Родителите на убитата Виола: Станев разигра театър в съда!

Те настояват делото да се гледа от нов съдебен състав
12 ное 2017 22:29, Василия Пейчева
28
Родителите на убитата Виола: Станев разигра театър в съда!
Снимка: bTV

Родителите на жестоко убитата Виола искат делото да се върне на първа инстанция и да се гледа от нов съдебен състав.

Още по темата

Подсъдимият за убийството на Виола Николова – Стефан Станев, получи 25 години затвор. Той трябва да изтърпи присъдата си при първоначално строг режим. Станев призна вината си пред СГС и делото мина по съкратената процедура, но решението не е окончателно.

Родителите на убитата жена Райна и Валери Николови описаха необичайното според тях поведение както на Станев в съдебната зала, така и на съдийката и помощник-съдийката по време на делото.

"На мен ми направи впечатление, че съдийката и помощник-съдийката много странно ни гледаха. Започна процесът, но се усещаше едно бързане. Да може по-бързо да премине, всичко да се чуе, да се разгледа, и наистина успяха", коментира Райна Николова пред bTV.

Според родителите на Виола въпросите на съдийката подтиквали Станев да дава точно определени отговори.

"Съдийката попита обвиняемия дали се признава за виновен и му каза, че ако се признае, това ще облекчи положението му и ще намали присъдата. И то е ясно, че щом ще му се намали присъдата, той си призна всичко и мина по съкратеното производство", каза бащата на Виола – Валери.

"Станев през цялото време разиграваше някакъв театър. Това допадна, поне по мое мнение, на съдийката. Започна да съжалява без да влага никакви чувства. Говореше някакви несвързани неща, извинения, съжаления, и той бил родител", разказа Райна.

По думите на родителите на Виола жената е представила новия си приятел само веднъж. Били заедно от около два месеца, все още се опознавали, преди Станев да отнеме живота ѝ.

"Виола беше изключително добросъвестна, мила, почтена, честна. Затова и толкова бързо си отиде – тя не можеше да таи злоба, не беше интригант", каза майка ѝ.

Родителите на Виола допълниха, че по време на делото Станев така и не се е опитал да установи контакт с тях.


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Мариана Иванова преди 1 година
Това псе заслужава доживотен затвор не мога да разбера защо при такова зверско престапле ние той получава само некви 25 годинки той много добре е знаел какво прави кво си измиват ръцете че бил болен това е българския закон безразличие и не само за този случай а към всички такива.....за такова жестоко престъпление трябва до живот без право на замяна или нещо подобно.....
24
0
 
3
 
! Отговори
Еска преди 1 година
До Кико

Бог ще се погрижи, той си знае работата. Но е жалко, че красивото момиче си отиде и то по такъв ужасен начин.
23
1
 
8
 
! Отговори
Елла преди 1 година
До Анонимен
Мм, да-а, класика в жанра от безпринципните хора, жертвите сами са си виновни; ако би мирно седяло- не би чудо видяло, преклонена главичка-сабя не я сече и те така... Български работи=страхливи и безпринципни работи. Нямаме кураж да се борим за истинска справедливост и принципи, за това е по-лесно да обвиняваме жертвите.
22
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Богат безработен, родителите му са ги издържали и като родители са мислели, че правят добро, но истината е, че вместо да му помогнат са го съсипали. Много родители правят това според възможностите си, по-бедите си мислят, че като им чистят, готвят гледат децата им помагат, но им съсипват брака лишавайки ги от отговорности, по-богати те ето го примера.
21
2
 
8
 
! Отговори
До 22 Шоп преди 1 година
Ние не цитираме Иво Христов — ние отдавна го знаехме.
Той цитира нас!
20
8
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 1 година
Стига сте цитирали б0клука Иво Христов.
Този руски агент обиди със злоба целия български народ, моята присъда за него е С.М.Ъ.Р.Т.
19
0
 
22
 
! Отговори
До 20 преди 1 година
Този психар не е финансово независим, а едно безработно леке наркоманче, което от време на време муфти от мама и което Виола е издържала. Защото за разлика от него тя е работила. Айде стига вече с това клише лошо момче, защо не се е срещала с някой хрисим. Никой не заслужава тази съдба и никой няма право да отнема живот...

Бaй Гaньo като купи едно кафе на някоя жена и си мисли, и вече я издържа.

Правилото 20/80 — като ти спадаш към 80%!
18
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз предлагам в затворите да се работи задължително ако искаш да се храниш там. И да няма такива един работен ден да са ти като 3 излежани. Особено за такива, които имат и кръвнина да плащат (която хитро не плащат повечето). Да видите как Бойко ще вдигне всички магистрали с евтина работна ръка. И да видите как ще намалее битовата престъпност, никой няма да иска да влезе в затвора за 20 лева,камо ли за убийство.В друга държава щяха да му дадат доживотна заради особената жестокост на престъплението
17
3
 
25
 
! Отговори
20/80 преди 1 година
И като намалите 5 години 5 месеца и 10 дни с 2 години предсрочно освобождаване за добро поведение Стефан Станев е на свобода след 3 години 5 месеца и 10 дни! Ако беше убил бившата си жена както се бил заканвал много пъти и както се бил запътил след убийството на Виола да търси в Поморие сестра й със същата цел пак ли щяхте да плещите "батко-паричко", "лекото мекото" и др. подобни. Прав е проф. Иво Христов за 80% дeбuлu. Космическият закон е винаги 20/80.
16
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И като намалите 5 години 5 месеца и 10 дни с 2 години предсрочно освобождаване за добро поведение Стефан Станев е на свобода след 3 години 5 месеца и 10 дни! Ако беше убил бившата си жена както се бил заканвал много пъти и както се бил запътил след убийството на Виола да търси в Поморие сестра й със същата цел пак ли щяхте да плещите "батко-паричко", "лекото мекото" и др. подобни. Прав е проф. Иво Христов за 80% ***. Космическият закон е винаги 20/80.
15
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Gospod shte go nakaze nai-dobre.
14
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как е могла да се хване с наркоман че и разведен с дете вие къде сте били ? Прекалено внимание им обръщате вече.
13
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
25 години намалени с 1/3 заради признаването на вината правят 16 години и 4 месеца. И тях като ги намалите с 1/3 ако - работи в затвора 1 ден се смята за 3 всъщност излиза, че съда му е дал реално присъда от 5 години 5 месеца и 10 дни.
12
1
 
31
 
! Отговори
o0o преди 1 година
Всичко е опорочено, тази държва си отива.... имаме огромен грях пред нашите предци...
11
1
 
1
 
! Отговори
e преди 1 година
ako stoi dvadesetipet godini v 3atvora 6te si po4inat horata. Ne sa malko. Na drugi mesta gi sudqt 3a po tri ili pet godini.
Viola e dopusnala nar_komana da i se ka4i na glavata.... i taka stava. sega drogite i te sa moderni ot novo pokolenie, uni6tozavat mo3uka ot ra3
S pormqnata na drogite trqbva6e da promenqt i 3akonite po sveta.... i3ob6to 3akonite ne gi pipat ot stoletiwq a kriminalnostta se ra3viva. nqma adekvatna reakziq. totalnata de_mokraziq e mu_hlqsala v kilera.
10
19
 
7
 
! Отговори
hmn преди 1 година
тая "новина" каква несвързана м*с*у*б*ц*я е... каква е точно есенцията от новината? Че 25 години са малко за убийство ли? че делото не е продължило достатъчно дълго ли? Като се признава за виновен и приема присъда от 25 години, какво повече има да се философства? Майката се е поболяла от мъка и ходи да разправя несвързани глупости по телевизиите, и скотовете наречени журналисти правят "новини" от това...
9
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВСИЧКО Е МНОГО ПРОСТО.

ПОДСЪДИМИЯТ Е ПЛАТИЛ НА СЪДИЙСКАТА КОМИСИЯ НЯКАКВА СУМА.

10000€, МОЖЕ ДА СА БИЛИ И 20000€.

ВСЕКИ ИСКА ДА ЖИВЕЕ ДОБРЕ, ЗА КАКВО ТЕЗИ "СЪДИИ" СА УЧИЛИ ТОЛКОВА МНОГО ГОДИНИ ?

ПРИ ТЕЗИ МИЗЕРНИ ЗАПЛАТИ, КОРУПЦИЯТА В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ТРУДНО МОЖЕ ДА БЪДЕ ИЗКОРЕНЕНА.
8
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този психар не е финансово независим, а едно безработно леке наркоманче, което от време на време муфти от мама и което Виола е издържала. Защото за разлика от него тя е работила. Айде стига вече с това клише лошо момче, защо не се е срещала с някой хрисим. Никой не заслужава тази съдба и никой няма право да отнема живот...
7
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нормално е жените да търсят финансово стабилно мъже,който да посрещат нуждите им,още повече такива идващи в от някое село в столицата,варна,повдив или бургас.29 годишната студентка виола е разчитала на красотата си да намери някой $ИМПАТЯГА,а сега остава една "обица на ухото" за бъдещите "студентки".
6
29
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виола къде ходи по лоши момчета? Сама си го е търсела. Толкова интелигентни и нормални момчета стоят без гаджета, защото нямат големи мускули и не са богаташи. И аз щях да стоя сам, ако не беше лотарията.