Братът Марсел издал Йоан за убийството в Борисовата градина

Именно той посочил къде е ножът, с който е наръган Георги
Обновена: 24 фев 2017 17:08 | 24 фев 2017 16:56, Веселина Йорданова
168

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Братът на Йоан - Марсел Матев, го издал за убийството на ученика Георги Игнатов в Борисовата градина.

Това стана ясно на заседание на Софийския градски съд, на което бе наложена постоянна мярка за задържане на Йоан, каквото бе искането на прокуратурата.

Още по темата

Йоан запази мълчание на влизане в съда, а в съдебната зала поиска по-лека мярка, за да продължи образованието си и да работи, предаде "Фокус".

Георги издъхна на пейка в Борисовата градина на 2 юни 2015 г., наръган с нож от неизвестен младеж. Неясни кадри от видеокамери показаха как заподозреният се отдалечава от мястото тичайки, но така и не се намери свидетел, който да го разпознае.

Днес обаче стана ясно, че все пак съученици са го разпознали, но не са сигнализирали органите на реда.

Вчера след дълго разследване от полицията обявиха за заподозрян в тежкото престъпление 19-годишния студент по право Йоан, който тогава е бил непълнолетен.

Прокуратура и полиция дадоха съвместен брифинг, на който обясниха, че ключов свидетел е потвърдил подозренията им за извършителя и дори посочил точното място, където е открито оръжието - близка шахта.

На заседанието стана ясно, че телефонът на Матев бил засечен до пейка в 11:42 часа в деня на убийството, предаде "24 часа".

Впоследствие Йоан признал за престъплението на брат си. Именно Марсел посочил къде е ножът, за който му казал Йоан.

Максималното наказание, което може да получи младежът, е осем години затвор, защото в деня на убийството е бил непълнолетен.

Обвиняемият се яви в СГС заедно със своите адвокати Илия Илиев и Станислав Гюров.

Според прокуратурата деянието е извършено по хладнокръвен начин и има опасност Йоан да извърши ново престъпление или да се укрие.

От държавното обвинение посочиха, че заподозреният е променил външния си вид и поведение след случилото се. Защитата пък заяви, че данните по делото се отнасят само за придвижването на Матев от една посока до друга, но не разкриват действия по умишленото умъртвяване на Георги.

Адвокатите заявиха, че братът Марсел повърхностно е посочил, че Йоан му разказал за проблем и допусната грешка.

Според защитата се пресъздават представи и изложеното не е достатъчно, за да се смята, че извършител на убийството е Йоан Матев. Според защитата няма опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, тъй като досега не се е укрил и не е пречил на разследването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
3
 
! Отговори
@ varg преди 7 години
Авел е убит млад бе метал захлупен.
17
0
 
47
 
! Отговори
. преди 7 години
Трудно решение е взел Марсел, да предаде брат си, аз не знам как бих постъпил. Най-вероятно е постъпил правилно, особено ако брат му е давал признаци, че може да посегне и на друг човек, чувството за безнаказаност води до нови престъпления. Той си знае какво му е било да даде брат си на полицията.
16
1
 
21
 
! Отговори
Д преди 7 години
ИМА ВЪЗМЕЗДИЕ , НАЙ БОЛЕЗНИНО Е БРАТ ДАТА ПРЕДАДА ДЕ , НО ГОСПОД ТАКА НАКАЗВА , ***
15
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кузов ще го съди !
14
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искал по лека мярка за да продължи обучението си. И този ще учи право??т.е убиец ще защитава някого в съда след години??
13
14
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фактите сочат, че полицията е можела да го залови преди две години. Но тогава управляваше герб! След като напуснаха управлението, заловиха убиеца на другия ден. Съвпадение? Не мисля.
12
42
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Народ който предава майките, бащите и братята си! Затова умирате! Народ предатели!
11
5
 
20
 
! Отговори
? преди 7 години
Прилича ми на скалъпена, НЕПРАВДОПОДОБНА история: дават НИ СЕ някакви "разяснения"след като форумите ПОДСКАЖАТ....Семейният съвет ли е решил така? Явно НЯКОЙ ги е заплашил, че ЗНАЕ...Сега нека всички отговорни фактори да не ни информират, че.. видите ли..."Йоан неочаквано избяга и не може да го открием и с Интерпол.."Каква е истината. Да извършиш такова убийство е все едно, че е "тренирал" за убиец.И ще лежи 8 години и ще излезе "прероден". Има ли такива генни истории в рода му.
10
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма значение каква е истината. Татю е митничар. Ще шари и синчето, ще го оправдаят. Ако татю няма кинти младежа ще полегне в панделата за 5 -6 години. Пак повтарям, няма значение каква е истината.
9
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проучили 3000 души, 200 камери и 30 000 мобилни телефона, накрая наготово получили всичко. Това е разследване. Браво.
8
2
 
62
 
! Отговори
Пълен шаш преди 7 години
Кога са изяснили, че телефонът на Матев е засечен, че е бил до пейката, на която е намерен убитият и то по същото време, когато е станало това убийството?Ако са установили това още в първите дни след престъплението, защо чак сега го арестуват?А ако са установили това чак сега, тогава какво всъщност са "засичали" в продължение на година и половина?!
7
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма такава дилема, да предадеш брат си!
6
8
 
35
 
! Отговори
... преди 7 години
Браво на брата! Хората които го опрекват са ***..
5
40
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Типичен брат БЪЛГАРИН!
4
2
 
50
 
! Отговори
Тайсън преди 7 години
Предполагам че сега ще го пуснат под гаранция и той ще изчезне.
3
2
 
62
 
! Отговори
НАРКОМАНИ!!! преди 7 години
8 - ГОДИНИ??????????????????????????????????? И ЕДВА ЛИ ЩЕ ГИ ИЗЛЕЖИ ВСИЧКИТЕ!!!!!!!!! ПОЗНАЙТЕ ТОЯ УР*Д КАТО ИЗЛЕЗЕ НА 25-6 С КАКВО ЩЕ ПОЧНЕ ДА СЕ ЗАНИМАВА ОЩЕ ПО-ОЗВЕРЕН И ПО-ПОДИВЯЛ!!!!!!!!! ТЕЖКО И ГОРКО НА БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!
2
5
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брат - брата си предава. Но това е много сложна морална дилема. Да предадеш кръвта си в името на справедливостта.
1
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Семейство Адамс.