МВР-шефа на разпит: "Натискал" ли е Костов да си ходи

Прокуратурата започна проверка след сигнал на сменения главсек
23 фев 2017 14:15,
45
МВР-шефа на разпит: "Натискал" ли е Костов да си ходи
Снимка: архив БТА

Служебният министър на вътрешните работи Пламен Узунов е бил разпитан заради сигнал на освободения главен секретар Георги Костов, че му е оказан натиск да подаде оставка, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Сигналът от Костов е до Сотир Цацаров и е постъпил на 15 февруари след негов разговор с Узунов.

В него той пише, че вътрешният министър е поискал главният секретар да си подаде оставката и му дал известно време да го направи.

Още по темата

"В сигнала си Георги Костов твърди, че на практика е заплашен, че ако не го стори, ще бъдат активизирани и изнесени 10 сведения от бивши служители на МВР, които са напуснали под натиск от Георги Костов", обясни прокурор Арнаудова.

След сигнала прокурор от ВКС е започнал извършване на лична проверка.

"До този момент са снети писмени доказателства от 3 лица – от директора на Дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР, от шефа на Инспектората на МВР и от самия министър", обясни Арнаудова и допълни, че проверката все още не приключила.

"Прокуратурата извършва проверка за това дали има данни за извършено престъпление като злоупотреба със служебно положение, а не дали Костов е законосъобразно освободен от поста. До понеделник ще има резултат от проверката", каза още Арнаудова.

Освобождаването на главния секретар на МВР бе поискана от правителството вчера. Служебният кабинет на Огнян Герджиков предложи на президента Георги Костов да бъде свален от поста, а мотивите бяха, че е уронил престижа на министерството с политически игри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АндрешкоЛазаров си подаде сам оставката чак на следващата година след някакъв гаф. Не го смениха по политически причини, макар да си признаваха, че не го долюбват. Това е разликата между ГЕРБ и сегашните червени калинки.
14
7
 
24
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
А защо прокуратурата не провери как е бил освободен предшественика му Лазаров. Този има нахалството да се жали вместо доброволно да напусне чака да го изритат...Така ли не му е ясно,че Герб не са на власт и хората на високи и отговорни постове трябваше сами да мапуснат.
13
16
 
5
 
! Отговори
До14 преди 7 години
*** невръстен,каквото и да напишеш за някой друг лев,не хваща ,,дикиш"Вие малките неудачници за 10 лева и майка си ще продадете.Това ка са живели хората и как сега живеят ти естествено не го знаеш.НОРМАЛНИТЕ И ПРЕЖИВЕЛИТЕ хора могат сами да преценят кое е добро и кое не. Господарите ви сами ще ви сдъвчат така че,,Банкянското юначе" ще ти се стори ангелче. Поживей пък ще видиш. ....Наивниците сте вие-няколкото платени слуги на Позитано..
12
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Батко от Б изглежда все едно е минал през центрофуга. Властчицата сладка се изплъзва, назначените от него ерудити ги гонят, смут в редиците на все още верните му слуги. И те ще искат повече от плячката защото знаят, че той и 2-3 *** взимат голямата част. Ходи по страната гОркия, лъже, ***, дано е останал некой наивник още. 7 години нищо не направи за хората, малко по-добре да заживеят. Крадене и лъжи, корупция, разруха. Днес плаче Банкянското юначе, гонят му верните с които пазаруваше изборите.
11
11
 
7
 
! Отговори
До 3 Анонимен преди 7 години
Ще го видиш ако караме поред , колко то видя Луканов,Беров,Попов Виденов, Царя и Доган,Станишев , Румен Гечев и Цв. Василев.На някого от тия да поискаха сметка? Живота дете невинно не започва през2010 годинаТия всичките бяха за кауша,а не да ги величаете,млади другарю.
10
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той натискал 10 да си ходят ,а сега не ще той да си ходи !? Защо допусна преди 2 Г да орезелят двама шефове на малки градове !? Нито имаше доказателства нито ги осъдиха !!! Но сложиха ТЕХНИ хора !
9
6
 
11
 
! Отговори
Байфидан преди 7 години
До Краси. Да, този Костов не става за този пост, но това не означава, че трябва да го гонят с лъжи и подли манипулации. Да си го бяха сменили с мотив, че не става.
8
1
 
12
 
! Отговори
Бай Хей преди 7 години
До 3. Ти май си един от последните, който още не е разбрал истината за случая Ало Ваньо - попитай адвокат Марковски, той ще ти поясни.
7
14
 
8
 
! Отговори
изнервен преди 7 години
Недоразумението узунов да отива на детектор на лъжата да видим кой крив, кой прав.
6
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе, този умник Костов се оказа голям запек. Те му бият шута, видимо не е за такъв пост, той се запънал, не иска да пусне кокъла. И уведомил кого, Цацата, да го спасява. Но наши има разделение на властите, законодателната не може да се бърка на изпълнителната? Костов да се оплаче на Клинтън ако иска. Тя щеше да помогне но американците и биха шута. Но да опита интелигента Костов. Да отиде при Баце и се обадят на Хилъри, може да им върже. Но като не знаят езици, проблем е. Еййй, не оцениха гл.с-р!
5
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пламен Узунов си го връща заради това че го увониха за корупция.
4
4
 
16
 
! Отговори
от африка преди 7 години
аде стига с тез маймунски игри.закъснели са с неговата оставка.отива си бб трябва всички да си ходят,всички че и кметовете дори.като ще са избори да е за всичко.депутовци,секретарки,кметчета всички вън.нали са продали територията Българска на америка какво търсят още.то има няма 2-3 000 000 население,пратете ги имигранти и сте готови...
3
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сричащия комисар Костов не е трябвало да се назначава изобщо. Не може едно изречение да каже. Трябва да се въведе тест за интелигентност за тая длъжност. Но явно е по-важно да е наш човек...
2
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А кога ще видим Бойко Борисов на РАЗПИТ????Или "Ало, Ваньо" , "Мишо-бирата" и "Абе има некви митничари ли са, полицаи ли са ама аз съм поеле ангажимент и не съм като Първанов..."и хилядите подобни НЕ СЕ БРОЯТ???????
1
9
 
36
 
! Отговори
Краси преди 7 години
Тоя Костов е пионка на Боко ... вкара селенията в МВР и отдавна трябваше да си ходи от там