

Задържаният бил конвоиран до болница в Пловдив, където лекарите успели да зашият срязаните вени и сухожилия и да спасят живота на арестанта.

Доказателствата срещу него били бетонни. По калъфа на ножа, с който е прободена Милена, била намерена както нейна ДНК, така и биологичен материал на Илиян, въпреки че годеникът се опитал да измие острието и да заличи всички следи от убийството.

Адвокатите на годеника пък защитават тезата, че убийството на Милена е "нелеп инцидент". На 30 декември е бил направен следствен експеримент в Куртово Конаре с участието на Илиян и той е показал как е заклал Милена. Престъплението, в което е обвинен, е тежко умишлено, за което се предвиждат от 10 до 20 г. затвор или доживотен затвор.


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И??..и КАКВО СЕГА??минаха дни,момичето си гние,тоя е в затвора,като на заек му бие сърцето от страх..И?..КАКВО СТАНА?ЗАЩО СТАНА??КАКЪВ БЕШЕ СМИСЪЛА?А?МЪЖКАРИ?КЪВ Е СМИСЪЛА ДА СИ ИЗБИВАТЕ КОМПЛЕКСИТЕ БЕ??ЕДИН ПОД ПРЪСТТА,ДРУГИЯ ЗАД РЕШЕТКИТЕ..А МИСЛЕТЕ ПРЕДИ ДА СЕ ПРАВИТЕ НА МЪЖЕ..АБЕ ФАНИ СИ БАГАЖА И СИ ЗАМИНАВАЙ,ИЛИ И КАЖИ ДА СИ ЗАМИНАВА,И ЖИВОТА СИ ПРОДЪЛЖАВА,ПАК ШЕ СИ ХОДИШ ПО ДИСКОТЕЧКИ,ЩЕ ПИЕШ КАФЕ С АЖЕРИ,ТЯ ЩЕ Е НЕЗНАМ СИ КЪДЕ,АМА КВО ТЕ ИНТЕРЕСУВА,ИМА ДРУГИ!..2 ЖИВОТА ЗАМИНАХА,ТОВА Е..
71
0
 
1
 
! Отговори
хахаха преди 4 години
То като ви чете човек си мисли че у затвора само гас-спирачка-гас-спирачка, един хетеро не е останал.
70
0
 
2
 
! Отговори
Петковски преди 4 години
Сега ще разбере"Кон боб яде ли?" в затвора ще му спраскат... от......! Той отнема чужд живот,а те ще му отнемат детственоста!
69
1
 
5
 
! Отговори
превенция трябва преди 4 години
Много слабо се учи математика и оттук идва проблема.Ако тоя беше учил математика по добре щеше да се чатне,че половината свят сме мъже,а другата половина жени.И ако се беше усетил какъв огромен избор има и през ум не би му минало да я убива!Математиката създава способност човек да мисли логично,а това е в основата на всяко правилно решение.Емоциите обикновено водят до вземане на неправилни решения.
68
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че то ако всички мъже вземат да колят жените и приятелките си заради SMSи и Фейсбук-предложения, жива българка няма да остане!
67
1
 
5
 
! Отговори
#cerablus преди 4 години
...на въжето намазано със лой
66
0
 
8
 
! Отговори
7 преди 4 години
За такива трбва се върне смъртното наказание , друг начин нема. Китай и виетнам са доста напред в това отношение , требва се поучим от тях.
65
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко е прав: Матряла е лош...
64
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 8 , а ти ако си мислиш , че живееш в истински град и правова държава , ела и ми се обади .
63
2
 
10
 
! Отговори
Теди преди 4 години
За мъжете може да изневеряват и не са съдени толкова строго, но при жените е съвсем различно .Да се бяха разделили -тя още преди да се омъжи за него ,току-що се сгодила а пък си и пишат ухажори .Какъв е смисълът и е заплатила с живота си в крайна сметка
62
0
 
6
 
! Отговори
nina преди 4 години
До Анонимен 105


Ти въобще имаш ли си представа какво е болезнена ревност ?
61
0
 
2
 
! Отговори
Циник до нина преди 4 години
Права си! Във всичко - особено в частта за липсващия интелект! Дано на пищещите подобни грозотии не им се налага - да погребват деца ( даже като го пиша това...се ужасявам )
60
1
 
25
 
! Отговори
nina преди 4 години
До # 97 ***

Не искам да си представям какво е на родителите на това клето момиче,на родителите на Вероника,на всички родители,загубили дете,защото сега знам,че това е най-страшното за един родител-да надживэш детето си.Грозните коментари по отношение на жертвата говорият единствено за едно-нисък интелект или пълна липса на такъв.Болезнената ревност е болестно състояние,базирано на комплекси,ниска самооценка и самочувствие.Убиецът е един абсолютен ***,дано изгние в затвора.Жалко за момичето,да почива в мир!
59
0
 
3
 
! Отговори
Циник до лъв преди 4 години
Не знам - дано да не ми се налага! Имам син - на 17.02 става на 2г.
Ама четеш ли го този с "пунтирала е.." Уникални и*ди*иоти у нас!
Убиват - за отнето предимство....ама този умник...направи анализ - Шерлок Холмс се пуква от срам!
58
0
 
5
 
! Отговори
Циник до нина преди 4 години
Ей затова говоря...поредния разбирач - под мен! Зигмунд Фройд - ряпа да яде!
57
0
 
21
 
! Отговори
Циник до нина преди 4 години
+ 10 ! Просто отвратително - чета коментарите - пълно със сеирджии...за които убитото момиче , е възможност да покажат какви "мъжкари, и мачовци са" .И когато им навреш глупашките морди в гну*сотиите, които са писали, за починалата, която не познават - започват да псуват! И аз съм баща - и настръхвам! За мен няма нищо по ценно на този свят - от детето ми!
56
0
 
15
 
! Отговори
ИН преди 4 години
До Белият Лъв
Нека да не си помисляме такива неща. Ако моя прителка го направи това- багажа, вратата и кой от къде е. Говорим за смс тук. Даже и да допуснем, че е имало нещо по-сериозно не може да има здравомислещ човек, който да убие. Покажи и вратата, вдигни селото на главата си, но да отнемеш живот... Няма западняци няма балканци.. има хора има и убиици и незаслужаващи да спят спокойно. Мюсюлманите не ги броя- там е мътна история. пишеш за любивница- значи ти може, а тя не?
55
0
 
4
 
! Отговори
nina преди 4 години
До Анонимен 64

По-добре не се опитвай да си представиш.Аз например като майка не се опитвам да си представя какво мога да направя,ако някой злодей посегне на детето ми.Ще бъде хладнокръвно и без съжаление.
54
0
 
7
 
! Отговори
Циник до 83 преди 4 години
Огледай се - лумпенн! Дали аз се "набирам" ....или България оскотя - та да се гаврите с трагедията на една млада жена...нечия сестра, дъщеря, внучка! Отвращават ме коментарите на нискочели павиани - като теб!
Сега разбра ли ме...овчи!
53
0
 
16
 
! Отговори
4024 преди 4 години
Ей, опасно нещо е нестабилната психика. Кога ще разберем, че всеки е самостоятелен човек и никой не може да му дава заповеди или да го държи под психически тормоз? като не става да са заедно двама- еми да се разделят. ревност та ревност... манталитет балкански. Нито жената нито мъжа са даденост или собственост. Никого никому не принадлежи. как може този да си легне все едно не е станало нищо. Ако обичаш някого искаш той да е щастлив- с или без теб. Всичко друго е егоизъм. Лека ѝ пръст!