Трагедията в Пловдив: 4 г. затвор за 3 трупа на пътя

Шофьорът призна вината си, делото бе по ускорената процедура
15 мар 2017 15:52,
59
Трагедията в Пловдив: 4 г. затвор за 3 трупа на пътя
Снимка: архив Булфото

Любомир Трайков, който предизвика жестока катастрофа с трима загинали в Пловдив миналата година, бе осъден на четири години затвор ефективно. Той остава и без шофьорска книжка за четири години.

Присъдата на Трайков е за жестокия сблъсък от 18 ноември 2016 г. Тогава на кръстовището на бул. "Руски" и ул. "Ген. Д. Николаев" в Пловдив, употребил алкохол, той блъсна с "Ауди"-то си друг автомобил.

Още по темата
На място загинаха Атанас Ламджиев и Виолета Стоянова. Няколко дни по-късно издъхна и тежко ранената при катастрофата студентка Полина Караиванова.

Въпреки жертви Любомир първоначално бе пуснат на свобода срещу 15 000 лева гаранция. След протест на прокуратурата обаче бе върнат.

След катастрофата бащата на Любомир даде пари на вдовицата на убития Атанас Ламджиев и трите му деца, за да посрещнат нуждите си. Жената обяви, че прощава на шофьора-убиец, но близките на другите жертви реагираха остро.
Това накара вдовицата да върне парите.

Делото се гледаше по съкратената процедура по искане на обвиняемия, който призна, че е шофирал след употреба на алкохол.

Именно заради признатата вина присъдата му беше намалена със законоустановената част от 1/3 и в крайна сметка ще е четири, а не шест години, съобщи bTV.

Семействата на загиналите ще обжалват решението на съда и ще искат по-тежка присъда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
32
 
! Отговори
прокурор преди 7 години
4 години, от тях приспадаме 3 месеца по арестите... Отива в общежитие, където понеже тате е бизнесмен фиктивно му намираме работа. 2 работени дни се таксуват за 3 лежани... Така след една година и половина той на практика ще е откарал две години и 5-6 месеца, като прибавим и трите месеца горе в сметката излиза половината присъда лежана. За добро поведение ще го пуснем 1 година по-рано айде. Значи макс година и половина в общежитие!
15
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно зарази такива минимални наказания ще се увеличават и блъсканията на хора.За да има ред трябват строги наказания.
14
1
 
6
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Удара е бил страничен няма как да събереш двете скорости
13
13
 
3
 
! Отговори
Ангел до 16 преди 7 години
Никъде в пресата не пише скоростта с която се е движело Аудито.Като знам какво е обществото мнение за пияните водачи а то е супер Негативно.Ако скоростта е била висока със сигурност ще го напишат.Но след като скоростта никъде не е упомената приемам че е била нормалната разрешена!Незабравяй че скоростта на удара е сбора между скоростите на двата автомобила.Така че е възможно да се случи такава трагедия и с 50км/ч
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега очаквам ББ да сгази някого и да каже - случи ми се, ще полежа годинка в затвора за сгазването на един човек и след това ще изляза.
11
6
 
4
 
! Отговори
pfu преди 7 години
Типично в оркистан 3ма души в гроба 1 в затвора общо 4 души в минус за умрялата и без това икономика в тая руско-турска провинция. Ако имаше един премиер с мозък да се сети, че 2000 убити и 30 000 инвалиди на година от пътни инциденти струват много повече от 1-2 милиарда кражби за пътна инфраструктура...
10
0
 
8
 
! Отговори
До Темида преди 7 години
Бих ти казал, че някой те е подвел, ... ама няма.Предполагам и сам можеш да си отговориш на следните въпроси:- Кой има право на законодателна инициатива?- Кой гласува и приема законите, дори когато е ясно, че изцяло са лобистки турлю гювеч и се прави само и единствено с цел да се удовлетворят нечии интереси?- Кой не носи наказателна отговорност за тази си дейност?Ако вече си се досетил, може и да се запиташ, кой на всеки 4 години дава мило и драго да е там, а ако може и да е завинаги?
9
2
 
5
 
! Отговори
До 14 ангел преди 7 години
Да прав си но ако беше карал с ограничението сега щяха да са живи
8
0
 
32
 
! Отговори
Циник до 14 преди 7 години
Не е "само"...плющял е с 220 км/час в зона с рарешени максимум 50 !!! С други думи - убиец!
7
14
 
2
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Истината е че този хлапак ще лежи в затвора само защото е управлявал в нетрезво състояние .Не е бил нарушил правилата за движение понеже блъска с негово Ауди автомобил правещ ляв завой .В случая всички знаем че Аудито е с предимство.Водача на правещия ляв завой автомобил е длъжен да изчака насрещу движещите се автомобили.Ако не е бил пиян не би трябвало и акт от 100 лв за ПТП да му напишат!
6
0
 
43
 
! Отговори
Циник преди 7 години
4 години за 3 ТРУПА!!! Кой умник написа такова заглавие?Не са 3 трупа...а жертви...погубени животи...семейства лишени от близките си...заради един др*исък с татко бизнесмен!На жертва по 1г. И 4 месеца! И заради това се махнах...ширещо се беззаконие...убиваш , плащаш си, и тва е!
5
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поне да му бяха отнели книжката за цял живот.Като излезе не се знае какво ще направи.
4
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спокойно няма да лежи и толкова ще го сложат да пази някакви бараки в планината и никой няма да го търси.
3
0
 
36
 
! Отговори
Веселин преди 7 години
признал си вината,ЧЕ ТО Е ЯСНО КОЙ Е ВИНОВЕН,ОТ ТОВА ПО -ЯСНО ЗДРАВЕ МУ КАЖИ.ЕГАТИ И СЪДА
2
2
 
30
 
! Отговори
Темида преди 7 години
Няма нация > няма протести = беззаконие+безнаказаност = отнемане на човешки живот = 1 година затвор (реално ще лежи толкова)Спинкайте овчици и си мислете, че най-големия проблем на БГ са политиците.............не са те....П.С. Ставаш наемен убиец по схемата напиваш се убиваш жертвата признаваш че си карал пил = 1година затвор
1
2
 
32
 
! Отговори
Момо преди 7 години
Ще го пуснат след 2 и вероятно ще бъде в някакви общежития, за да си ходи вкъщи събота и неделя.