30 г. зад решетките поиска прокурор за убиеца на Виола

Стефан Станев се призна за виновен пред съда
3 ное 2017 13:20,
12
30 г. зад решетките поиска прокурор за убиеца на Виола
Снимка: архив Булфото

30 години зад решетките поиска прокурор от Софийската градска прокуратура за 29-годишния Стефан Станев, който уби през юни приятелката си Виола.

Делото ще приключи днес, тъй като се гледа по съкратен ред. Станев се призна за виновен, каза и че всичко написано в обвинителния акт на прокурора е вярно.

Още по темата

С този ход подсъдимият ще избегне по-сурово наказание, тъй като по закон след признаване на вина то се намалява с 1/3.

От прокуратурата посочиха, че Виола е издъхнала в страшни мъки, тъй като е осъзнавала ужаса. Станев често избухвал към нея от ревност.

Въпреки че имал желание да се ожени за младата жена, изведнъж на 23 юни към 5 ч решил, че тя е бреме за него. Счупил в главата й стика за голф, съборил я на земята и почнал да я души. След това с 3 кухненски ножа я наръгвал във врата и гърба.

Един от ножовете се счупил и острието му останало забито в шията на Виола. Преди кръвопролитието той набрал сили, като изпил 1 бира и пушил марихуана.

Пред съда почернените родители на Виола - Валери и Райна разказаха, че семейството им е вече разбито.

"Ужасно съжалявам за действията си. Разкайвам се! Очаквам близките на Виола да ми простят. Обичах я много", каза в последната си дума пред съда Станев.

"Той е злоупотребявал с наркотици от малък. Опитвал е да се пребори с тази зависимост, не е успял. След запознанството си с Виола изпадал в психоза и параноя. Липсвала му е реална преценка за ситуацията", защити го адвокатът му Ивайло Юруков.

Юристът добави, че Станев осъзнал какво е направил в чак в ареста, когато му давали хапчета, с които борил влечението си към дрогата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
6
 
! Отговори
Неразбиращ преди 6 години
Добре де, какво трябва да се случи, за да получи някой доживотна присъда? Колко по-брутално убийство е нужно?
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Палавата ДесиНе си в ред с главата ,палава Деси посетете невролог ,ще ви е от полза
8
8
 
2
 
! Отговори
Палавата Деси преди 6 години
Има нещо страстно секси в очите му, не бих му простила.... хапя устни
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не са 30 години! Осъден е на 25, от които ще бъдат извадени 1/3, т.е. ще лежи за начало 16 години, с времето ще отпаднат 6 и ще му останат 10. Преди да стане на 40 ще е на свобода!
6
1
 
10
 
! Отговори
kolio99 преди 6 години
30 години !!! добре е тамън ше има време като ги излежи да утрепе още един двама!!!
5
14
 
11
 
! Отговори
Петко преди 6 години
Тази дали не е знаела, че този е наркоман ? Защо е стояла при него ? Толкова свестни момчета седят сами, тая си е виновна !
4
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българските съдии заслужават следващата му клиентка на този *** да е някоя съдийска дъщеричка.....Тогава ще ги видя как ще се подиграват с обикновените човешки съдби.
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно както и предполагах. Държанието му след залавянето показваще, че още не е стъпил на земята след амфетаминните оргии, ходеше като нинджа, присмиваше се над всеки, заплашваше журналистите. Предполагах, че в момента в който осъзнае напълно постъпката си, ще съжалява и познах. Сега предричам, че няма да може да издържи на тая мисъл с убийството и дългата присъда, и ще се самоубие в затвора.
2
1
 
12
 
! Отговори
Циник преди 6 години
След 10тина 15 години...амнистия за добро поведение.... а и червеите ще са си свършили работата....
1
0
 
25
 
! Отговори
FAQ DAT S*IT преди 6 години
Браво! Поклон пред българския съд!Всъщност на друго място прочетох, че е получих 25 г., не 30. От които я излежи 10, я не. Браво, браво още веднъж. Просто нямам думи.