Арестуваха прокурор за участие в престъпна група

Помагал е с логистика и е присъствал на срещите им
6 юни 2017 18:54,
21
Арестуваха прокурор за участие в престъпна група
Снимка: Архив, Булфото

Плевенският прокурор Димитър Захариев е задържан в София от Бюрото за защитени свидели и му е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров на брифинг в Съдебната палата.

Паралелно с това, при акция на ГДБОП, в Плевен е задържан и служител от Главна дирекция "Изпълнение на наказанието" /ГДИН/. Той е обвинен за участие в същата престъпна група и за закана за убийство към мъжа на негова колежка.

Димитър Захариев е бил задържан веднага след като е приключило негово дело в Софийски градски съд. Той е подсъдим за упражняване на принуда към свидетел, уточни Цацаров, цитиран от БТА.

Специализираната прокуратурата ще направи всичко възможно, за да не позволи лица, които защитават интересите на държавата, да заплашват свидетели и да подпомагат дейността на организирани престъпни групи, коментира Иван Гешев, административен ръководител на Специализираната прокуратура.

Той обясни, че Захариев и второто задържано лице са обект на разследване още от края на 2016 г. По думите на Гешев задържаният прокурор е помагал с логистика и е присъствал на срещи на организираната престъпна група, главните членове, на която са задържани през април.

Според Гешев прокурорът с действията си е показал, че държавата няма да се намеси и защитава хората, извършващи неправомерни дейности. Това е сериозен проблем и трябва да бъде санкциониран, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
твърде са много крадците във съдебната система,това че са посочели 1един е едно нищо.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе викам да организираме един отстрел на бесните кучета.
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поне в патрулката вкарали ли са го или още преди това са го пуснали под гаранция? Щото бойковата чета се доказа с "много шум за нищо". Чии интереси е натиснал тоя прокурор? На Цецо, на Мецо, или на Крадецо, та го тормозите така? Щото те всичките ако нямат своя криминална група, то поне участват в чужда...
15
0
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
А кога ще го пуснат?
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бушоните горят един по един. Но захранването на престъпността си стои
13
0
 
4
 
! Отговори
Говорител на МВР преди 6 години
За участие в престъпна група, свързана с търговия с влияние, изнудване, злоупотреба със служебно положение, пране на пари и други престъпни дейности са задържани лицата С. Цацаров и Д. Пеевски.
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия трябва да не са се отчели, където трябва, за да попаднат чак в новините. Или нямат лобита. Или са се ояли толкова, че още утре ще са в ..... Аруба, а там цаца няма.
11
0
 
11
 
! Отговори
АTAKICT преди 6 години
До БАБА КУНА НАРЕД Е ЦАЦАРОВ И БОРИСОВ---ОЩЕ НЯМА 1 В ЗАТВОРА ОТ АФЕРАТА КТБ ПРЕЗИДЕНТА И ТОИ МЪЛЧИ КАТО А ДВАМАТА ---ЦАЦАТА И БОРИСОВ ЗНАЯТ КОИ ПРИСВОИХА 7 500 000 КАКВО НИ БАЛАМОСВАТ С ЦВ ВАСИЛЕВ ОЩЕ НЕ Е ПУБЛИКУВАН СПИСЪКА А ТАМ------
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво лие се приказвало от това което не знам а знам само едно през годините некои не проумяха че да са благодарни за услугите които им правех е аз не правя тихи партита не ходя със женени и не се слагам там къде не мие работа но като гледам мъж под чехъл що е се чудя жена му как го търпи но тои не ноже и да говори каква лие изгодата от тия та ме пренебрегна
9
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе вчера да нее имало купон в една голяма фирма некъде че не бях сред поканените не се натискам малък съм за тях а колега зарад това ли бе на раходка ех тия тихи купони как ми липсват чуствам се надъхан
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Dosta komentari triyat,no imeno dnes nemogat da skriyat info ima i drugi medii i forumi.
7
1
 
17
 
! Отговори
ВЬЗМУТЕН ГРАЖДАНИН преди 6 години
А КОГА ЩЕ ОБЬРНАТ ВНИМАНИЕ НА ВЕСЕЛА САХАДЧИЕВА ОТ ОКРЬЖНИЯ СЬД В ПЛЕВЕН НАЛИ И ТЯ Е ОТ ТОВА ОПГ - ОТ ТАЗИ ГРУПА . ТЯ ОСИГУРЯВАШЕ И ВСЕ ОЩЕ ОСИГУРЯВА СЬДЕБНИЯ ЧАДЬР НА ТЕЗИ БАНДИТИ ОТ КОИТО ПРОПИЩЯ ГРАДА И СЕ ВЬРНА В ДАЛЕЧНАТА 1992 ГОДИНА !!!
6
0
 
20
 
! Отговори
ВНМР преди 6 години
Искам всички читатели да забележат нещо.Статията е публикувана преди 40 минути и вече са я свалили надолу надолу, да не бие на очи - това е защото медиите целенасочено крият такива новини, за да не се отбелязва от обществото.Ако е някакво "важно" проучване или поръчица, може да си кеси топ новина цел ден горе.Четете бързо преди да са ми изтрили коментара
5
1
 
13
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
ЛЕ - ЛЕ, КАКВА СМЕЛОСТ ДА АРЕСТУВАТ ПРОКУРОР!? АМИ ЩОМ СА ПОЧНАЛИ ДА ПРОДЪЛЖАТ С ЦАЦАРОВ!
4
0
 
14
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 6 години
Знаем, знаем. И друг път сме ги чели тези "новини".
3
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никога няма да се оправим.Съдебната система е корумпирана, полицията,здравеопазване,кажете един клон които да не е засегнат от корупция.Но по телевизията им се подсушават езиците от "сладки приказки".До кога???
2
0
 
23
 
! Отговори
МУСТАФА КАРАДАИЪ преди 6 години
А Камен Балбузанов - шефа на групата кога? Хванахте го и го пуснахте под гаранция 5 бона да си оправи бакиите и после да излезе чист като сълза... ОТНОВО!Явно чадъра над него е голям. А какво да правят гражданите като дойде да им взима пак имотите? Като почне да ги бие и малтретира?
1
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А БиБитко кога, той е ръководител на най-голямото ОПГ - ГЕРБ?