Съдиите към Нинова: Чия съвест поставяте под съмнение?

Настояват да се извини на съдията, когото е охулила
28 сеп 2017 17:15, Анисия Иванова
39
Съдиите към Нинова: Чия съвест поставяте под съмнение?
Архив: Булфото

Съюзът на съдиите в България /ССБ/ реагира остро на вчерашния коментар на лидера на БСП Корнелия Нинова за ритната камериерка в Слънчев бряг и шведа, който напусна страната, без да си плати глобата.

Чрез отворено писмо магистратите поискаха от Нинова да се извини на съдията по делото срещу шведа Ралф Сунберг.

Чужденецът беше освободен от наказателна отговорност и му бе наложена глоба от 4500 лева. Той ще заплати и разноските по делото, които са около 600 лева.

Още по темата

Корнелия Нинова коментира в социалните мрежи, че иска да разбере името на съдията "унижил достойнството" и "оценил подигравката на безпаметно пиян чужденец с една българска жена на 4500 лв".

"Искам да знам мотивите му и да го питам - освен закона, какво му говори съвестта", допълва Нинова и казва, че няма да се съобразява с правилото политиците да не коментират съдебни решения.

От съюза на съдиите припомнят, че прокуратурата е повдигнала обвинение срещу Ралф Сундберг за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди и поясняват: "Съдът, спазвайки закона и приемайки за доказано обвинението, е освободил обвиняемия от наказателна отговорност и е наложил административно наказание в размер, близък до максималния. И прокурорът, и съдът са длъжни да съблюдават закона, а в него е предвидено, че в случай като този задължително следва да се приложи чл. 78 а НК".

От ССБ допълват, че съдът прилага законите, а не ги приема, което е работа на законодателния орган - парламентът.

"Чия съвест се поставя под съмнение тогава и по каква причина представител на законодателния орган си позволява превратни внушения за дейността на онези, които прилагат закона, приет от законодателя?!", питат магистратите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе я таз да не се прави на отворена! Съдиите спазват закона предвиден за мизерниците в бг а не за чужденците за които тази глоба е съизмерима на половин заплатата им! Какво са виновни съдиите че така пише в закона? Ами нали законотворците са там при другарката Нинова! Защо не го направиха така че за бългорите да е този закон а за чужденците друг с по високи глоби според стандарта им на живот в тяхната страна!? Да ама за това се иска сиво вещество което на селските бегоне у парламата липсва!
13
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дайте пари на чистачката ! да лежи и да си вдига краката цял живот !
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха така, съдии и политици, хванете се за гушите, издушете се и България ще стане едно много по-добро място.
11
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова има юридическо образование и нарочно се прави на загрижена, а съдиите само спазват закона в този случай.Но съдиите са същите крадци като Нинова, само бооййй заслужават!Нинова говори заради вдигане на рейтинга, а съдиите пускат всеки който си плати!
10
10
 
9
 
! Отговори
Курнелия нахална преди 6 години
Малко хора си спомнят, че през 2007 същата тази Нинова беше уволнена от Станишев от поста зам. министър покрай скандалната афера с Красьо Черничкия. След като Станишев не е могъл да я изтърпи, помислете си за какво става дума...
9
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се радвайте на Нинова!Тя само си прави реклама!Никога не вярвайте на комунисти!
8
14
 
2
 
! Отговори
Член преди 6 години
Решението е справедливо... 4бона е глобата, а не обещетението... Г-жа може да си заведе граждански иск за милион ако иска...Ако знаете колко хора се осъждат на пробация... дървосекачи много, много шофьори с десетки актове... и кво?къде е Корнелия
7
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съдията!!! Само с пари не става, трябва и съвест! Когато престъпниците си плащат свободата, с превръзка на очите ли е Темида или внимателно брои кеша?
6
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм фен на Корнелия ноооо този път уцели десетката
5
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ТАЗИ НА СЪДИИТЕ И ТАЗИ НА КОРНЕЛИЯ СЪВЕСТ НЯМА КАК ДА Я НАМЕРИТЕ КЪДЕТО И ДА Я ТЪРСИТЕ ПО ЪГЪЛЧЕТАТ НА ТЯХНИТЕ ОСОБИ......ЗАТОВА БЪЛГАРИЯ Е НА ТОЗИ ХАЛ А БЪЛГАРИТЕ НАТИРЕНИ ОТ ТЕЗИ НАГЛЕЦИ ОТ КРАСИВАТА СИ СТРАНА НЕ ИСКАТ И ДА ЧУЯТ ДА СЕ ВРЪЩАТ...ЗАЩО ЛИ ?
4
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За първи път да съм на едно мнение с Нинова.Тез съдии много тънкообидни...бре...Спазвали закона...ако си вършеха работата както трябва нямаше да има кофти доклади от Е.К..Пък и ние да не сме слепи и да не виждаме какви ги вършат...Яневагейт и Сие....Мисля да кажа някоя пиперлива но днес.бг нещо ми изтриват коментарите...иначе има свобода на словото....
3
2
 
36
 
! Отговори
Иван Пешев преди 6 години
Според нашите съдии за ритник в муцуната на съдия се плаща 4500, къде да донеса парите ?
2
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И нагли, бе свинете!!! Давам на драго сърце 4 бона за да разбия мутрата на някои от тези гадни съдии!!!
1
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
BRAVO NA NINOVA KAZA IM GO NA TAZI KORUMPIRANA ***