Кой стои зад FaceБойко? Никола Николов от ГЕРБ

Имало обаче десетки фалшиви профили на премиера
Обновена: 5 дек 2017 16:33 | 5 дек 2017 16:23, Камелия Цветанова
90
Кой стои зад FaceБойко? Никола Николов от ГЕРБ
Снимка: Булфото, архив

Премиерът Бойко Борисов нямал достъп до профила си в социалната мрежа Facebook, а постовете на неговата страница качвал Никола Николов от пресцентъра на ГЕРБ. Това стана ясно от думите на самия Николов, който бе разпитан по делото, което журналистката и настоящ депутат от БСП Елена Йончева води срещу министър-председателя.

Още по темата

Повод за съдебния спор е твърдение, че Борисов бил казал, че държавата платила милиони на Йончева за филмите й.

В редки случаи от профила на Борисов постове пускала и служителка на Министерския съвет. Николов обаче обясни, че имало и няколко десетки фалшиви профили, които копирали едно към едно съдържанието, включително и снимките от истинския профил на премиера.

Така например на един от тези фалшиви профили преди дни бил публикуван клипът: "Танц със саби", на който мин.-председателят танцува в Саудитска Арабия, но на фона на чалга песен.

Разпитът на Николов е поискан от адвокатите на премиера Марин Марковски и Божидар Терзийски, защото се твърди, че в социалната мрежа се е появило неговото изказване за Елена Йончева, допълва "24 часа".

На делото бяха разпитани още журналистите Иван Гарелов, Виза Неделкова и Къдринка Къдринова, както и бившият зам.-министър на здравеопазването Емил Райнов. Техният разпит беше поискан от адвоката на Йончева Георги Атанасов.

Според Гарелов Йончева и Сергей Станишев вече се били разделили по времето, когато той е бил мин.-председател, но за да не се уврежда неговият имидж, все още били заедно. Йончева и Гарелов не били близки приятели, защото журналистката била доста "затворен и почти консервативен човек".

Гарелов обясни, че в началото на връзката им със Сергей Станишев, той бил много по-печеливш, защото журналистката била много по-популярна от сегашния лидер на ПЕС, който тогава работил в международния отдел на БСП.

Бившият зам.-министър Емил Райнов, който познава Елена Йончева от 30 години, обясни, че след като чула обвиненията на Борисов, тя се почувствала омерзена и отчаяна.

Райнов припомни, че журналистката имала син, който през април т.г. навърши една година и нейните тревоги са: Как ще го възпитава и как ще му обясни тези неща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малолетните поемат вината!
13
1
 
18
 
! Отговори
амбразура преди 6 години
Добре, де! През ден тук цитират какво коментирал Борисов във Фейсбук като е ясно, че нито има време, нито речник за повечето от словата.Поне пишете, че така коментира от името на премиера без да го пита неговия сол как беше там топките паж Николов лавандуловата прическа, мекестата китка.....
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До аБОРИСОВ НЕ ЗАВИСИ ОТ ФЕЙСБУК.
11
24
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Кой стои зад профила на Бойко Борисов?ВСЕКИ БЪЛГАРИН И ЕВРОПЕЕЦ!!!
10
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Досега по новините все излизаше по повод разни събития: "... написа в профила си премиерът Бойко Борисов". А то не било вярно. Поне знае ли как се включва компютър?
9
2
 
33
 
! Отговори
а преди 6 години
Фейсбук трябва да му изтрие профила в такъв случай !
8
1
 
27
 
! Отговори
а преди 6 години
Значи Бойко Борисов да съди този Николов ! Не разбирам как някой ще пуска от името на Премиера, а всъщност не е премиера ? Как профила му пише, че е потвърден и не е фалшив, а всъщтост този Николов казва, че е фалшив ?
7
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя матросовец дето си залага зад ника на амбразурата какво иска да каже, че е правил нещо си от името на Винету без да уточнява кой кой е правилно ли го разбирам. Сега остава да го отнесе той, а не вожда да се свети името му.
6
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аполитичен съм, но ми става много смешно, когато публични лица - били те политици, журналисти или участници в реалити формати, започнат да се тюхкат - Ох, какво ще кажат децата ми като видят това, как ще го обяснявам, как ще ги възпитам. Хайде стига глупотевини и театро. Като вземат големите пачки, що тогава не говорят за морал на децата, ами все като са в кофти позиция. Аман.
5
0
 
22
 
! Отговори
смях преди 6 години
Доста страхливо.
4
3
 
40
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Това беше ясно, Еднокнижника не може да каже две думи на кръст, какво остава да ги напише вярно. По-интересното обаче е, че Баце ще се отрече и от майка си, само и само да не е виновен той за нещо.
3
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквата е дал милиони на Йoнчева народни пари, защото сме Дубай,, а в САЩ филма се снима и после се продава на медиите или на кината, но при нас явно данъкоплатеца плаща за филма и после плаща за да го гледа. Тоя съвсем се оплете в лъжи и скоро ще го скъсат по рисуване.
2
2
 
38
 
! Отговори
Даскала преди 6 години
Да се съдиш с Бойко Борисов е все едно да се заровиш в свински Л.А.Й.Н.А!Само ще се оцапаш и умиришеш!Не случайно адвокатите на мафията и престъпния свят поеха защитата му!.
1
3
 
33
 
! Отговори
смех преди 6 години
Тоз от снимката толкова ***, че и смс не може да напише.