Заради смъртта в "Ечемишка": Шеф в АПИ вече е обвиняем

Георги Златев е бил информиран за корозия, но не е предприел действия
12
Заради смъртта в "Ечемишка": Шеф в АПИ вече е обвиняем
Снимка: bTV

Директор в АПИ вече е обвиняем заради смъртта на жена в тунел "Ечемишка". Прокуратурата е повдигнала обвинение на директора на Дирекция "Пътна инфраструктура" към АПИ Георги Златев. Той е бил информиран за корозирала носеща конструкция в "Ечемишка" и не е предприел действия.

Това обяви административният ръководител на Окръжна прокуратура – София Наталия Николова, цитирана от "Фокус".

Още по темата

Трагедията в тунел "Ечемишка" на магистрала "Хемус" стана на 5 февруари. Лампа се откърти и се стовари върху преминаващ автомобил. Падналата конструкция уби на място 64-годишната Елена Горанова, пътничка в колата. Тунелът остана затворен седмица и бе ремонтиран скоростно. От прокуратурата започнаха разследване.

Обвинението към Златев е в немърливост при изпълнение на задълженията му. Николова съобщи, че директорът е бил информиран за корозирала носеща конструкция на тунел "Ечемишка", както и за необходимост от обработването й.

"Лицето е нарушило длъжностната си характеристика, правилник за структурата и дейността за работа на АПИ, правилник за прилагане на Закона за пътищата и наредба за поддържане и текущ ремонт на пътища и наредба за технически правила и норми за проектиране на пътни тунели", обясни още представителят на прокуратурата.

"Георги Златев е бил длъжен по трудова характеристика да предвиди ремонтни работи, да представи заявки за извършването им към АМ "Хемус", коментира още Николова.

За Георги Златев е взета мярка за неотклонение "подписка". Разследването на всички длъжностни лица, които са ангажирани с ремонта и поддръжката на тунела, продължава.


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 4 години
Щом и Ментата от ДуПиСе има пръст в тая история -- всички са невинни! Българията почти унищожиха и продължават да я затриват и ВИНОВНИ НЯМА!!! А,Златния може да отнесе нещо условно, но по принцип е НЕВИНЕН ! Виновните останаха в тъмното социалистическо минало.... Е, има още някой-друг пенсионер, ама с 200-300 лева месечно няма да устискат дълго...Пък може и желязна греда в някой тунел да им съкрати земния път......
10
0
 
0
 
! Отговори
super pi` преди 4 години
уражнението НАПИ мамка му
9
0
 
0
 
! Отговори
super pi` преди 4 години
и за тази смърт, мисля че ще е,полекичка знам го че съм минал по този път
8
0
 
0
 
! Отговори
super pi` преди 4 години
аба рибата мерише от към,главата а не знаете от къде,мамка му
7
1
 
1
 
! Отговори
Интересно преди 4 години
Значи за човека затвор, а за това, че депутатът от ДПС Йордан Цонев познат като Данчо Ментата е взел 2,5 милиона 2005г(когато Станишев беше премиер) за да ремонтира негова фирма тунела, и тя не е пипнала нищо мълчите.
6
0
 
1
 
! Отговори
мск преди 4 години
Пише се немАрливост, неграмотнице.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спокойно момчета! За сега му е повдигнато обвинение. Някой друг свидетел няма да се появи, обвиняемия ще развие остра белодробна болест или някаква друга болест, което няма да даде старт на делото. Накрая делото ще даде рязък завой с недостатъчно доказателства и ще бъде прекратено
4
2
 
8
 
! Отговори
Поаро преди 4 години
А Свинетка, кога?
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
га яди кифтета хубу ти беше
ма сега ша гризнеш дръвото
2
2
 
4
 
! Отговори
Grammar Nazi преди 4 години
Редакцията, пише се "немАрливост"!
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Опаа! Затвор за мързеливия хратулник!