Осъдиха мъж на 2 г. затвор за измама над 16 бона

Предложил общ бизнес на жена от Твърдица, запознали се в нета
19 апр 2017 13:30, Анисия Иванова
2
Осъдиха мъж на 2 г. затвор за измама над 16 бона
Архив: Булфото

Районният съд в Сливен наложи ефективно наказание от 2 години "лишаване от свобода“ спрямо Румен Р., измамил жена за сумата от над 16 000 лв.

54-годишният мъж от Велико Търново от 4 май до 29 август 2014 г. мамил Радка М. от Твърдица, че ще правят съвместен бизнес като "съдружници за добив и продажба на дървесина“. По този начин й причинил имотна вреда за 16 140 лв

Подсъдимият и пострадалата се запознали на 25 април 2014 г. чрез интернет. Румен й казал, че е бивш полицай, но в момента работил като охрана във Велико Търново.

Предложил да развиват обща търговска дейност, която се изразява в закупуване на гори и тяхното изсичане, а след това продажба на дървения материал.

Подсъдимият съобщил на пострадалата, че ако реши да участва ще трябва да му предостави първоначално сумата от 8700 лв. Пострадалата обсъдила предложението със своя съпруг и се съгласила, като идеята била да инвестират получените от него пари след пенсионирането му.

Румен и пострадалата се срещнали, като тя му предала уговорената сума. Двамата подписали договор за нея като впоследствие станало ясно, че подсъдимият посочил фалшиви ЕГН и адрес.

На 19 май 2014 г. подсъдимият поискал още 3000 лв. от пострадалата, като така тя трябвало да заплати своята част от разходите по добива. Парите били поискани и предадени чрез пощенски запис.

По същата схема Румен поискал сумата от 3000 лв. за закупуване на камион и 940 лв. за извършването на ремонт на МПС.

След като жената загубила доверие в мнимия си съдружник, разбрала, че е жертва на измама, а впоследствие подала жалба в полицията. Присъдата на Районен съд – Сливен подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Сливен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
А за 1 мил преди 7 години
Преди месец два имаше една ощетила държавата за 1 мил лева от прикрити такси. Какво стана с нея? Нещо пак малките риби го отнасят а големите ходят на екскурзий до Малдивите.Е бати и държавата!
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Убиваш 3ма на пътя пиян , дрогиран и с над 120 в града - 2 години .... смешна и жалка *** .