Цената на ритника: 4500 лева и шведът Ралф си тръгва свободен!

Сундберг ще трябва да плати и разноските по делото – 583 лв.
Обновена: 26 сеп 2017 12:27 | 26 сеп 2017 12:08, Камелия Цветанова
134
Цената на ритника: 4500 лева и шведът Ралф си тръгва свободен!
Снимка: Булфото, архив

4500 лв. е глобата, която ще трябва да плати шведът, изритал камериерка в Слънчев бряг, Ралф Сундберг.

Прокуратурата поиска размерът на глобата да е 5000 лева, но съдия Йорданка Майска от Несебърския съд реши, че санкцията ще е по-малка.

Още по темата

Сундберг ще трябва да плати и разноските по досъдебното производство в размер на 583 лв. Решението може да бъде обжалвано в 15-дневен срок пред Бургаския окръжен съд.

"Чистото съдебно минало на Сундберг не е смекчващо вината в това производство. То е основание за прилагане на член 78 А от НК", отбеляза съдия Майска.

Тя допълни, цитирана от "24 часа", че шведът така и не е признал вината си, а е изразил само съжаление.

"Той прояви липса на самокритичност и се скри зад алкохолното си опиянение", коментира още съдия Майска.

Делото в Несебърския съд се гледа по реда на член 78 А от НК, при който обвиняемият е освободен от наказателна отговорност и получава само административно наказание.

Три са най-съществените предпоставки за този ред на делото: това са чистото съдебно минало на дееца, това, че за престъплението в което е обвинен Сундберг се налага наказание до 3 години затвор и че от престъплението не са причинени съставомерни имуществени вреди, обясни районният прокурор на Несебър Радост Бошнакова, която е и един от наблюдаващите по делото.

Не прокуратурата обаче, а съдът е определил делото срещу Сундберг да се гледа по този ред.

Адвокат Никола Атанасов от Софийската адвокатска колегия, който представлява Сунберг, поиска на клиента му да бъде присъдена глоба в минимален размер от 1000 лв.

Месеци преди процеса, Сундберг изяви желание да плати лечението, а и парична компенсация на ритната от него камериерка.

Плати ли? Кога? Колко? Кой ще отговори на тези въпроси?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
10
 
! Отговори
Fero преди 6 години
Kamerierkata sega da ritne v ustata nesabarskia sadia, hem ste ima stotinki i da mu plati po negovata tarifa...
98
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
очакваше се, че ще е нещо символично.даже български съд каза - "живота на българина на струва пукната пара"!няма топки българия, тва е!на посмяха да го заковат този, както трябва...срам ме, че съм роден тук!
97
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега остава камериерката да си направи кефа срещу съдийката... Просто нямам думи, колко е евтино в България човешкото достойнство.
96
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е то територията, наричаща себе си "суверенна демокрация". Всяко г0ведо, решило че е по-бяло от местното население може да си прави каквото иска с последното и накрая да се размине най-много с глоба. Така е било и навремето в колониите, така е и сега.
95
0
 
4
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
абе, а с ставийски кво стана? ше лежи ли, лежа ли?
94
1
 
3
 
! Отговори
ааа преди 6 години
До АнонименКакъв наш, това беше гнусен ***, нямащ правото да се нарича българин!!!
93
3
 
3
 
! Отговори
Веско преди 6 години
Това като някакъв патриотизъм го разбирам. Значи убийци с брадви и колове се пускат след 24 часа, ама са си наши, родни. А на пияния швед 3 месеца и глоба са му малко!?
92
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на нашия където ритна жената в гръб в метрото каква присъда му дадоха ???
91
0
 
12
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Ако искаш да отсъдиш справедливо, представи си, че ти, детето ти или твой близък е на мястото на потърпевшия и тогава говори. Хора, които оправдават лесно определени престъпления, значи се съгласяват да им се случат на тях и близките им. Навремето работех в един колектив, където шефа беше унизил гадно една жена, беше я блъскал по коридорите и т.н. голяма гадост. После други жени подмазвачки го оправдаваха многословно. Ей това им казах, че все едно са съгласни да са на нейно място.
90
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След тази "присъда" всеки българин има право да изрита Боко-тиквата,Картофка, Цацата, Пипоня, шфа на ВАС,ВКС, депутутин и който и да е друг съдия, политик и т.н,да си плати 4500лв и да е СВОБОДЕН!!Ловният сесон е ОТКРИТ!
89
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А вие знаете ли какви заплати вземат съдии, прокурори и изобщо тези в съдебната власт? По няколко хиляди лева всеки месец. Кажете сега, в коя фирма, ако не си вършиш работата, ще вземаш заплата? Отговорут е ясен. Тук в България сме свидетели на поредния парадокс - съдебната система не работи, а се раздават космически заплати и забележете, от нашите данъци. Такова чудо има само в Бг.
88
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пуснете го бе, ама го пуснете без закрила в случаен час и нимктжете коге Бе. еЙййййййй. Само да го намбараме ....
87
0
 
14
 
! Отговори
elisk преди 6 години
До Анонимен-91Тази жена е българка на възраст, опитваща се да заработва достойно препитанието си! Как не те е срам? Ти си жалко подобие на човек! Такива като теб не заслужават да дишат и да позорят нацията ни!
86
3
 
5
 
! Отговори
4500? преди 6 години
за такава сума и аз съм навит да ритна нечия глава ако има доброволци пишете
85
0
 
10
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Една от основните причини за ниските присъди у нас е именно тази, че не се работи на този принцип и така, за много по-малки престъпления хора получават по-тежки присъди, а за по-тежки престъпления, леки присъди. Да не забравяме, че синът на убития от герберския депутат го арестуваха, а собственикът на оръжието изстреляло 160 патрона на детско парти е на свобода. Ако се зачиташе този отличен принцип, за еднакви престъпления, еднакви присъди, нещата щяха да са по-справедливи.
84
1
 
5
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
За това тук не е виновна съдебната реформа. А цялата практика на съдиите. Там, където се работи на принципа на прецедента, не може да има прецеденти. Имам предвид, че ако стотици хора за подобен опит за убийство са получили 40 000 лв глоба и затвор, няма как да пуснат някой за 4000. По този начин над съдиите не се оказва натиск, защото и те не могат да променят прецедента. Един ден си обвинител, ако някой те удари, но ако постигнеш тежка присъда, утре си от другата страна и я изтърпяваш ти.
83
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за тея пари трябваше да я ритне азиатката няколко пъти
82
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До д-р ДрегерТи смени очилата. Ако не си разбрал положението е кой от къде е и чао!
81
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съдия Йорданка Майска, нека каквото правиш всевишния да го изсипе на децата ти! Ей това е справедливост!
80
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нека съберем пари за Йорданка Майска и нека поръчаме един добър шут в простата главичка! Да снимаме и да публикуваме в интернет! Ей това е справедливост!Да се съберем 50 000 души с по 1лв и нека й пръснем главата от шутове! Заслужава си, как мислите?!