200 лева заем и... едно прасе. Скандален лихвар на съд

Месеци наред изнудвал семейство от Козлодуй
21 юли 2017 17:00, Златко Желев
6
200 лева заем и... едно прасе.  Скандален лихвар на съд
Снимка: flickr

Прокуратурата в Козлодуй внесе в съда обвинителен акт срещу Б.Илиев за изнудване с цел имотна облага. Обвиняемият вече е осъждан, като срещу него има висящо и неприключено в окръжния съд във Враца дело за убийство.

Известен е като личност с висока степен на обществена опасност, познат е на органите на МВР и поддържа връзки с криминално проявени лица от региона, пише "24 часа"

Пострадалият Т.Т. се познавал с обвиняемия Илиев, като през м. ноември 2016 г. го помолил за заем от 200 лв., поради нужда от пари за лечение. Исканата сума му била дадена с условие за погасяването й в срок от една седмица и лихва от 200 лв.

Пострадалият не успял да се издължи в срок и му занесъл... прасе с намерението да го даде на Илиев и впоследствие сумата за него да бъде приспадната от задължението.

Заемодателят го взел, като оценил животното на 80 лв. В същото време той заявил на длъжника, че поради просроченото задължение ще трябва всяка седмица да му дава по 200 лв.

Това условие два пъти било изпълнено от пострадалия. След тези събития обвиняемият Илиев срещнал на улица жената, с която Т.Т. живеел на съпружески начала, и и съобщил, че заради закъснението на погасяване на заема му дължат до март 2017 г., на всяко 25-то число, да изплащат сумата от 300 лв. В противен случай "ще бъдат пребити от синовете му".

Бабата на пострадалия Т.Т. му дала дебитната си карта, по която получавала пенсия от 160 лв. месечно, която той предал на Илиев, за да тегли сумата от банкомата, за да погасява задължението си.

Няколко дни по-късно бащата на пострадалия се видял с Илиев и му съобщил, че няма да му се дават повече пари за задължението, тъй като са дали достатъчно и да остави сина му на мира.

На 26 декември 2016 г. сутринта пред дома на пострадалия Т.Т. спрял автомобил, от който излезли обвиняемият Илиев с двамата му синове, които носели по една метална тръба и отправяли заплахи на висок глас. След предупреждение от страна на стопаните, че ще се обадят в полицията, тримата се оттеглили.

На местопроизшествието пристигнал полицейски патрул, който установил случилото си и извършил действия по издирването на извършителите с цел предупреждение.

Следващите дни изнудването продължило чрез обаждания по мобилен телефон, както на пострадалия, така и на негов роднина, за което Т.Т. съобщил в полицията. Два дни по-късно пострадалият при полицейско наблюдение предал на Илиев сумата от 200 лв., след което Илиев, заедно със сина му, били задържани от органите на реда.
В хода на досъдебното производство обвиняемият не се призна за виновен в това, че чрез сила и заплашване принудил пострадалия мъж да му даде прасе и да плати сумата от 860 лв. за даден от него заем в размер на 200 лв. Предстои насрочване на делото от съда.


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
3
 
! Отговори
ОТ ГЕРБ МНОГО КРАДАТ преди 1 година
ХОРАТА ПО ЧЕТИРИ ТОНА СУДЖУК ДАВАТ ПРИ ЗАПЛАХА, ТОЗИ ЗА ЕДНО ПРАСЕ ГО ПРАВИ НА ВЪПРОС.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е снимката на лихваря.
3
0
 
10
 
! Отговори
дон преди 1 година
Защо не напишете в началото,че не са българи?Имайте милост,не ни губете времето!
2
1
 
32
 
! Отговори
Сандокан преди 1 година
Извода - полицаите са безполезни. Уволнете 95% от тях. И за 5-те оставащи процента направете сериозни психотестове и интервюта за кандидатите.

И ще имате работеща полиция. Останалите да хващат мотиката и на село. За друго не стават тия чопли-семковци.
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вечните ром овски мелодрами!Национална и културна ценност са те!Я виж колко обстоятелствено е обяснено!Деа и *****