Юлиана Колева от ВСС: Допуснахме грешки при назначения

Командироването на съдии в София не решава проблемите
28 яну 2017 10:00, Анисия Иванова
8
Юлиана Колева от ВСС: Допуснахме грешки при назначения
Снимка: Bulgaria ON AIR

Командироването на още съдии в Софийския градски съд и в Софийския районен съд няма да реши проблема с натовареността на магистратите там. Това коментира в предаването "Брюксел 1" членът на ВСС Юлиана Колева.

Според нея, за да се намали напрежението в двете най-големи съдилища в България, е необходима промяна на подсъдността на местно и районно ниво.

"Няма как да намалеят делата, когато голяма част от населението на България се премества да живее в София, или пък фирмите се регистрират в столицата. Трябва да има промяна на подсъдността“, аргументира се Колева.

Членът на ВСС обясни, че в момента се прави мониторинг на съдебната карта, който ще покаже как работят новите стандарти за натовареност на съдиите и как се отразяват те на работата им.

Мониторингът трябва да приключи през април, обясни още Юлиана Колева.

Основната грешка на ВСС за 2016 година са немотовираните решения при избора на административни ръководители на важните съдебни органи, коментира Юлиана Колева. "Няма яснота, когато се номинира дадена личност, защо точно той и какви са мотивите. Доста често без мотиви се вземат решения, които са в противовес на дебата, който е воден преди това“, обясни Колева.

По повод доклада на ЕК Колева коментира, че само с набелязването на мерки не могат да бъдат решени проблемите в правосъдието. "Ясни са въпросите, ясни са критиките, ясни са проблемите, които трябва да бъдат решени, но няма дебат за тях“, каза още Юлиана Колева.

Още в предаването "Брюксел 1" - днес от 17.30 по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 7 години
Аз мисля,че ако бъдат окошарени поне 200 съдии за корупция и още толкова "опраскани"за други законо-престъпле ния, работата ще потръгне.А за натоваре ността да ви кажа:Бях страна по едно де ло.Шест години в СРС го протакаха и нак рая,о Боже,о чудеса!Най-сетне приключи, па макар и по давност.Но знаете ли,че всяка година му слагаха нов номер?Всяка година,на хиляда дела оставени от пред ходните,слагайки нови номера, за пет го дини цифрата става огромна,но броят им не чак толкова голям.
7
1
 
3
 
! Отговори
Cev преди 7 години
Basi divata svinia, ot koe lovno drujestvo sa ga othranili tolkova?
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВСС трябва да бъде очистен от всички зависими от мафиотската олигархия членовесъдии,прокурори и др.
5
2
 
7
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
ВСС е проекция на мафиотското и олигархично управление на страната. След протеста на съдиите и служителите от РС София пред ВСС, "борецът" за демокрация Славчо Трифонов удари едно здраво рамо на същата тази мафия, като покани в предаването си две кифли, които казаха, че протестирали мързеливите...хаха...Ще видим какъв ще ви го ту.ри същия и с т.н. мажоритарна избирателна система....
4
1
 
8
 
! Отговори
темида преди 7 години
Назначения ли, я тази баба да изплюй камъка за критерия за назначения? Кандидатите да са синове и дъщери на бившата и настояща номенклатура Роднини на партизани , на агенти на ДС и роднини на бивши служители от лагерите в Ловеч и Скравена. Я по добре да приемат закона за лустрацията и присъди за убийците на полит. затворници до 1989година.
3
1
 
13
 
! Отговори
123 преди 7 години
Натовареността на съдиите идва от безумния "закон",който позволява едно дело да се разхождаа n-брой пъти между съдилищата и да не приключва понякога десетки години!
2
0
 
17
 
! Отговори
Курти преди 7 години
Рибата се вмирисва откъм главата! Тая, само като я видя на снимка, и някак си не мога да повярвам че е честна и безпристрастна! Дано външният вид да лъже!
1
0
 
15
 
! Отговори
Нас преди 7 години
Основна грешка е избор на ВВС на партийни квоти ,а не пряк избор от избирателите !!!