Колко скъп е спешният ремонт в "Ечемишка"? Цацаров пита

Прокурори и следователи влязоха в Пътната агенция
30
Колко скъп е спешният ремонт в "Ечемишка"? Цацаров пита
Снимка: БТА

Главният прокурор Сотир Цацаров се самосезира за ремонта на тунел "Ечемишка" след излъчен репортаж и разпореди извършване на проверка. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Още по темата

Спешният ремонт на тунела се наложи заради инцидент, при който в началото на февруари паднали лампи убиха пътуваща в кола 64-годишна жена.

От държавното обвинение посочват, че в репортажа се съдържат данни за евентуално извършена умишлена безстопанственост и престъпление по служба. Според експерти, цитирани в него, цената на ремонта от около 390 хил. лв. е доста завишена.

В тази връзка Цацаров е разпоредил извършването на спешна проверка от звеното "Антикорупция" в Софийската градска прокуратура.

В момента прокурори и следователи изискват от Агенция "Пътна инфраструктура" и от Дружеството "Автомагистрали" ЕАД цялата документация във връзка с извършения спешен ремонт. Срокът за извършване на проверката е 14-дневен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цената на едно LED тяло е около 70 лв/бр., кабелът е около 1,50 лв/м, монтажът да е 50 лв/бр. или около 125 лв/бр. труд и материали. Герджиков, къде отидоха останалите 3875 лв/бр или общо: 387 500 лв?
4
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ремонтът се извърши от служебното правителство "за 5 дни", значи то носи отговорност за кражбите покрай него. То назначи и новия шеф на АПИ, който е активен участник във възродителния процес.
3
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре, Цацаров, давай, тия от "Пътна инфраструктура" и "Автомагистрали" са от кохортата на Лилито Павлова и така са научени. Обаче и служебния министър на транспорта, не го знам кой е, също подлежи на отговорност, ако има нередности!
2
5
 
24
 
! Отговори
az преди 7 години
390 000 за 100 лед лампи ---) по близо 4 бона за лампа.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
4
 
28
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
А за така нареченото саниране кога ще пита или трЕбва първо някой панел да претрепе някой та после да се сетят да си ги мерят.